Данаил Кирилов проведе работна среща с министъра по европейски въпроси на провинция Северен Рейн-Вестфалия
Основна тема на разговора е било сътрудничеството на двете държави в процесите по укрепване на върховенството на правото и разширяването на ЕС
Данаил Кирилов проведе работна среща с министъра по европейски въпроси на провинция Северен Рейн-Вестфалия

Правосъдният министър Данаил Кирилов проведе работна среща с министъра по европейски въпроси на провинция Северен Рейн-Вестфалия, снимки:МП

Правосъдният министър Данаил Кирилов проведе работна среща с министъра по европейски въпроси на провинция Северен Рейн-Вестфалия д-р Щефан Холтхоф-Пфьортнер, съобщиха от ведомството.

Основна тема на разговора е било сътрудничеството на двете държави в процесите по укрепване на върховенството на правото и разширяването на Европейския съюз (ЕС).

"Северен Рейн-Вестфалия ще продължи да се застъпва за започване на преговорите по присъединяване на страните от Западните Балкани към ЕС, което за нас е от съществено значение", заявил е д-р Щефан Холтхоф-Пфьортнер и е допълнил, че той активно ще работи за реализирането на тази цел.

От своя страна министър Кирилов е подчертал, че траен приоритет за българското правителство е разширяване на Съюза в посока на Западните Балкани.

"Надяваме се преговорите за присъединяване с Република Северна Македония и Албания да започнат през март, като очакваме Хърватското председателство да благоприятства този процес", казал е още министър Кирилов.

Той е отбелязал високото равнище на сътрудничество между българските и германските съдебни органи и е благодарил за подкрепа на Германия за постигането на значителен напредък в областта на правосъдието.

В срещата са участвали още Лудгер Зимес, генерален директор по европейски и международни въпроси, Клаудиус Раухут, личен съветник на министър Холтхоф-Пфьортнер, посланикът на Германия |Кристоф Айххорн и заместник-министрите на правосъдието Десислава Ахладова и Евгени Стоянов.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно