Оставиха в ареста седем от задържаните митничари и гранични полицаи

Специализираният наказателен съд остави в ареста с най-тежката мярка за неотклонение "Задържане под стража" и седмината обвиняеми. Сред тях и шефът на митническия пункт Райчо Соколов.

Другите арестувани вече са на свобода срещу подписка или парична гаранция. Обвинението срещу тях е за системен рекет и събиране на рушвети.

Четирима от тях са с мярка за неотклонение "Подписка", останалите са пуснати под парична гаранция от 5 000  лв.

В залата се чу мнение на прокуратурата, че седмината задържани могат да извършат други престъпления, да променят самоличността си и да се укрият. Всеки от тях в последната си дума заяви, че никога не е извършвал престъпления, дори се проляха и сълзи.

Прокурорът Калин Стоилов заяви, че на 20 от общо 30 от задържаните е повдигнато обвинение.

"Обвиняемите са 20 души. По отношение на 7-те задържани, сред които е и ръководителят на митническия пункт и престъпната група, е внесено искане за задържането им под стража. Останалите са обвинени за участие в групата. По отношение на останалите 13 са наложени различни мерки за неотклонение - гаранции и подписка", обясни той и добави, че 9 лица са пуснати под гаранция от по 5000 лв. на човек, а четирима са с подписка.

Попитан защо са наложени по-сериозни мерки, Стоилов посочи, че това се налага, защото имат по-голям принос към престъпната дейност.

"Те са на по-високо ниво в йерархията на организираната престъпна група и имат по-голямо отношение към извършените вторични престъпления", уточни прокурорът мотивите за искането на Специализираната прокуратура.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно