Прокуратурата в Ямбол и представители на държавната и местна власт обсъдиха мерки срещу битовата престъпност
Подобни срещи ще станат обичайна практика и занапред, с цел подобряване на координацията между институциите
Прокуратурата в Ямбол и представители на държавната и местна власт обсъдиха мерки срещу битовата престъпност

снимка: Окръжна прокуратура - Ямбол

Съвместни действия по засилване на мерките за противодействие и превенция на битовата престъпност обсъдиха ръководителите на Окръжната и Районната прокуратура в град Ямбол, директорът на ОД на МВР в града, Областният управител, както и кметове и представители на общините в региона, съобщиха от Окръжната прокуратура. Срещата по между им, която бе проведена в Съдебната палата, бе по инициатива на Дойчин Дойчев – и.ф. административен ръководител на Окръжна прокуратура – Ямбол, който разясни предприетите от прокуратурата действия в борбата с битовата престъпност.

Прокурор Дойчев подчерта решителността за засилване на посочените мерки, с цел битовата престъпност в региона да бъде значително намалена, каквито са и указанията на главния прокурор. Към казаното от него се присъединиха Мина Грънчарова – административен ръководител на Районна прокуратура – Ямбол и старши комисар Калоян Милтенов – директор на ОД на МВР – Ямбол. Прокурор Дойчев бе категоричен, че за решаване проблемите, свързани и произтичащи от битовата престъпност, е необходимо и засилване на обратната връзка от страна на кметовете.

Областният управител Димитър Иванов и представителите на местната власт изразиха готовността си за подкрепа на предприетата инициатива. Всеки от тях очерта проблемите в населените места, които са част от отделните общини.

Присъстващите решиха подобен вид срещи да станат обичайна практика и занапред, с цел подобряване на координацията между институциите.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно