Главният прокурор от Чирпан:
Изненадан съм, че Васил Божков е бил в ареста в ОАЕ, там не задържат милиардери
Ред е и на политиците да дадат това, за което са ги избрали и след като ни подкрепят, да направят необходимите изменения, ако трябва и в Конституцията, за да има справедливост, заяви Иван Гешев
Изненадан съм, че Васил Божков е бил в ареста в ОАЕ, там не задържат милиардери

В Чирпан главният прокурор обсъди предприетите от прокуратурата и органите на МВР мерки по противодействиe на битовата престъпност с кметовете на град Чирпан Ивайло Крачолов и на с. Зетьово Иван Ганев, снимка и видео:ПРБ

"Нямаме офциална информация, че г-н Божков е освободен. Изненадва ме фактът, че е бил задържан 20 дни. В тези държави практика е да не се задържат милиардери. Обикновено им се взимат паспортите и им се забранява да напускат страната. За мен е учудващо, че беше задържан 20 дни в арестите в ОАЕ. От там нататък това няма никакво отношение към екстрадицията. Ние имаме намерение да го изправим пред българския съд, както са изправени Миньо Стайков, Баневи, Арабаджиеви". Това заяви главният прокурор Иван Гешев пред журналисти в Чирпан, където се провежда акция срещу битовата престъпност.

Главният прокурор уточни още, че искането за екстрадицията на хазартния бос вече е изпратено в електронен вариант на властите в Обединените арабски емирства (ОАЕ). По-рано стана ясно, че предстои в рамките на деня Министерството на правосъдието да изпрати и хартиения формат на документите, които наброяват близо 200 страници, преведени на арабски. В неделя пък стана ясно, че Божков е бил освободен от ареста в ОАЕ, като това е станало, след като в изисквания според закона там срок от 20 дни, властите са се произнесли по молбата му за освобождаване. В тази процедура се разглеждат само обвиненията, за които е издадена Червената бюлетина на Интерпол.

"Няма да допуснем да бъде замесвани в дребни политически игрички или бизнес игрички. Никой не може да казва на прокуратурата какво да прави или какво да не прави. Много добре знаем какво трябва да свършим и това, което трябва да свършим, го очакват българските граждани - да им осигурим ред и спокойствие и те вместо да си правят вятър на устата, да вземат да свършат нещо, за което са ги избирали българските граждани...Знаем, че срещу нас се обединяват бизнеси, политици или откровени крадци, но сме твърдо убедени и имаме намерения да дадем на българските граждани това, което очакват. Ред е и на политиците да им дадат това, за което са ги избрали... Политиците, след като ни подкрепят, да направят необходимите изменения, ако трябва и в Конституцията, за да има справедливост. И тези крадци, защото това са крадци, не знам дали чухте вчера и професор Ханке какво каза, да ходят там, където им е мястото, да бъдат изправени пред съда и да влизат в затвора", допълни още главният прокурор от Чирпан, припомняйки интервюто на проф. Стив Ханке от неделя, в което той изложи твърдения за сериозни корупционни практики по времето на управлението на премиера Иван Костов.

"Миналата седмица всички дават акъл на прокуратурата. Президентът Радев накъде да гледа прокуратурата, премиерът Борисов кой да бъде размазан, бизнесмени и социално слаби консултанти като Домусчиев и Ковачки и те дават акъл. Каракачанов и Нинова също се упражняват с прокуратурата. Вместо да си правят вятър с устата, да си свършат работата, за която са избрани. Прокуратурата много добре знае какво трябва да свърши и срещу кого се изправя. Нямаме нужда да бъдем съветвани", допълни Гешев.

В Чирпан главният прокурор обсъди предприетите от прокуратурата и органите на МВР мерки по противодействиe на битовата престъпност с кметовете на град Чирпан Ивайло Крачолов и на с. Зетьово Иван Ганев. Той посети и сградата на Районната прокуратура в Чирпан. Главният прокурор отдаде почит пред войнишкия паметник в с. Зетьово, изграден в памет на 77 жители от селото, дали живота си за свободата на България, съобщиха от държавното обвинение.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
11
13
|
нерегистриран
17 февруари 2020, 23:07
5
-3
В България е така. Сега започват да защитават престъпниците и да намират кусури на Гешев, вместо цялото общество да го подкрепи. Няма правна и социална солидарност, затова сме на това дередже. Доскоро се възмущаваха от олигарсите и крадците, сега пък , когато дойде един решителен човек, почнаха друга песен да пеят.
10
До 9
|
нерегистриран
17 февруари 2020, 19:23
0
0
Дай още информация, че ми стана интересен слчаят ти.
9
|
нерегистриран
17 февруари 2020, 16:23
1
-2
по повод казаното в неделя по една от телевизиите от Г-.н Ст.Ханке
,допълвам ,че в съдебната власт “няма “ корупция ,има услуга за услуга,.
Доказателства:

I.Съгласно чл. 6, ал. 2, пр. ІІ от КРБ, не се допускат никакви привилегии, основани на обществено положение. Но,за да бъда осъден на лишаване от свобода за преписване на подкуп,по жалба до Рп Враца вх.№ 1573/96 от 14.96г. на н-к Грао ,срещу дейността на фирмата на съпругата ми ,като нее взето в предвид ,че отдел гражданско състояние няма права да се занимава с дейност на фирми Последва срещу мен ОА по чл.148 ал.2 НК,Рп Враца , ,внесен по тяхно дозн.№870/96г ,като е укрито в ОА роднинската връзки , между разследващият по дозн.№872/96г.РСлС Враца ,и баща му н-к Грао.
II.Укрито по нох.д..№522/98г.Рс Враца ,внох.д. №358/99г.Ос Враца , ,въпреки ,че института чл.78 а НК е бил въведен още с ДВ.,бр.28 от 1982г.
III.Съден съм и съм осъден на лишаване от свобода с присъда № 245/9.7.99г. по нох.д. №522/98г.Рс Враца ,потвърдена с внох.д. №358/99г. на .Ос Враца ,въпреки ,че липсват извършени множество престъпления. Й въпреки че с жалбата си до прокуратурата Враца н-к Грао,доказва ,че е контролирал пряко дейността на фирмата на съпругата ми .
Което доказва ,че присъдата ЛОС не е била по повод изпълнение на служебните му задължения ,тъй като отделът му няма права да се занимава с дейност на фирма..
Доказателствоза това е жалбата му 1573/96г.от 10.4.96г. до Рп Враца., която преписка под същият номер срещу съпругата ми до сега не е приключила и е висяща,но съм осъден на ЛОС потвърдена с решение № 166/10 май 2000г-по , н.д. №50/2000г.на върховният касационен съд .,,,вместо административно наказание Глоба - чл.78 а НК-,.
,Въпреки становището на прокурора от ВКП в с.з.на 10 март 2000г., че с публикацията съм упражнил правата си по Конституция ,и изразил мнение ,което е извън обхвата на клеветата ..
Заради и което главният прокурор внася искане №1377/08г. за възобновяване на решение № 166/10 май 2000г.ВКсъд,на основание чл.78 а НК-Глоба ,место ЛОС,оставено без разглеждане което е , влошило положението ми .
IV. До сега се укрива ,че за да остави в сила присъдата ЛОС, докладчика от ВКсъд , пренебрегва преходните и заключителни разпоредби на ,паргр.26 , че висящите производства към деня на влизане на закона в сила/ДВ.бр.21/17 март 2000г./ за престъпления по чл.146-148 “а “се довършат по досегашния стар ред,само ако в тримесечен срок пострадалия поиска това.Няма такова искане от “пострадалият”-,но е оставил в сила присъдата ЛОС в нарушение на изискванията на Наказателния кодекс
4
Вся власт
|
нерегистриран
17 февруари 2020, 11:59
15
-1
Гешев предупреди политиците да не съветват прокуратурата. И ги посъветва какво да правят...
3
Хибридни
|
нерегистриран
17 февруари 2020, 10:41
18
-3
"Няма как да ни слуша в момента Божков, защото се намира в арестантските помещения на ОАЕ. Това, че се разхожда свободен в хотел, е част от хибридните атаки срещу прокуратурата." - Познайте преди седмица кой е казал това
2
RRR
|
нерегистриран
17 февруари 2020, 10:34
18
-3
А аз съм много изненадан, как някои не помнят какво са говорили преди седмица, две.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно