Щаб под ръководството Иван Гешев следи за спазване на правилата и мерките в извънредното положение
Отлагат насрочения за 19 и 20 март изпит за юридическа правоспособност
Щаб под ръководството Иван Гешев следи за спазване на правилата и мерките в извънредното положение

Иван Гешев, главен прокурор, снимка:БГНЕС/архив

Отлагат насрочения за 19 и 20 март изпит за юридическа правоспособност

 

Междувременно, от правосъдното ведомство съобщиха, че насроченият за 19 и 20 март изпит за юридическа правоспособност се отлага.

 

Подалите заявления за изпита за юридическа правоспособност за 19 и 20 март 2020 г. ще бъдат разпределени за изпита, насрочен за 23 и 24 април 2020 година.

Под ръководството на главния прокурор Иван Гешев към прокуратурата е създаден Щаб във връзка с решението на Народното събрание за въвеждане на извънредно положение на територията на цялата страна заради нарастващото разпространение на новия коронавирус COVID-19, съобщиха от държавното обвинение.

Щабът ще следи за спазването на правилата и мерките в условията на извънредно положение по преодоляване на негативните последици от разпространението на заболяването, както и ефективното противодействие, разкриване и разследване на престъпленията в тази връзка.

От министрите на здравеопазването, на вътрешните работи и на икономиката се изисква предоставянето на ежедневни доклади за актуалната обстановка в страната, съобразно компетентността им, както и за взетите мерки по изпълнение на отговорностите им.

На административните ръководители на апелативните прокуратури е възложено на специален надзор да бъдат взимани всички досъдебни производства, свързани с нарушаване правилата и мерките в условия на извънредното положение.

Щабът ще взаимодейства и обменя информация с щабовете на другите структури по преодоляване на негативните последици от разпространението на COVID-19 в органите на държавната власт.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
4
Щом е така, значи всечко предсмъртно е наред
|
нерегистриран
14 март 2020, 16:31
5
-4
По-добре да не бях се раждала в прокурорска република.
3
|
нерегистриран
14 март 2020, 13:44
2
-1
Сега вече се успокоих.
2
|
нерегистриран
14 март 2020, 07:27
6
-12
Абсолютно безобразие е,че вчера пред наказателното отделение граждани бяха държани на дълга опашка навън-като пионерчета. Вие да се изпозаразят гражданите ли целите с тези опашки. как не ви е срам! Позор! Стоят вътре инсталираните в сградата(тези, благоволили да дойдат на работа), и високомерно гледат навън дългата опашка на гражданите, и пропускат по малко хора.

Нямат такъв вариант. След като в магазините касиерите на първа линия на човекопотока не са избягали, и вие ще допуснете гражданите в съда.
И е странно,че в един "специален" съд имаше отложени заседания, като съобщението беше направено от секретаря. В магазините касиерките си стоят на първа линия,, ама някой магистрати се изпокриха от гражданите, и пратиха прокси-секретари да уведомят грагжданите.

Да сме наясно-каквато е съдбата на гражданите в ситуацията ,такава ще и вашата. Много оцеляващи, и много приспособими се оказахте инсталираните в съдебната системва нещо. Направо награда за сървайвърски умения.1
|
нерегистриран
14 март 2020, 00:42
5
0
Дали не е добре да проверят писанията/пасквилите на коментиращи персони/анонимни на пръв поглед, а на втори могат да бъдат установини/в сайтове на един Червенобузест калугер и негови дружки по инт..., включително и публикуваните статийки!
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно