Министър Данаил Кирилов предложи:
Министерство на правосъдието също с мерки против разпространението на коронавирус
Нотариалните удостоверявания ще бъдат ограничени до спешните и неотложни заверки
Министерство на правосъдието също с мерки против разпространението на коронавирус

Министерството на правосъдието взима определени мерки във връзка с разпространението на коронавируса у нас. Министърът на правосъдието Данаил Кирилов обяви, че мерките ще бъдат въведени от парламента със закон.

Мерките са следните: да спрат да текат всички процесуални срокове, започнали преди обявяването на извънредното положение до неговото приключване по висящите съдебни и административни производства освен тези по наказателните производства; да се прекратят всички обявени процедури по публична продан и във владение, обявени от държавните съдебни изпълнители, частните съдебни изпълнители, като след приключване на извънредното положение тези производства се образуват и обявяват отделно;

Нотариалните удостоверявания ще бъдат ограничени до спешните и неотложни заверки, като Нотариалната камара следва да осигурява поне един дежурен нотариус за съответния нотариален район при спазване на ограниченията и санитарно-хигиенните изисквания.

Допълнително извън мерките по-горе, в затворите ще бъдат забранени всички посещения, както и извеждането на лишените от свобода в обекти извън местата за лишаване от свобода.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
1
адвокат
|
нерегистриран
16 март 2020, 09:13
0
0
Внесен ли е законопроект за спиране на процесуалните срокове. Този въпрос е спешен!
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно