Граждански дълг - защо юрист се записа доброволец в "Пирогов"?

На помощ срещу разпространението на заразата в УМБАЛСМ "Пирогов" се притекоха специализанти и студенти по медицина, както и граждани, които иначе стоят далеч от системата за здравеопазване. Един от тях е Атанас. По професия той е юрист, но след като разбрира от фейсбук, че лечебното заведение се нуждае от помощ, решава да се включи.

"Помагаме чрез дезинфекциране на общи части на болницата, районите около болницата, коридорите на отделенията, стълбищните площадки и изобщо навсякъде, където има хора, които не са в някое от отделенията на лечение", обяснява младият мъж.

Доброволците са екипирани с всички възможни предпазни средства, за да не застрашават живота и здравето си, докато помагат в борбата срещу разпространението на заразата.

"Времето и ресурсът, който може да отдели всеки човек, може да бъде материален, може да бъде и друг, както правим и ние. Абсолютно всеки може да намери начин да бъде полезен. Не бих казал, че ме е страх, всеки трябва да направи каквото може, за да се преборим заедно със случващото се", убеден е Атанас.

Всеки желаещ да последва примера на Атанас може да се обади на телефон 0882 000 720 или да пише на Jobs@pirogov.bg.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно