Може ли обвиняем да съди прокуратурата с твърдение,че обвинението го обижда и набеждава в престъпление, което той счита, че не е извършил
Създадена от ? на 05 януари 2017
Започни с:    Първите | Последните
Отговор
9
PALAVEEV
|
нерегистриран
07 януари 2017, 08:38
4
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
8
БИЦИНОВ
|
нерегистриран
07 януари 2017, 08:37
4
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
7
?
|
нерегистриран
06 януари 2017, 17:16
3
-1
До коментар [#6 #undefined] от "Трай Трайчо за хубост":
Викаш да се сниши, щото знаем поговорката за наведената и изправената глава?
6
Трай Трайчо за хубост
|
нерегистриран
06 януари 2017, 16:18
5
-3
До коментар [#1 #undefined] от "!":
Както е казал народът "трай за хубост", защото ако много знае дадено обвиняемо лице , да не вземат да му внесат искане по чл.64 от НПК.То срок за това и без това няма.Виждал съм какви ли не парадокси.3-4 години след извършване на деянието изведнъж някой се сеща да поиска мярка "Задържане под стража"Шаблонни доводи за това колкото искаш.Така че Трайчо да си наляга парцалите и да си свирка/да се прави на луд или на каквото щете/,но да не дърпа лъва за опашката.По време на президентската кампания вървеше по улиците , гледаше в небето и казваше колко е независим.И сега да погледне така - отгоре-отгоре , да махне с ръка и да продължи с независимостта си.
5
RRR
|
нерегистриран
06 януари 2017, 13:28
10
-2
Това е брилянтна глупост, родена от устата на Трайков и тъпия мозък на адвоката му.До нищо няма да доведе.Долните анализи в аспекта на отвод са си само за лично ползване и за разговори из кръчмата.
4
до 3
|
нерегистриран
06 януари 2017, 12:20
2
-5
Всъщност това е брилиянтен начин никой прокурор в държавата да не може да повдига и поддържа обвинение срещу лицето. Законодатят не е посочил какво се прави, ако прокуратурата като юридическо лице е в граждански спор с обвиняем или подсъдим. Има практика,че лице ,ако е в граждански спор с конкретен прокурор-без значение за какво е гражданския иск това е основание за отвеждането му. Но ако си в граждански спор с прокуратурата? Всеки прокурор е представител на юридическото лице -прокуратура. Тоест е заинтересовано гражданския иск да бъде отхвърлен, като това е аргумент да се предполага,че обвинението е заради гражданския спор, тоест не е независимо, и е заинтересовано и предубедено -защото гражданин е насочил граждански иск срещу юридическото лице прокуратура.
И гледаме основанията за отвеждане на прокурора:
Чл. 47. (1) Заинтересованите лица могат да поискат отвод на прокурора в случаите на чл. 29, ал. 1, т. 1, 4 - 8 и ал. 2.
(2) В случаите по ал. 1 прокурорът е длъжен сам да си направи отвод.
(3) Отводът и самоотводът трябва да бъдат мотивирани.
(4) По основателността на отвода и самоотвода в досъдебното производство се произнася прокурор от по-горестоящата прокуратура, а в съдебното производство - съдът, който разглежда делото

А ето и чл 29 ал 2
(2) Не може да участва в състава на съда съдия или съдебен заседател, който поради други обстоятелства може да се счита предубеден или заинтересован пряко или косвено от изхода на делото.Не може никой прокурор в държавата да поддържа валидно обвинението,защото е заинтересован и предубенен-а това е основание за отвеждането му, ако гражданин е в граждански спор с прокуратурата-като юридическо лице. Тази схема не е отработена, и е интересно какво би казал ЕСПЧ-защото явно има заонодателна празнина.
3
.
|
нерегистриран
06 януари 2017, 11:44
12
-3
Всеки всекиго може да съди по принцип.
Отделен е въпросът дали искът ще е допустим и основателен.
Докато Ви е висящо дознанието, откъде съдът ще знае дали сте или не сте извършили това, за което Ви обвиняват? И ако сте виновен, в крайна сметка, откъде- накъде пък ще се обиждате, че са Ви повдигнали справедливо и законосъобразно обвинение?
Нищо интересно няма тук. Глупости питате.
2
.!.
|
нерегистриран
05 януари 2017, 20:28
7
-7
Може да съди. И в резултат никой прокурор няма право да поддържа обвинението-и следва да бъде отведен, защото ще е представител на прокуратурата, която е страна по граждански спор.
1
!
|
нерегистриран
05 януари 2017, 20:11
11
-4
Трай си, Трайчо!
?
|
нерегистриран
05 януари 2017, 11:44
6
-10
Имаме предвид, преди ДП да е приключило, а още докато е висящо.
Тоест обвиняемият счита,че обвинението е обида за него, и да предяви граждански иск срещу прокуратурата с твърдение,че са го обидили, като са го обвинили(а за по интересно-нали обвинения се счита за невинен, тоест е обвинен невинен-след като още нямаме влязла в сила присъда)?