Ще понесе ли прокурор от ВКП поне дисциплинарна отговорност за това ,че с незаконни действия е тормозено невинно лице?
Създадена от . на 09 януари 2017
Започни с:    Първите | Последните
Отговор
4
?
|
нерегистриран
09 януари 2017, 13:33
2
0
До коментар [#3 #undefined] от "Хайде Бе": Колажа да се върне на поправителен защото пръстите на ръцете могат да се преброят, а действителността е коренно различна.
3
Хайде Бе
|
нерегистриран
09 януари 2017, 11:51
9
0
2
колега
|
нерегистриран
09 януари 2017, 10:34
3
0
Нали виждате саморазправата с Тодор Мерджанов
До коментар [#1 #undefined] от ".":
1
.
|
нерегистриран
09 януари 2017, 08:39
8
0
Случилото се е такъв скандал, с намесени лица от високи нива, че ако се беше случило на запад щяха да валят оставки, уволнения и други последици-и то още при прекратяването на наказателния процес, а не сега след делото за обезщетение!
А по тези ширини-последиците са едно голямо нищо. От медиите, от правната общност-на честните съдии, прокурори, на адвокатите, на другите юристи зависи дали ще остане без последици. И този път.
ВКП се самозабравят, защото всички мълчим пред произвола! Мълчите, и се радвате,че с вас това не се е случило, нали? Ама никоий не е застрахован,че безконтролен прокурор няма да му разсипе живота-това важи и за прокрорите също(например спомнете си 2002г,как обвиниха прокурор Колев за деяние, което не беше извършил)
.
|
нерегистриран
09 януари 2017, 08:28
6
0
http://www.segabg.com/article.php?id=837313

Наистина ли от ВКП се самосчитат за недосегаеми,и както беше казал един от тях ПРЕДИ 15 г при случая пред МВР болница с постовия Николов, и тогава отново изцепки и поизвол на прокурори(доказано и с оправдателната присъда на Николов)- че над тях е само господ. Разсипват живота на човек, и после -никакви последици за тях. Наистина ли са недосегаеми?
По маловажния въпрос-
Кой ще плати обезщетението от 48 000 лв? Хайде прокурорите от ВКП да съберат парите, и да платят лично обезщетението!!!
Аман бе!

http://www.segabg.com/article.php?id=837313
Бивш зам.-шеф на КФН осъди прокуратурата за 48 хил. лв.
Димана Ранкова е била незаконно обвинена в продължение на 4 години
цитат от статията "Първоначално от Софийската градска прокуратура прекратили делото срещу Ранкова. Апелативните прокурори потвърдили постановлението. Прокурор от Върховната касационна прокуратура обаче наредил разследването да продължи. Тъй като това постановление станало достояние в парламента, Ранкова подала оставка от КФН.

От градската прокуратура за втори път прекратили делото заради липса на престъпление, а от апелативната пак потвърдили. От ВКП отново отменили прекратяването. По това време Ранкова била съветник по финансовата политика президента. След като постановлението на ВКП било пратено на държавния глава, тя се почувствала компрометирана и се оттеглила и от този пост, става ясно от съдебното решение.

След като години наред прокуратурата не внесе обвинителен акт срещу Ранкова, тя се възползва от правото си да поиска процесът да влезе в съда, или да бъде прекратен. През юли 2014 г. той е окончателно прекратен от съда. Разследването обаче навлича здравословни проблеми на Ранкова."

http://www.segabg.com/article.php?id=837313