Какъв е редът за достъп до сградата на президентството за подаване на молба от гражданин(за опрощаване на публично вземане)?
Създадена от длъжник на 11 януари 2017
Започни с:    Първите | Последните
Отговор
1
...
|
нерегистриран
12 януари 2017, 12:17
3
0
В президентството очевидно е-има деловодство за регистрация на входящи документи, но на входа трябва да се обясняваш на УБО-то-с новото име, и те да благоволят да те пуснат, като ако решат-могат да не те пуснат, или да те кара да чакаш на входа-като наказан ученик. А би следвало деловодството за входиране на подобни молби на гражданите да е със свободен достъп, но не е-трябва да се молиш, за да те пуснат да влезеш.
Пращай по пощата с обратна разписка, и си спести молитвите на входа-няма ли да ти е унизително да се молиш на охранител, само за да влезеш, а и не разчитай да ти опростят задължението.
длъжник
|
нерегистриран
11 януари 2017, 17:22
2
0
Известно ми е,че молбата може да се подаде и по пощата.
Но все пак-ако лице има възможност лично да я занесе молбата(за опрощаване на несъбираемо държавно вземане-правомощие на президента по Конституция) какъв е редът за достъп до сградата на президентството от граждани, в кой кабинет следва да се отиде(вероятно деловодство-къде се намира-в сайта не пише?-какъв е редът за достъп на гражданин за да си входира лично молбата?), и изобщо имат ли възможност гражданите лично да внесат подобни молби, след като по Конституция могат да се обърнат към Президента, и само той има правомощие да реши въпроса.
Конституцията е дала възможност на гражданите поне 2 два случая да се обръщат лично към Президента с молби по лични въпроси-с молба за помилване, и с молба за опращаване на твърдяно от гражданина несъбиранемо публично вземане, и президентът(респ Вицепрезидентът) свободно преценява дали да уважи молбата или не.
Въпросът е къде е, и изобщо има ли общодостъпно деловодство, където гражданин може да си подаде молбата, да прави справки по движението на молбата, да прави допълнителни бележки и тн? Или само по пощата може?
И имате ли представа какъв е процентът приблизително на уважените молби. Става дума за задължение за четирицифрена сума в лева-тоест не е висок размерът, и вероятно има шанс подобна молба.