За хосписът на ужасите в Елин Пелин , и участието на нотариусите в схемата
Създадена от на 14 април 2017
Започни с:    Първите | Последните
Отговор
9
|
нерегистриран
17 април 2017, 08:35
0
-5
Със сигурност упоеният човек не чете този форум, но все пак ще му дам съвет да ограничи медийните си изяви, защото не прави услуга на обвинителната теза. Без да се занимавам с наказателно прово, и при хроничната ми непоносимост към материята още от сега е ясно каква ще е защитната теза...
Каквато и да е защитната теза за конкретните лица, това не е в никаква полза за щемпелмайстора, поставил щемпел под подписа на неадекватен, поради медикаменти възрастен и болен човек.
8
|
нерегистриран
15 април 2017, 12:17
3
-3
До коментар [#7 #undefined] от "......":
Ами кметО (от ВМРО)вие си го избрахте, което , оказва се днес, политкоректния избор-с оглед ,че атакисти и вемереовци ще управляват с герберастите след седмица-две. А улиците, в градО ви са като в Дамаск, след бомбандировките, та е странно защо не ги искате сирийците-може да са припознали дома си. Толкова енергия местните изразходваха да гонят двама старци от Сирия, да бяха поискали протестиращите от общината, и то със същия комсомолски плам и устрем един-два тротоара да се пооправят, например.
7
......
|
нерегистриран
15 април 2017, 11:43
4
-2
До коментар [#6 #undefined] от " ":Общината в Елин Пелин е заета с друга дейност - коледува, топи пръстени,играе хора, черви яйца, вее знамена и други полезни за народонаселението дейности, та от къде време кметО да знае какво става на другиО край на градО... Всичко останало - дупки по пътищата, липса на вода ежедневно, сбъркано паркиране /единствената заслуга на кмета/ на една от оживените улици, затруднящо движението и какво ли не още, е дело на давещите се....и да нЕма сирийци ей- това е най-важното. Мафиоти и идиоти могат да си правят каквото щат, они са си наши ора, от них кмето не се плаши, оти си е като них - истински българин!
6
|
нерегистриран
15 април 2017, 11:02
3
0
а по темата-
заради пустите финикийски знаци, нотарито в Сф е ударило печат-очевидно под пълномощно, а е следвало да откаже. Щото цялата история вони отдалеч-неадекватен, поради лекарства или друга причина възрастен човек от град на 400 км, живущ в Елин Пелин подписва в София пълномощно за златни имоти край морето. От друга страна, тенкс ту ВКС-който изостави старата десетилетна практика, дори и генералното пълномощно е валидно, дори и изрично да не е описано за кой имот иде реч,не знаем дали пълномощното е било изрично, или генерално, но както и да е-нотарито е следвало да откаже заверката.
Журналистите пак разбрали-недоразбрали, не че е важно-но става дума за Поморие, не за Приморско, и измамения е познат на половината град, та е странно защо поморийското нотари не му е светнала червената лампичка, че има нещо нередно,, как лице от шоплука-пълномощник му се явява с пълномощно от възрастен и болен помориец, който вероятно нотарито познава(то ясно,че ще заяви,че не го познава, и нямал друг избор при представено валидно пълномощно)
От общината на ЕП пък нищо не знаели какво се случва в тази сграда, нищо ,че се преполага общината да е уведомена, при придобиването на сградата от ЧСИ на търг(досежно данъчно облагане,, а и други декларации вероятно), или регистрирането на множеството актове за смърт на живущи на адреса-според тази статия 9 починали, но от общината нищо не знаели? https://dariknews.bg/novini/bylgariia/kakvo-se-e-sluchvalo-zad-stenite-na-nezakonniia-hospis-v-elin-pelin-2017614
5
|
нерегистриран
15 април 2017, 10:42
3
-2
офтопик
В Елин Пелин местния шоплук е тотално сбъркан. Вероятно поради замърсените води на река Лесновска, или близостта с хранилището в Нови Хан... Протестират против и гонят бежанци, отнасят се враждебно против всеки, нероден в града, уморяват старци в хосписи, упояват ги, взимат им имотите, а най-любимото им хоби е да говорят против София и софиянци-това явно е нещо като местен спорт и източник на развлечение. Имат се за град, ама си разхождат кравите из поляните около местния РС, като още от ранна заран започват с пиянството в кръчмите недалеч от общината, отнасят се с подозрение към всеки непознат,, особено ако им заговори на Вие-все едно на друг език им говори(то не че местния диалект не наподобява пеУнишко наречие).
4
Дежа вю
|
нерегистриран
14 април 2017, 22:30
6
0
Сега очаквам председателя на Нотариалната камара да даде две три интервюта, в които да ни обясни как колегата или колегите му са абсолютно невинни. Те разбира се пак са целите в бяло и борят имотната мафия. Само от учтивост в думата „камара” сложих „а” вместо „о” като втора гласна.
3
----------------
|
нерегистриран
14 април 2017, 21:10
5
0
До коментар [#1 #undefined] от " ":Само факта, че в Елин Пелин има нотариуси, но лицето е отведено в София, означава, че е трябвало да бъде заведен в точната нотариалната кантора за заверка на документите, достатъчно основание да се приеме, че нотариуса е част от схемата...
2
|
нерегистриран
14 април 2017, 15:32
6
-2
Забележете и участието на милиционер в схемата, това даже не ни учудва. Това поставя въпроса как така милиционер има достъп до лични данни на хората-вклч и за роднински връзки, живи починали роднини, и може да прави такива справки за изключително лични данни, без да е налице ДП, или каквато и да е причина, ЗЗЛД не важи ли за милицията?
-----
Също така възниква въпроса как за този хоспис на ужасите никой от местните в съответния град от селски тип на шоплука ни чул, ни видял , ни разбрал, при положение,че градът е малък,а и, освен това, би следвало и институциите по разни поводи да са посещавали хосписа... Толкова ли в шоплука народонаселението е заело позицията на щрауса-щом не ги касае лично.
1
|
нерегистриран
14 април 2017, 15:18
2
-1
https://trud.bg/%D0%B2%D1%8A%D0%B7%D1%80%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%BD%D0%B8-%D1%85%D0%BE%D1%80%D0%B0-%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D1%83%D0%BF%D0%BE%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D0%B8-%D0%B2%D1%80%D1%8A%D0%B7%D0%B2%D0%B0/


Хоспис за възрастни хора в Елин Пелин е бил затворен, заради съмнения, че някои от пациентите там са били връзвани и упоявани, съобщиха от прокуратурата.

След няколкоседмчно разследване на заведението, уж предлагащо специализирани грижи за стари хора, бяха извършени арести.

Задържани ca директорката на дoмa д-p Йopдaнĸa Heфepoвa, cъдpyжниĸът й Димитъp Ивaнoв и пoлицaй oт cтoличнoтo 9-o PΠУ, ĸoйтo давал информация дали cтapите хора имaт живи poднини и за имотното им състояние.

Документиран е случай, при който възрастен мъж е бил упоен с „Диазапам” и откаран при нотариус в София. Там той бил принуден прехвърли имотите, които имал в Приморско, на фирмата собственик на т.нар. „хоспис” в Елин Пелин, информира БТВ.

Този дом за грижи за възрастни хора всъщност е на ръба на закона, не подлежи на контрол от нито една държавна институция и дори не официално не е хоспис.

Разследването по случая продължава, издирват се още двама души.

Oт 2016 година досега тaм ca пoчинaли 9 души.


------------------------------------------------------
цитат "Документиран е случай, при който възрастен мъж е бил упоен с „Диазапам” и откаран при нотариус в София. Там той бил принуден прехвърли имотите, които имал в Приморско, на фирмата собственик на т.нар. „хоспис” в Елин Пелин, информира БТВ."


-------------------------------------------

Изключено е, ако се яви пред нотариус лице, упоено с диазепам нотариус да не забележи. Защо е извършена сделката(каквато и да е била тя). За буквоядите-ясно е,че за имоти в Приморско не е компетентен нотариус в София-както пише статията. Вероятно става дума за упълномощаване. Тоест не се концентрирайте във въпроса защо за сделка за имот в Приморско са водили сенилния старец в София. Каквато и да е причината , какъвто и да е действано, имотната мафия му е "откраднала " имота-според статията , със съдействието на нотариуса. Нали не смятате, че нотариус, или който и да е с айкю дори под средното няма да забележи сенилен и упоен старец колко е (не)адекватен.
|
нерегистриран
14 април 2017, 15:09
2
0
http://www.168chasa.bg/article/6171684


Дом на ужасите за възрастни хора, в които са били упоявани и връзвани за леглата, беше разбит от полицията и прокуратурата, съобщи в. "Телеграф". Хосписът на смъртта, както вече е известен той в град Елин Пелин, бил разбит в понеделник, потвърди и кметът Ивайло Симеонов. Арестувани са шефката на дома д-р Йорданка Неферова, съдружникът й Димитър Иванов и полицай от столичното 9-о РПУ, който им помагал като правел справки за старците дали имат живи роднини, обясняват от МВР. Разследването е под наблюдението на звено "Антикорупция" към Софийската градска прокуратура. Разследващите смятат, че възрастните хора са били упоявани, за да им се вземат имотите и спестяванията. От 2016 г. до момента там са починали 9 човека.