Частен случай: ето как става прием в първи клас, ако детето ти не е от района на училището
Създадена от на 15 април 2017
Започни с:    Първите | Последните
Отговор
4
2468
|
нерегистриран
18 април 2017, 21:30
0
0
на моя близка заради това,че госпожата от детската градина е казала че детето е палаво имаше страхотни проблеми в последните дни преди почване на у-ще, беше го записала първи клас в квартала на 2 мин.от къщи, но госпожата се направи на ударена с мокър парцал не дигаше телефона за да се уточнят нещата около първия учебен ден,в блока си влизат само живущи и нямаш достъп,тя се прави на глуха но както и да е влезе майката в блока и отговора на въпросната учителка,ако може така да се нарече беше че няма тел.номер на майката и затова не вдигала на непознати,и записала друго дете като си мислила че се отказват от това у-ще-а на всички деца който бяха записани при нея тя имаше телефоните в тефтера й,въпроса се отнесе до директора,но отговор беше че бройките за сформиране на клас за одобрени от МОН и няма какво да направи,което се оказа лъжа,винаги може да се запишат1-2 деца.Но се оказа всяко зло за добро.Детето е при страхотен педагог и приятел на децата,те са възхитени от госпожата си.Така че и при вас може да е за добро.
3
1234
|
нерегистриран
18 април 2017, 21:03
0
0
каквои да ти гововрят знайчче става дума за пари-и директора е намазал от тези частници
2
1
|
нерегистриран
16 април 2017, 22:50
1
0
Пишете в МОН, в общината и на Комисията за защита срещу дискриминация. То бе ясно, че ще има нарушения. Не ги допускайте!
1
|
нерегистриран
16 април 2017, 09:35
0
0
Как е възможно посещаването на платени курсове към сдружение да дава категорично предимство при прием в първи клас в ОБЩИНСКО училище. Факт-деца от квартала, ако не се запишат на платени курсове в предучилищна група към частното сдружение категорично изостават в точките , нужни за записване-дори и да живееш на същата улица с училището. Факт-обучаваните в това частно сдружение после са приемани в първи клас изцяло, като предучилищните групи на частното сдружение са приемани в първи клас, "ан блок"-и от предучилищната група в частно срдружение се преминава директно в първи клас, със същите обучаеми-"външни", непосещавалии платеното обучение към сдружението не се приемат в дадения първи клас.
Практиката в ОБЩИНСКИ училища да се развива платена дейност от частни сдружения е един от начините деца от съответния квартал да не могат да се запишат в квраталното ОБЩИНСКО училище, а уж трябваше местоживеенето да носи категорично предимство. Не носи. Предимството е-ако си извадил финикийски знаци, и да се запишеш детето си на предучилищно платено обучение към частно сружение.
Странно е защо се допуска частни дружества да развиват дейност на територията на общински училища. Как се определя къде да се допусне сдружение, и кое да е то, и къде обучението да се организира от самото общинско училище в общински предучилищни групи. Частното сружение да си направи частно училище-проблем няма тогава. Но не и обучението в частно сдружение да е с категорично предимство при прием в първи клас. В общинските училища приемът в първи клас може да зависи от един определящ критерии-местоживеене в района на училището. Оказва се,че прием в първи клас в търсено училище, е по труден от влизането в университет.
--------
Следва да попитаме как педагогическият съвет определи точно 22 точки, ако си се обучавал в сдружението, и то противно на решението на СО-определящ критерии да е само местоживеенето? Защо 22, защо не 1, 2, 5 точки-по този начин няма да бъдат изпреварвани лица бъдещи първокласници от дадения квартал. Определянето на точките по тои критерии е напълно произволно, и безконтролно-пред кого можеш да жалиш,а? А и да жалиш,, докато тече жаленето, то учебната година ще е почнала, и детето ти трябва да е записано някъде другаде.
|
нерегистриран
15 април 2017, 13:32
2
0
https://call.sofia.bg/bg/Signal/Details?id=48788
Оказа се,че критериите от СО-че решаващо предимство се дава, ако детето ти е с адрес, адреса на училището лесно се заобикалят. А уж нямаше да се случва, за в бъдеще. Невярно.