Германски социолог: Местните джамии са изборни секции на ПСР
Създадена от ... на 18 април 2017
Започни с:    Първите | Последните
Отговор
5
...
|
нерегистриран
19 април 2017, 11:37
0
0
Прис случващото се в Турция е НЕДОПУСТИМО нито един политически беглец от режима в Султаната-Халифат да бъде предаван, ако Турците поискат подобно предаване, не само защото в Турция има едноличен, недемократимен режим, но и защото съдебната власт не е независима(3000 арестувани или отстранени турски магистрати го доказва твърдението). За съдебната власт на България съмнение нямам-при случая Бююк тя не допусна да бъде предаден в лапите на Ердоган, и то още преди събитията от лятото на 2016г. Но имам съмнение в мевере-то-те предават хора на Ердоган, въпреки съдебните решения или не позволяват да се стигне до жалене пред съд-мевере са готови да доведат до границата всеки, който Ердоган поиска, а на другия ден ние може да си пишем по форуми, и да недоволстваме, но меверето на България са над държавата, и законите на България. Примери-Бююк, предадените кюрдски бунтовници, и борци за кюрдска свобода, предадените 7 университетски преподаватели.
Въпросът е дали съдебната власт може да озапти МВР, да не предават хора,бягащи от реживма на Ердоган. Помните ли, как МЕВЕРЕ ЛЪЖЕШЕ ,че Бююк е при семейството си в Турция. Бююк е при семейството му, ако само ако и семейството му е в зандана.
При положение,че в България парадът се командва от МИЛИЦИЯТА, а прокуратурата се подчинява на милицията, не смее да се противодейства на безобразиета на милицията(справка-случаят Бююк, 7-те преподаватели-предадени на турците, бягащите кюрди-също върнати в Турция, събитията около 4 ноември 2015г при милиционерските безредици...) е съмнително, дали съдебната власт може да спре мевере-то, ако си позволява и в бъдеще да предават ПОЛИТИЧЕСКИ бегалци от диктатурата в Султаната.
4
...
|
нерегистриран
19 април 2017, 11:08
0
0
3
...
|
нерегистриран
19 април 2017, 08:57
0
0
Странно, от Дойче веле-които са трибуна на либерастията и толерастията и просторът на визията си промениха на 180 градуса позицията. Късно е либе за китка. И изобщо германците се осъзнаха каква грешка са допуснали с тези турци-забъркаш ли се с турци, после съжаляваш. Турците в Германия нямат нищо на против да живеят в свобода и демокрация, но гласуваха за диктатурата, ама да е в Турция, както се казва в коментара на Дойче веле..
2
...
|
нерегистриран
19 април 2017, 08:47
0
0
Германия трябва да спре с мулти-култи глупостите спрямо местните турци
http://www.dnevnik.bg/analizi/2017/04/18/2954771_germaniia_triabva_da_spre_s_multi-kulti_glupostite/Подкрепата за бъдещото еднолично господство на Ердоган не е резултат от свободен процес, а насилствено превземане на една демократична държава. Но също и в Германия турските избиратели бяха съблазнени от Ердоган, казва Инес Пол в коментара си за "Дойче веле" под заглавие "Събуди се, Германия!"

Не, този резултат не беше постигнат със законни средства. Който задържа представителите на опозицията, забранява избирателните прояви на противниковата страна и запушва устата на журналистите - такъв човек изобщо не може да претендира за демократична легитимност.

Понеже Реджеп Ердоган се държи именно по този начин, и понеже - според официалните данни, печели с минимална преднина, гласуването за неговото бъдещо еднолично господство не беше резултат от свободен процес, а насилствено превземане на една демократична държава.

Защо обаче и в Германия

Ситуацията в Германия е коренно различна. Живеещите в страната около 1.5 милиона турски граждани с право на глас можеха да се информират напълно свободно. В Германия имаше предизборни прояви на всички важни партии, свободата на мненията не бе ограничавана и избирателите не се страхуваха, че могат да попаднат в затвора, ако критикуват бъдещия самодържец. И въпреки това над 63 процента от живеещите в Германия турци, които участваха в референдума, гласуваха за Ердоган. Изразено в абсолютни числа - това са около 450 хиляди души.


Тези цифри би трябвало да събудят Германия. С нищо не помага и фактът, че само 50 процента от имащите право на глас се отправиха към урните, или пък това, че в други страни, например в Австрия, одобрението за мераците на Ердоган беше още по-голямо. И за да може Германия да си направи правилните изводи след този отрезвяващ Велики понеделник, трябва да бъде честна спрямо себе си: политиците и гражданското общество трябва да си признаят, че - при всичките успехи в интеграцията през последните десетилетия - има и много пропуски, след като толкова много живеещи в Германия турци подкрепиха един човек, който между другото иска отново да въведе смъртното наказание.

Най-после решение за членството в ЕС

Това не е съвсем безопасно в тази година на избори. Защото популистките дебати около двойното гражданство и елементарните фантазии за изгонването на тези хора от страната не водят до нищо. Те само наливат вода в мелницата на партията "Алтернатива за Германия". Германия не може да се осланя обаче и на неособено конструктивното поведение на Брюксел. Защото заплахите за окончателно прекратяване на преговорите за членство на Турция в ЕС са колкото безпомощни, толкова и смехотворни. Тъкмо напротив - дългогодишното криволичене на ЕС създаде усещането у много турци, че ЕС не ги взема насериозно, и така подтикна Ердоган да демонстрира сила чрез ясния си антиевропейски курс.

Крайно време е Европа да избистри курса си. Ако Турция наистина е нежелана като пълноправен член на ЕС, тогава ЕС трябва да го каже ясно и да търси други варианти за сътрудничество. Защото Турция има много по-голяма нужда от Европа в икономически план, отколкото обратното. И Ердоган го знае. Той можа да стана силен, защото беше успешен в икономиката. Но неговата звезда може бързо да залезе, ако турската икономика продължи да се свива така бързо - инфлацията вече надхвърли 11 процента, а безработицата е най-високата от седем години насам - 13 на сто.

Германия може да реши сама проблема с тукашните поддръжници на Ердоган - като най-сетне приеме, че е миграционна страна, и започне уверено да направлява този процес. И като зареже глупостите за мулти-култи и вместо това се концентрира върху защитата на демократичната конституция. Всеки, който иска да живее в Германия, трябва да се съгласи, че браковете между деца са забранени, убийствата на честта - престъпление, че хомосексуалните и жените имат същите права като останалите хора. Както и това, че всичко трябва да се подчинява на конституцията и че това не подлежи на никакво обсъждане.

Германските турци трябва да помогнат

Популистите имат нужда от несигурност, за да са успешни. Те разпалват страхове, за да могат после да се представят като спасители. Ние не бива да се участваме в това съревнование, защото в нашето, постоянно възбудено, общество накрая винаги ще печелят най-гръмогласните. Затова сега имаме голяма нужда от онези три милиона души от турски произход, които или нямат турски паспорт, или открито се противопоставят на антидемократичния курс на Ердоган.

Те са ни необходими като строители на мостове към турските общности, но и като посланици на германското мнозинство в обществото. А то пък, тукашното общество, трябва да направи обективен анализ как стана така, че много германски турци се оставиха да бъдат съблазнени от Ердоган. И още нещо трябва да свърши обществото: да прецени кои от мерките през последните десетилетия са били успешни, за да бъдат продължени.
1
...
|
нерегистриран
18 април 2017, 20:27
0
0
цитати "В либерална държава като Германия, тези, които гласуват за унищожаване на свободата в Турция или за ограничаването й, очевидно не са приели нашите ценности"


"В Германия живеят около три милиона души с турски произход и някои политици казаха, че лоялността, която мнозина са демонстрирали към Ердоган, показва отхвърляне на демократичните ценности."
...
|
нерегистриран
18 април 2017, 20:25
1
0
http://dnes.dir.bg/news/Germania-dvoyno-grazhdanstvo-metezhat-turtzia-25624050?nt=4

Германски политици предлагат затягане на правилата за двойно гражданство след мощната подкрепа за Ердоган в Германия.
Шокирани от подкрепата сред турците в Германия за предоставянето на нови широки правомощия на президента Реджеп Тайип Ердоган на референдума в неделя, няколко влиятелни германски депутати призоваха днес за затягане на правилата за предоставяне на двойно гражданство, предаде агенция Ройтерс, цитирана от БТА.

"Местните джамии са изборни секции за (управляващата в Турция) Партия на справедливостта и развитието", заяви социоложката Неджла Келек пред в. "Билд".

Последните неофициални резултати от референдума показват, че 51,4 процента от избирателите в Турция са подкрепили плановете за промяна на политическата система, предоставяйки широки пълномощия на Ердоган, докато подкрепата сред 1,4 милиона турски избиратели в Германия е била дори по-висока - 63 процента, отбелязва агенцията.

В западния град Есен 75,9 процента са подкрепили конституционните реформи в Турция. Коментатори все пак напомниха, че избирателната активност в Германия е била само 44 процента.

В Германия живеят около три милиона души с турски произход и някои политици казаха, че лоялността, която мнозина са демонстрирали към Ердоган, показва отхвърляне на демократичните ценности.

"В либерална държава като Германия, тези, които гласуват за унищожаване на свободата в Турция или за ограничаването й, очевидно не са приели нашите ценности", заяви лидерът на Партията на свободните демократи (FDP) Кристиан Линднер и допълни, че турците в Германия трябва да спазват германската конституция.

Високопоставени политици от консервативната партия на канцлера Ангела Меркел призоваха към действие.

"Важно е да променим правилата, които улесниха получаването на двойно гражданство", заяви баварският консерватор Стефан Майер.

Правилата бяха смекчени през 2000 и 2014 г., припомня Ройтерс.

Около пет месеца преди федералните избори, крайнодясната партия Алтернатива за Германия, която събира между 7 и 11 процента в социологическите анкети, поиска пълна отмяна на двойното гражданство за турци.

Наблюдатели посочиха, че много турци в Германия произлизат от консервативни, селски райони на Турция, като Анадол, и че най-голямата асоциация на джамиите в Германия докарва имами от Турция.