Кои са читавите ?
Създадена от пенко на 19 април 2017
Започни с:    Първите | Последните
Отговор
90
Dread Knight
|
нерегистриран
23 април 2017, 19:43
3
0
До коментар [#89 #undefined] от "Роман Николов": е то идеята е за публична дискусия, която да е полезна за всички. а иначе вечерта, както и денят, няма да ми е особено приятна, защото още не съм свършил цялата работа, която съм си взел у дома от съда за събота и неделя - много бумаги... приятна да е поне на вас.
89
Роман Николов
|
rotoni
23 април 2017, 19:36
10
0
До коментар [#88 #undefined] от "Dread Knight":
Аз не Ви питах за име и длъжност, а за съд или поне съдебен окръг. Очаквах по конкретен отговор. Ако имате притеснения можете да ми пишете лично съобщение през Фейсбук месинджъра или на имейл. Питах Ви за продължим да дискутираме с лични съобщения, без да занимаваме всички във форума. Приятна вечер.
88
Dread Knight
|
нерегистриран
23 април 2017, 19:27
4
-6
До коментар [#87 #undefined] от "Роман Николов": моето присъствие в този форум е постоянно и дългогодишно - вече не помня колко, но определено е над 5 години, а позицията ми по поставените от мен въпроси винаги е била една и съща, за което съм получавал доста тролски заплахи и обиди - разбира се анонимни. това, може би обяснява и леката агресия, която понякога проявявам спрямо такива, но пък има модератори да ме цензурират... нямам страхове, нито зависимости. всичко, което мисля и съм написал, многократно съм го заявявал и в лични разговори с колеги-магистрати - без значение приятели или само познати, но тъй като не участвам в изборите за член на ВСС, моята личност в случая не е важна и не подлежи на обсъждане. надявам се това да е що годе задоволителен отговор на въпроса ви, макар да липсва търсената конкретика. :-)
87
Роман Николов
|
rotoni
23 април 2017, 18:59
8
0
И аз това казвам, по конкретна тема имам конкретно мнение. Никога не съм бил безличен и винаги по щекотливи въпроси съм имал лична и гражданска позиция. Последната не винаги съм могъл да изразя публично, поради особения статут на съдиите, но както и да е. Само да попитам Вие от кой съд сте и поне съдебен окръг, ако не е тайна?
86
Dread Knight
|
нерегистриран
23 април 2017, 18:38
3
-7
До коментар [#83 #undefined] от "Роман Николов": Ок, разбирам, че се опитвате да бъдете дипломатичен и както казах - не е лесно човек да излезе с името си срещу главния и кликата му. Но ще си позволя да изложа тук едно мое мнение - ако човек винаги чака да има доказателства - по смисъла на ГПК и НПК, между кориците на папката - не на делото, защото говоря за житейските ситуации, включително и служебните, които биха възникнали във ВСС, т.е. извън осъществяването на правосъдната дейност, а остане изолиран, без да възприема обективно наличните факти от реалния живот и без да разсъждава активно, съответно - да изразява КОНКРЕТНА, а не принципна и декларативна, своя позиция по тях, както и да има смелостта да я отстоява, винаги ще бъде от категорията на безличните хора - не чул, не видял и не разбрал... А за промяната са необходими ЛИЧНОСТИ с остър ум и плам в сърцата, готови да отстояват докрай справедливостта, в която са се клели... Благодаря за отделеното време и изчерпателните отговори. Надявам се те да са полезни и на другите колеги, които четат темата. Познавам хора от вашия съдебен окръг и ще потърся и тяхното становище, а шестицата, за която ще гласувам, вероятно ще е ясна чак в деня на избора...
85
До коментар [#84 #undefined] от "Dread Knight":
|
нерегистриран
23 април 2017, 18:14
2
-5
Разбирам Ви, явно имате друго мнение относно Лалов, имате пълно право.Имате някаква информация и се базирате на нея. Дали е така, има и непроверени новини.Не сте му "фен":)) Нормално и демократично. Убеден съм, че има и хора от гилдията, които реално преценяват нещата и ще проявят разум. Толкоз. Спираме по темата.Вероятно досадихме. Времето ще покаже.
84
Dread Knight
|
нерегистриран
23 април 2017, 18:01
8
-1
До коментар [#82 #undefined] от "До коментар [#76 #undefined] от "Dread Knight":": кое точно не отговаря на истината, че беше предложен за шеф на СРС от Владимира Янева, около която се увърташе, и че беше подкрепен от статуквото ли, което избра и нея за шеф на СГС? че въпреки многобройните проблеми на СРС, никой от ВСС не го закачаше и си въртяха заедно домуслука, докато той си траеше ли? че узунов не му е писал по вайбъра да не вади хората на улицата, когато протестираха ли? и дали само тогава са си писали? а за различните проценти за натовареност съм го чувал от хора от СРС. неговата работа накрая стана храни куче - да те лае, което заедно със случая на Панов показа, че и цацараторите понякога грешат в преценката си дали едно лице ще е вярно на техните принципи, в които се е клело, или поради характерови особености ще се извърне като фурнаджийска лопата...
83
Роман Николов
|
rotoni
23 април 2017, 17:42
11
0
До коментар [#80 #undefined] от "Dread Knight":
Не съм в течение с всички скандални решения на сега действащия ВСС, но нямам и тази възможност, защото основната ми работа е да си пиша в срок решенията и мотивите към присъдите. Отговарям Ви ясно и категорично - против всякакви модели и зависимости съм, включително и модела "Кой". Не бих влязъл съзнателно в никакви схеми и модели. Бих гласувал за проверка, разследване и изпълнение на всички законови процедури (защото има много случаи в които това не е направено и после Решенията на ВСС падат в съда) срещу всеки, без значение дали е Председател на ВКС, ВАС или Главен прокурор, стига да съм убеден от доказателствата. Отговарям Ви така, не защото ме е страх, а защото като съдия зная, че всеки е невинен до доказване на противното. Има много истини (за различните хора), но важно е какво има в кориците на делото. Не обичам да правя изказвания по слухове и да коментирам такива.
82
До коментар [#76 #undefined] от "Dread Knight":
|
нерегистриран
23 април 2017, 17:29
4
-3
Всеки има право на мнение, което да се уважава. Но това, което сте написали въобще не отговаря на действителността. Ето защо за бъдещите членове на ВСС избирателите трябва да имат информираност. Инак се играе играта"Така има, тука нема"
81
До коментар [#79 #undefined] от "Dread Knight":
|
нерегистриран
23 април 2017, 17:18
3
-4
Да , наистина парите са отпуснати от ВСС, те са собственика на имота. Но нали знаете как стават нещата в тази държава. Ако няма човек , който да натиска и тича да решава проблемите, няма кой да ти обърне внимание. Става с много, много натискане на институциите. Като започнеш от Министър председателя до последната инстанция. Запознат съм и зная колко нерви и време отдели Лалов за това. Някои го мислят за кариерист, други за "нарцис" и т.н. Но наистина той е човек, който милее за професията си, с принципи, които ги отстоява категорично, работохолик и изключително смел.Трудно е да му направя характеристика. Речникът ми е по- беден. Но имайки възможност да го познавам, с ръка на сърцето признавам, че такива като него са бъдещето на държавата.Ще спечели обществото.
80
Dread Knight
|
нерегистриран
23 април 2017, 16:46
5
0
и искам да подчертая, че съм говорил с доста колеги, на които им е напълно ясно какво е съдържанието на формулировката "мнозинствотото около цацаров във ВСС", както и че те заявяват категорични становища по отношение на същото, разбира се в частни разговори помежду ни... така че мисля, неясноти тук няма - иска се твърдо и категорично становище "за" или "против" модела "кой", когото то олицетворява. бих приел за отговор всяко едно от двете, съответно обосновано.
79
Dread Knight
|
нерегистриран
23 април 2017, 16:39
7
-1
До коментар [#78 #undefined] от "До коментар [#77 #undefined] от "Dread Knight":": да, не може да му се отрече направеното за сградния фонд на СРС, но това в случая не е достатъчно. то и парите се отпуснаха от сегашния състав на ВСС, но това не означава, че членовете му стават за нещо.
78
До коментар [#77 #undefined] от "Dread Knight":
|
нерегистриран
23 април 2017, 16:32
4
-1
Не, нямам никакво участие в ремонта на сградния фонд на СРС. Имам силно участие в строителството на зала " Армеец"- София.Но писах коментар, когато Лалов искаха да го дадат на прокуратурата относно факта, че не е приел сградата на бул. "Скобелев".Просто ВСС станаха смешни и показаха , че въобще не са запознати с нормативната база в строителството. Акт. 15 и т.н. Което е много жалко.А това, което Лалов направи със сградния фонд, просто нямам думи. Мога да му кажа само едно голяма "БРАВО".
77
Dread Knight
|
нерегистриран
23 април 2017, 16:23
2
-2
До коментар [#75 #undefined] от "До коментар [#74 #undefined] от "Dread Knight":": строителен инженер и нова сграда на СРС - нещо общо? познавате ли го иначе и защо мислите, че е подходящ?
76
Dread Knight
|
нерегистриран
23 април 2017, 16:21
8
-1
До коментар [#70 #undefined] от "До коментар [#68 #undefined] от "Dread Knight":": хм, не мисля така, за мен той просто е един ренегат, а в момента и реваншистки настроен - като калпакчиев и панов, те /цацаровците и колевците/ си го избраха - срещу какво не знаем, с тях си пишеше по вайбъра - узунов, забатачи СРС на макс, привилегировал е едни магистрати за сметка на други - чрез процентите на натоварването, и съм го запомнил само с това, че основно се изявяваше по тв как по цял ден е бил ангажиран с новата сграда. та той толкова време не можа да разбере, че съдът е не сградата, а съдиите и служителите в него, като изцяло се изолира от тях. и преди съм казвал, че в такива значими личностни и професионални катарзиси не вярвам. с оглед професионалната му биография, няма никакви гаранции, че утре няма да стане "пременил се илия, огледал се и пак с тия"... това е мое мнение и не се опитвам да го налагам на никого.
75
До коментар [#74 #undefined] от "Dread Knight":
|
нерегистриран
23 април 2017, 16:16
4
0
Поздравявам ви за точно и професионално поставените въпроси към кандидатите. Това е показателно, че има шанс нещата в съдебната система да се пооправят! Явно има хора, които мислят и разсъждават.Пише ви го строителен инженер, "фена" на Лалов!:)
74
Dread Knight
|
нерегистриран
23 април 2017, 16:07
6
-1
и за да съм конкретен, понеже не обичам абстрактните неща и алабализми - пример концепциите, на които някои хора толкова много държат, ще ви попитам директно - запознати ли сте със случая Камен Ситнилски и незаконното му отстраняване от ВСС, с цел формиране на решително мнозинство? запознати ли сте с обективните данни относно отношенията между главния прокурор и гергов, пеевски и борисов, например? запознати ли сте със скандала "яневагейт" и ролята на главния прокурор в него? и т. н. да не ги изброявам всичките, мисля, че всеки кандидат за член на ВСС трябва да е наясно с тези факти и да има становище по тях, което да може да заяви без страх и да го отстоява, защото целта на статуквото е да се възпроизведе и в новия ВСС. ако новите членове си затворят очите и ушите, криейки се зад оправданието, че не знаят нищо, всичко ще продължава по старому.
73
Dread Knight
|
нерегистриран
23 април 2017, 15:57
3
0
До коментар [#69 #undefined] от "Роман Николов": имах предвид за редуването при малки съдилища с двама съдии и при липса на промяна в персоналния състав на магистратите. колко такива има в страната мислите и след промяната на съдебната карта дали ще останат? за големите съдилища няма да има такова редуване, освен ако самите съдии не поискат това и съответният магистрат вече не е повишен или преместен.
а иначе вие запознати ли сте изобщо с дейността на ВСС и със скандалните решения на мнозинството "цацаров" - кадрови, дисциплинарни и по тълкуване на законите, изключвайки последната изцепка, която за мен е напълно изяснена, с оглед познатите ми характерови особености на главния прокурор? смятате ли, че е редно достойният магистрат да няма ясна позиция по тези въпроси и да шикалкави? знаете ли, че Бог обича смелите /метафорично казано/?
72
До коментар [#69 #undefined] от "Роман Николов":
|
нерегистриран
23 април 2017, 15:30
4
0
Именно за това се започва от проверка при този голям обществен интерес.Пък тя ще покаже какъв е резултата.
71
Роман Николов
|
rotoni
23 април 2017, 15:25
7
0
До коментар [#61 #undefined] от "0"
Начини много, стига човек да има желание. Най-достъпния за всеки е постоянно и последователно самообразоване - материали колкото искаш в интернет. Има много специализирани сайтове, вече и почти всички съдилища публикуват решенията си. Иначе не пропускам възможност да участвам на всички семинари и работни, които смятам за полезни.