Не е ли крайно време да се създаде алтернативна гражданска прокуратура?
Създадена от Ivaylo Radulov на 21 април 2017
Започни с:    Първите | Последните
Отговор
12
нерегистриран
|
нерегистриран
26 април 2017, 13:23
8
0
Аз пък мисля, че е крайно време да се създаде алтернативен граждански "Пирогов" и да се дава ъкъл на докторите, и най-вече на хирурзите какво да правят...
11
алтернативен реформатор
|
нерегистриран
26 април 2017, 12:58
1
-4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
10
Ивало, госпожо,
|
нерегистриран
26 април 2017, 09:30
6
0
До коментар [#8 #undefined] от "Ivaylo Radulov":

Не знам за госпожата или господина, към които се обръщаш, но ти определено не си наясно изобщо с темите тук и освен глупости, плювни и храчки, лепящи се по теб, самия, клавиатурата ти нищо свястно до сега не е родила.
Предложението ти е повече от тъпанарско. С теб други думи не е нужно да се подбират. Само цапаш тук, пишейки върховни несъстоятелни глупости, треперещ от омраза.
Карай си въртолет ли беше, самолет ли беше, и не губи на хората времето и мястото за писане на нещо по-нормално.
9
V-22
|
нерегистриран
25 април 2017, 22:26
1
-3
До коментар [#8 #undefined] от "Ivaylo Radulov":
Ходене в кабинета на зам.-председател на партия за среща с виден бизнесмен е тотално нарушаване на всички правила на един главен прокурор -О-СТАВ-КА !
8
Ivaylo Radulov
|
нерегистриран
24 април 2017, 14:12
2
-7
До коментар [#5 #undefined] от " ":
А , от какво разбираш бе анонимна госпожо - покажи се и ни докажи, инак си просто въобразила си , че е вся и все , spammaker-ка- нищо повече.
7
?
|
нерегистриран
24 април 2017, 14:09
6
-2
До коментар [#6 #undefined] от " ":

Хубаво това, а ти какво предлагаш - вместо симеоновци, тези функции да се изпълняват от инженери, лекари, строители, овчари?
6
|
нерегистриран
24 април 2017, 13:07
4
-5
1. Не малко лица са зъваршили школата за милиционери в Младост 2, но незнайно как им беше отпечатата диплома за ЙОристи. Учиш за милиционер-ставаш йорист.
2 По въпроса за прокуратурата-не малко от тях-особено с милиционерската диплома и манталитет, по грузински образец следва да бъдат командиравани при Бай Ставри-втори етаж, южното крило. Първата година е трудно, после се свиква. Бай Ставри е строг, но болезнено справедлив.
5
|
нерегистриран
24 април 2017, 12:45
11
-2
Що не ходите да си пасете овцете на село, в което няма нищо лошо, а се занимавате с неща, от които нямате представа? Аз не разбирам от стригане и доене на овце, но и не вземам отношение как да се прави. Не е ли най-добре всеки да прави неща, за които е учил и които разбира, а не точно обратното? Типичното за населението от нашата е страна да разбира от всичко и да изразява мнение за всичко, но най-вече за нещата, които не разбира.
4
Човек
|
нерегистриран
24 април 2017, 11:30
2
-11
ВСС трябва да се състои от 1/3 от КАСТОВО-КОТЕРИЙНА КВОТА от ЮРИСТИ от различните звена на правораздавателната система и 2/3 от ГРАЖДАНСКА КВОТА от ЗАДЪЛЖИТЕЛНО НЕЮРИСТИ (БЕЗПАРТИЙНИ с више образование и минимум 50-годишна възраст и САМО с частна трудова дейност без да са били на държавна и/или общинска служба!) - пряко избирани на избори от данъкопладците и избирателите! По Закон ВСС трябва да се занимава не със законодателна и политическа дейност и шмекерии (както сега), а с организационна, кадрова, финансова и техническа дейност! ЮРИСТИТЕ показват на всички вече четвърт век, че ВЪОБЩЕ НЕ ГИ БИВА да извършват която и да е от тези дейности, а непрекъснато затъват в процесуални, противозаконни, неясни, увъртяни и нагли ТРЕСАВИЩА - само и само за да запазят незаслуженото си МОНОПОЛНО ПРИВИЛИГИРОВАНО положение на БОГАТО ЗАПЛАТЕНИ ПРАВОИМАЩИ на гърба на издържащите ги ПРАВОНЯМАЩИ неюристи! Затова във ВСС трябва 2/3 от членовете да са практикували професионалисти в тези дейности - управлявали производство инженери, учители, лекари, счетоводители, ..... Защото един частен предприемач (преодолял бюрократичния рекет и безобразие), един технически организатор на производство на БЛАГА (не на беззаконие, безхаберие, безотговорност, ненакзауемост и дори нагла несменяемост), счетоводител (скърпващ финансите на проивеждащите блага), учител (рабтещ с деца и хора без юридически малфотмации и мисловни изкривявания!), лекар (лекувал заисими с всякакви пристрастявания, вкл. юридически мании за неспазване на законите и кухо "величие" над другите), .... могат много по-добре, по-ефективно, по-справедливо като странични лица и без кастово-котерийни обвързаности и в полза на обществото и отделния индивид да извършват организационната, кадрова, финансова и техническа дейности на ВСС!
3
№ 2,
|
нерегистриран
21 април 2017, 13:15
14
0
Обществото ни е болно. Почти всеки, който се види с власт, се самозабравя тук. Та прокурорите от "обикновени хора" са тръгнали и те! Вкл. и във ВКП, колкото и да се смятат за такива с божествен произход.
2
2
|
нерегистриран
21 април 2017, 11:28
9
-3
Факт-прокуратурата е безконтролна, и опасна за правовия ред-в сегашния си вид, нарушава правата и свободите на честните хора, но усложлива към престъпниците с власт(вижте статията в правен свят-12години пазят милиционер убиец да не влезе в затвора-тенкс ту дъ прокуратурата). Прокурорите към ВКП са си над закона. Пример-при случая пред МВР болница преди петнайсетина години, с участието на Организирана група от шестима прокурори, един от тях заяви,че над тях е само господ
1
.!.
|
нерегистриран
21 април 2017, 09:43
12
-4
За гражданска прокуратура - не знам, но има голяма нужда от намеса на психиатри и повечко места из специализираните лечебни заведения. Много болни има. Особено апоследък.
А кой ще контролира пък този Граждански комитет за Контрол над Прокуратурата? Не може така - безконтролно, другари!
Ivaylo Radulov
|
нерегистриран
21 април 2017, 08:29
5
-14
Ако сте доволни и одобрявате „работата" на Прокуратурата на РъБъ , сигурно ще бъдете учудени , но ако не сте със сигурност ще се убедите , че реформиране на държавното обвинение за сега е мисия-невъзможна...Ако все пак се окаже , че у нас това/ създаване на алтернативна гражданска прокуратура/ е невъзможно , то може да се създаде инициатива за Граждански Комитети за Контрол над Прокуратурата, Полицията и репресивните органи на власта и това би било добре за всички.