пари за ранг
Създадена от надежда на 21 април 2017
Започни с:    Първите | Последните
Отговор
4
Слаба памет
|
нерегистриран
22 април 2017, 11:48
6
0
Когато гласуваха размера на този ранг, ВСС взе решение да направи цялостен анализ на размера на ранговете и до КРАЯ НА М.ЯНУАРИ 2017г. да има адекватно решение. Нищо такова не случи, напротив- както и за много други въпроси, особено когато става въпрос за възнагражденията на магистратите, удобно забравят какви отговорности и ангажименти са поели. ВСС отново разчитат на невъзможността на магистратите в страната да изискват от тях. Магистратите и служителите са просто "пчелички", които трябва да работят без да надигат глава.
3
шлосер с пети разряд
|
нерегистриран
22 април 2017, 08:58
6
-4
Крайно време е ранговете да бъдат отменени. Никъде по света няма такива рангове. Районен съдия, с ранг на върховен-къде го има. Като искаш да станеш върховен съдия, със съответните парични облаги за това-ще се изкачиш постепенно в йерархията.


А как ви звучи, че във Великобритания съдиите не получават заплати, и могат и да са неюристи? https://www.gov.uk/become-magistrate/can-you-be-a-magistrate


Magistrates are not paid, but many employers allow their employees time off with pay.Магистратите не получават заплата, те работят друго, и стават съдии временно, без заплащане. Защото това всеки може да го работи. Пощальон решава да правораздава. Проблем никакъв. Немалко съдии във Великобритания са пощальони и месари, фабрични работници-и виждате правораздаването върви перфектно. Не става дума за журито, а точно за съдиите във Великобритания-няма изискване да са завършили право, и не получават заплата.
2
районен съдия с ранг
|
нерегистриран
21 април 2017, 20:14
6
-4
Напротив, и на тези пари разчитаме и се надяваме наистина ВСС да увеличи парите за най-високия ранг скоро.
1
ха-ха
|
нерегистриран
21 април 2017, 18:18
4
-10
та те на тия пари не разчитат
лапачката е другаде
надежда
|
нерегистриран
21 април 2017, 15:55
12
-4
Мисля, че е време ВСС да гласува по-голям размер на възнаграждението за най-високия ранг "съдия във ВАС и ВКС" и "прокурор във ВАП или ВКП", тъй като сегашните 30 лева са смешни. Няма логика за най-високият ранг да се получават най-малко пари /повече от 2 пъти по-малко/ в сравнение с другите рангове. Преди време имаше дебат в пленума по този въпрос, като от Комисията по бюджет и финанси излязоха със становище, че има предвидени пари за увеличение на парите за най-висок ранг, достигайки размера на парите за другите рангове, но на този етап нищо не се случва.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име (коментирате, като нерегистриран)
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно