Цветан Василев обяви, че прокуратурата го е изнудвала за 15 млн. евро
Създадена от на 05 септември 2017
Започни с:    Първите | Последните
Отговор
11
пестим от закуски
|
нерегистриран
08 септември 2017, 11:26
3
-1
И никой не пита отде у Цветанчо толкоз пари? Паднали му от небето, защото бил умен, честен, красив и работлив?
10
да
|
нерегистриран
08 септември 2017, 10:20
2
-1
9
до 8
|
нерегистриран
07 септември 2017, 19:53
4
0
браво
8
до 7
|
нерегистриран
07 септември 2017, 11:41
6
0
Щото като използва терминът "прокуратурата", а не имена на конкретни прокурори не отговаря за клевета. А думите трябва да бъдат проверени.
Откакто стана ясно как се става прокурор-с раздадени казуси, или скандалът в прокуратурата от 2007-прокурор изнудва прокурор, и съдът казва,че прокуратурата може да бъде ползвана за рекет не мисля,че в прокуратурата има много лица с бели дрехи. Твърденията на Василев трябва да бъдат проверени, проблемът е ,че няма кой да извърши обективна и независима проверка, няма независим прокурор, извън прокуратурата, който да има власт да проверява прокуратурата.
Ето да четеш за случая от 2007, и съдебното решение, в което се казва,че прокуратурата може и е ползвана за рекет. http://www.capital.bg/blogove/pravo/2014/01/27/2228724_prokuraturata_kato_masonska_loja/
6
нерегистриран
|
нерегистриран
07 септември 2017, 11:29
4
-3
Защо му се дава възможност на този измамник непрекъснато да развива различни абсурдни тези по медиите-явно не е съвсем безкористно и с оглед на изясняване на обективната истина.За какъв законен повод става дума- Прокуратурата не е физическо лице и не може да бъде разследвана като такава-ако Василев беше сигурен в това,което твърди,трябваше да посочи имена,да представи доказателства.
Може би и интервюиращата трябваше да му постави тези въпроси-кой му е искал подкуп,кой е ходил при него от името на политици.Иначе всичко намирисва на добре режисирана пропаганда.Василев се възползва от качеството си на обвиняем и като "форма на защита" може да говори всякакви небивалици.
И аз съм на мнението,че след като е потрошил толкова пари на вложителите с неговите "измислени инвестиционни проекти" като нищо щеше да даде 15 милиона да го остовят на мира.
5
седларов
|
нерегистриран
07 септември 2017, 10:09
1
-1
До коментар [#3 #undefined] от "Лъжец":но дали някога ще се докаже
4
xxl
|
нерегистриран
06 септември 2017, 15:53
4
-3
Измамник
3
Лъжец
|
нерегистриран
06 септември 2017, 10:32
7
-2
Ако наистина му бяха поискали такива пари нямаше да се стигне до там тоя да бяга от страната, парите които е откраднал са далеч повече, достатъчно за такива рушвети. Той е давал и по-големи за далеч по малко от офертата
2
|
нерегистриран
05 септември 2017, 22:49
6
-1
Целия абсурд е,че изнесеното трябва да бъде саморазследвано и самопроверено от прокуратурата(щото казаното по въпросната телевизия си е законен повод).
За разлика от други държави, липсва фигурата на независим прокурор-извън системата на прокуратурата, неподчинен на никой друг прокурор, който да може да разследва прокурори, а такива твърдения следва да бъдат разследвани и проверени, невъзможно е да бъдат отминати, дори и по тези ширини .
След самопроверката,без съмнение ще стане като със твърденията за шпиц отряд в следствието-те се самопровериха, и самоустановиха ,че такъв шпицотряд няма. Та и сега така ще излезе след обективна самопроверка и, евентуално-след независимо саморазследване-рекет не е имало, нито подкупи са искани.
1
|
нерегистриран
05 септември 2017, 22:28
6
-3
Прокуратурата да се занимава с изнудване и рекет, и да искат пари, за да няма обвинения(или алтернативно-за да има обвинения)? Изключено! Не си и помисляме,че е възможно!
|
нерегистриран
05 септември 2017, 22:18
5
-2
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/09/05/3036830_cvetan_vasilev_obiavi_che_prokuraturata_go_e_iznudvala/

"обственикът на фалиралата Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев обвини българската прокуратура, че го е рекетирала за 15 млн. евро, за да няма проблеми с правосъдието. Банкерът разказа това във втората част на интервю, дадено заедно със съпругата му Антоанета Василева, за предаването на Люба Кулезич "Честно казано" по Би Ай Ти.

Той заяви, че 1 млн. евро са му били поискани още през 2014 г. преди поставянето на банката под особен надзор, за да не бъдат повдигани обвинения срещу съпругата му и дъщеря му. В средата на август дъщеря му Радосвета Василева бе обвинена в пране на пари в особено големи размери. Банкерът не спомена имена, като посочи, че ще ги обяви в следващо интервю.

Василев и съпругата му разказаха, че откакто са в Белград представители на държавното обвинение им пращали послания, за да им внушат да избягат към южни страни, например ЮАР."Имаше обаче една друга насока – пак клан на прокуратурата, която работеше само на финансова основа. Там имахме предложения: Дайте едни 15 млн. евро и няма да имате проблеми. Това още от юни месец. Още от юни 2014 г.", заяви Василев и продължи, "Още тогава, около 20 юни, за първи път дойде изнудване за пари чрез българската прокуратурта, за да не бъдат обвинени съпругата ми и дъщеря ми. Забележете, тогава те нямат никакви доказателства, тогава се атакува банката, банката дори още не е поставена под особен надзор, не се знае дали ще бъде спасявана, или не, но те пратиха послания, че за да не бъдат обвинени г-жа Василева и Радосвета, те искат пари.

На въпрос на водещата колко пари са им поискани тогава, той каза: "Тогава поискаха 1 млн. евро за това да не бъдат обвинявани Антоанета и Радосвета."

"Фактор от ГЕРБ не ни е посещавал, но са ни пращали послания фактори от ГЕРБ, както разбира се и Борисов", добави Василев. Той разказа за свои срещи със Сергей Станишев и съпругата му, замеси името на президента 2012-2017 г. Росен Плевнелиев, който според него бил наясно, че се готви удар срещу банката. Цветан Василев още веднъж повтори тезата си, че банката е била фалирана с участието на прокуратурата и службите и с бездействието на правителството и БНБ.
"