Открито писмо на Босия до председателя на СРС
Създадена от ... на 09 октомври 2017
Започни с:    Първите | Последните
Отговор
8
...
|
нерегистриран
11 октомври 2017, 18:06
0
0
Софиския районен съд е абонат на Н.Г.К. Например по дело 3065 от 2015 СРС са осъдени(от СГС) да платят обезщетение
"Р Е Ш И :ОСЪЖДА Софийски районен съд да плати на Н.Г.К. ЕГН ********** сумите: 5 000 лева /обезщетение за неимуществени вреди/; 4 300 лева /обезщетение за имуществени вреди/ - на основание чл. 8, ал. 2 от ЗОДОВ във връзка с чл. 2б от ЗОДОВ; законната лихва върху тези суми от 10.05.13г. до цялостното им изплащане и 448 лева - съдебни разноски /съразмерно на уважените искове/.
ОТХВЪРЛЯ иска за неимуществени вреди за сумата над 5 000 лева, а акцесорните искове за периода до 10.05.13г.
Решението подлежи на обжалване пред САС в 14-дневен срок от съобщаването му на страните.
"

Решението е потвърдено от апелативния съд


" Р Е Ш И :

ПОТВЪРЖДАВА решение № 7944 от 02.11.2016г постановено по гр.д. № 3065/2015г по описа на СГС, ГО, 12-ти състав , изцяло.

Решението подлежи на касационно обжалване с касационна жалба пред ВКС в 1-месечен срок от връчването му на страните , на осн чл. 280,ал.1 от ГПК. "

Та Н.Г.К може да врътне сега още едно делце, срещу СРС, за неспазването на чл 78 ал 2 от ПАС.
7
Марко
|
нерегистриран
11 октомври 2017, 11:08
4
0
До коментар [#6 #undefined] от "...":

Всички реално "борили се против извращенията на комунизма" не са между нас.

Имало е внедрени дисиденти известни и като "агнети-провокатори" част от които са останали живи ,които от време на време се изказват в медиите ,но ако им извадят "тайните досиета" ще мълчат като риби.
Аз имам да го наречем "приличен информационен канал" в горната насока ,поради това го говоря ,но не искам да соча имена ,защото следва да се вадят документи ,а последното е доста сложно и на моменти прекалено рисковано ,понеже КДС си пази тази информация...

Нещата са толкова "пошли и отвратителни" ,че е най-добре да не ги ровим прекалено.
6
...
|
нерегистриран
11 октомври 2017, 09:44
3
0
Марко, Босия е прекарал значителна част от живота си по затвори и арести, вклч борейки се и за твоите права. Бил е в затвора, и по времето на комунизма, като за сведение-съдийката, която го осъди по политическите текстове на НК, по непотвърдена информация правораздава и днес, на поне 5 години от пенсиониране е.
Босия е бил и по арести , и полицейски участъци, е репресиран и по други начини(например, но не само-незаконни наказателни постановления ,делца по УБДХ и др, множество незаконни задържания в милицията) и по времето на демокрацията." Прегрешението" на Босия, довело до репресиите срещу него-подаде сигнали срещу бееззаконията в ИА "Автомобилна администрация". Отговорът на репресивния апарат на сигналите му, в течение на години беше-тежки репресии(но не срещу престъп ниците, а срещу подалия сигнал-срещу Босия)-наказателни дела, множество задържания, опити да бъде глобен по административен път.
Накрая резултатът е-по всички опити за репресия държавата претърпя фиаско в съда, а се оказа,че сигналите му срещу ИА АА са истина-ето да четеш- Масови арести в Автомобилна администрация http://dnes.dir.bg/news/gdbop-aresti-avtomobilna-administratzia-25883725
Ударът срещу октопода в организираната група на Автомобилна администрация, издавала фалшиви шофьорски книжки на неграмотни лица, или лица, провалили се на изпита е само благодарение на сигналите на Босия.
5
Марко
|
нерегистриран
10 октомври 2017, 17:06
7
-3
Каквото за всички обути,това и за босия.

Откъде на къде някакъв играещ го на дисидент да получава някакво "специално отношение"?!
4
А кой е Босия
|
нерегистриран
10 октомври 2017, 09:42
3
-2
Абстрахирайки се от качествата на Съда на Гнилите Съдийки все пак се питам защо именно на изпълненията на въпросния Бос се отделя такова медийно внимание? Под статиите на много от медиите има коментари, които много повече са променили мнението на обществото от самите статии и само и единствено самите "медии" изобщо не ги забелязват.
3
до 2
|
нерегистриран
09 октомври 2017, 18:04
2
-6
Да повторим-според чл 78 ал2 от новия Правилник-ксерокопие се дава незабавно(изразът е в деня на поискването), като е позволено страната сама да го направи. Няма изискване за молба до съдията.


Заверен препис се издава с подаването на писмена молба-ал 3. Босия иска фотокопие, не заварен препис, тоест приложима е ал 2, не ал 3.

Тоест имаме нарушение от деловодителя, и Босия има право да подаде сигнал до шефа на СРС-вклч и лично. Според АПК-за подаване на сигнали за нарушение - е позволено това да е устно-лично до съответния ръководител, и той е длъжен да изслуша гражданинът,, подаващ устен сигнал.
Така,,че шефът на СРС е длъжен да се среща лично с недоволни от администрациията на СРС граждани, и да изслушва сигналите им, като ги регистрира и деловодно-със съотвения протокол за устен сигнал, да извърши проверка, и да се произнесе писмено в съотвения срок.


А по въпроса за оправдателната присъда-утре Босия ще направи пресконференция, и ще изясни срещу кои лица какви законови последици се полагат http://bosia.blog.bg/politika/2017/10/09/preskonferenciia-v-bta.1571380

Предлагам Правен свят да пратят журналист на пресконференцията!
2
Zz
|
нерегистриран
09 октомври 2017, 17:51
14
-4
Ей това е лошия българин.Босият реве,че българският съд е лош,че не му дава препис от решение,което същият този съд е постановил в нвгова полза.Защо не каьа една добра дума справедлив и юридически пправ ли е съдът,който го оправда.А и при 200 000 дела,образувани в СРС само за една година как си представя ако председателя започне да се среща с всякка страна.Смешник жалък
1
...
|
нерегистриран
09 октомври 2017, 17:49
2
-3
Според новия Правилник за съдебната администрация преписи -тоест обикновени фотокопия страните могат и сами да си направят-без подаване на "молба"-текстът е ясен-дава им се папката с делото, отиват до ксерокса, и снимат. Алтернативно фотокопирането се извършва от деловодителката, без да е поставено изискване за писмена "молба"-използван е изразът поискване, което значи, че може и устно: Ето съответния текст:
чл 78 (2) Копия от приложените към делата книжа се издават от съдебната администрация в деня на поискването им. Страните и техните представители могат сами да копират и фотографират книжата по делото при извършване на справка.Ако обаче искането е за заверен препис(какъвто не е случая, искането е за обикновено ксерокопия)-чл 78 ал 3, се използва изразът молба, молиш се. Що молба, що не заявление? Но подаването на молба касае заварени преписи-с подпис и печат. тоест Босия има право да получи немедленно фотокопие, при поискването , или алтернативно да си направи копията сам, само след като удостовери с лична карта ,че е страна по делото. Без подаване на молба, и без резолюцията на съдията.
...
|
нерегистриран
09 октомври 2017, 17:32
4
-4
http://bosia.blog.bg/politika/2017/10/09/otkrito-pismo-do-predsedatelia-na-srs.1571461


НЕ СЪД, А БАРДАК

Преди няколко дни мина и последното дело срещу мен, заведено от държавата заради замерянето на депутатите с развалени домати. Обвинението за пореден път отпадна като противозаконно и аз бях оправдан категорично.
Днес отидох да си взема решението. След като ме подхвърляха от чиновник на чиновник попаднах там, където уж трябва. Представих се и поисках ксерокопие от делото. Дадох номера на делото, името на съдията и номера на състава. Копие от решението, обаче, отказаха да ми дадат, защото не съм пуснал малба!!! Представяте ли си? За да получа решението, което е за мен, трябва да се моля да ми го дадат! Аз съм платил на съдъ, за да си свърши работата, но за да получа това, което е предназначено за мен трябва да им се моля!
Обясних всичко това на служителката и я попитах тя пише ли всеки ден молба до домоуправителя си, за да си влезе в къщата? Тя ме погледна странно учудена и пак отказа. Обясних и на началничката и, че това решение не само ми се полага без молба, но то е предназначено изцяло за мен и след като съм платил всички съдебни разходи-те са длъжни да ми го предоставят чрез куриер у дома, за да имам решението и да го ползвам както намеря за добре.
Потърсих кабинета на председателя на районния съд, но се оказа, че нямам никаква възможност да се свържа с него. Потърсих и телефона му, за да го попитам той ли е издал тази идиотска заповед, но и това ми бе отказано.
Утре имам пресконференция в БТА и ще повдигна и този въпрос пред медиите, за да се види как тези, които трябва да ни обслужват, искат да им се молим да си свършат работата.
Прочее, съдът се е преместил в нова сграда, но вместо бюрата, са преместили само бюрокрацията.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име (коментирате, като нерегистриран)
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно