Предлагам Омбудсмана да получи правото на законодателна инициатива
Създадена от на 29 ноември 2017
Започни с:    Първите | Последните
Отговор
4
Бонев
|
нерегистриран
01 декември 2017, 12:21
0
-1
Ще стане
3
,,,,,,,,,,,,,
|
нерегистриран
01 декември 2017, 11:54
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
2
Tonev
|
нерегистриран
01 декември 2017, 10:55
1
0
няма да стане
1
"d,.r
|
нерегистриран
29 ноември 2017, 19:57
5
-2
По принцип не съм против . Да се надяваме , че следващия омбутсман няма да е такова недоразумение като Мая Манолова и ще "отсява" разумните предложения пред дивия популизъм . Иначе , най-правилно е волята на народа да минава през народните представители . Не случайно всеки от тях има законодателна инициатива .

|
нерегистриран
29 ноември 2017, 13:30
3
-3
Следващите изменения в Конституцията "се пекат", и вероятно ще се гледат още догодина. Предлагам тогава да се даде и на Омбудсмана законодателна инициатива. Напомням,че благодарение инициативите на Омбудсмана бяха приети редица закони, които са определено положителни за защита правата на човека-например текстовете за "озаптяване" произвола на арбитражите, и не само.

Дори и днес , от известна гледна точка Омбудсмана има квазизаконодателна инициатива(вж З. за Омбудсмана -чл. 11 ал. 1 т. 6). Казано е А, нека бъде казано и Б, и нека законодателната инициатива да стане същинска.
В крайна сметка, дали проектозакон на Омбудсмана ще бъде приет или не ще решат депутатите.
Днес гражданин да предложи изменение в закона е чрез Омбудсмана, и неговата квазизаконодателна инициатива, това не се случва чрез съотвения народен представител, по редица причини-вклч и извратената ни демокрация. Нека гражданите,чрез Омбудсмана да имат достъп до законодателния орган и да могат да внасят законопроекти.


ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име (коментирате, като нерегистриран)
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно