За сведение на ВАдмС -дело 3586 / 2016 може да продължи
Създадена от на 12 януари 2018
Започни с:    Първите | Последните
Отговор
25
|
нерегистриран
26 февруари 2020, 08:22
0
0
Адвокатурата да се готви и за още една съдебна загуба. По другото дело по ЗЗЛД-ВАдсС незаконно не позволява на младите кандидат- адвокати да си видят писмените работи от незаоконния изпит-например дали има грешки, дали има подмяна на писмени работи и тн.

Ако адвокатурата загуби две дела(тоест сто процента от делата, водени срещу съсловната монополна организация в момента) кой ще поеме отговорност?


Втори въпрос-защо на ОСАС никой не повдигнвна въпроса за беззаконието с адвокатския изпит за кандидат -адвокатите-и изобщо темата,че този изпит е ненужен , излишен,, незаконен. Може би защото мнозинството на това ОС не са ходили на изпит, а на чужд гръб и сто тояги са малко-нали този изпит не ги касае(засега, щото идеята за проверовъчен изпит за безизпитно вписаните се прокрадва).
24
|
нерегистриран
25 февруари 2020, 15:36
0
0
Другарки и другари,
предвид епохалното си значение за развитие на правото, и пледоарии от страна на ВАдвС, с витиеватост и дълбочина на правния изказ, на които и немските пандектисти биха завидели давам линк, от протокола от съдебното заседание...
Да се учат младите от най-добрите, не за друго...
http://www.sac.government.bg/court22.nsf/d038edcf49190344c2256b7600367606/155e3c1bb8d545f6c225850a00404bab?OpenDocument


23
!
|
нерегистриран
23 октомври 2019, 18:52
3
-2
Касационната Жалба била 15 страници и отделно още бая страници приложения.
На 2-ра инстанция-5 чл. с-в не се събират доказателства /не се разпитват кошаревски свидетели-които и не намериха/ и мисля че делото ще се реши бързо.
Не мога да разбера адвокатите които тука в тоя форум бранят своето ръководство на ВАдвС-след като на 1-ва инстанция единия от гражданите има присъдени 1810 лв. разноски за сметка на ВадвС, а предвид на касационната жалба на адм. орган-ВАдвС- и на 2-рата инстанция ще присъди разноски на един от присъединилите се граждани-така че това ще са разходи за бюджета на ВАдвС-т.е. за сметка на парите от членски внос на самите адвокати.
22
|
нерегистриран
23 октомври 2019, 08:12
1
-3
Другарки и другари,
Касационна жалба е подадена.

Предлагам, с възпитателен ефект прокурорът да оспори цялата наредба-като гледам как бързо съдът решава въпроса, оспорване на цялата наредба би имало резултат към 2030г-оптимистичен срок. По същество-тя противоречи на правото на Съюза(ама не съветския-за сведение на завършитете школата в Младост 4) и вътрешно право за защита на конкуренцията. Както и другите наредби на адвокатурата си плачат за оспорване.
Второ-предлагам отново гражданите, участващи в делото да поискат спиране на оспорените текстове-чл 190. Не ,че ще мине, ама какво от това.


Трето -предлагам на следващите избори за делегати на ОБщото събрание на адвокатурата през 2020 адвокатите масово да гласуват на адвокатските избори. Негласуването е подкрепа за статуквот. А на следващото Общо събраниена на делегатите, общото събрание да гласува съсловната монополна организация да се саморазпусне като излишна, ненужна, паразитна и вредна. А да-ма то общото събрание няма никакви правомощия, освен да слушат доклади като комсомлоци.
21
advokatite ste zlo
|
нерегистриран
19 октомври 2019, 22:03
0
-1
taka e!!
20
1
|
нерегистриран
17 октомври 2019, 12:05
0
-2
up на темата
19
политнекоректни въпроси
|
нерегистриран
08 октомври 2019, 19:46
3
0
въпрос с понижена трудност-

КОЙ БЕШЕ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПРЕДИШНИЯ СЪСТАВ на ВАдвС , КОЙТО ПРИЕ НАРЕДБАТА?


Това лице каква позиция, становище , реакция има , след случилото се?

Редовите адвокати -защо мълчат, а не поискат съответните оставки, свикване на избори за нов ВАдвС , извънредно Общо събрание на делегатите, или поне не заздадат съответните въпроси-например кой щ е поеме отговорност за случилото се? Защо няма оставки-като израз на поемане на отговорност?


Или понеже в адвокатурата властва страх, централизация,, единоначалие(има повече началници, и по-голяма централизация и от прокуратурата, и в прокуратурата има повече свобода , отколкото в адвокатурата, адвокатурата по структура прилича на военно -съветска организация-особено с множеството йерархични нива там), йерархия, задаването на въпроси е непрепоръчително.


Каква е позиция на адвокатските съвети? каква е позицията на началниците от САК?


Ама наистина ли ще се снишат всички, ще се изчака, докато мине бурята. Или просто ще се пусне касационна жалба, с цел делото да продължи до изтичане мандата на ВАдвС, и няма да има други последици?!


18
|
нерегистриран
03 октомври 2019, 17:05
0
-1
Делото приключи.
Справедливостта възтържествува :).
Резултатът-
Фиаско на съсловната , монополна адвокатска организация ,досежно наредбоиздаването. Въпреки шиканирането в съда (уж свидетели щяха да водят, и поради това спорът беше отлаган с месеци, а съдът не наложи санкции за това поведение), въпреки многото отлагания, отводи и самооотводи с цел да се отложи неизбежното по този казус, с предизвестен изход, дори и за първокурсник(именно, и далеч не само поради цитираната константна съдебна практика, която би следвало всеки юрист или йорист да познава).


Въпреки,че наредбата е приета от предишен състав на ВАдвС,дали не е редно сегашния да подаде оставка, като израз за поемане на отговорност-доказано е беззаконие в адвокатурата с тази наредба? Това не може да остане без последици.

Изобщо-който е оспорил тази наредба, той е постигнал отмяна на текстове.
съсловната монополна организация една наредба не може валидно да издаде-поради неспазване на елементарни процесуални правила за наредбоиздаването(съдът е отказал да разгледа спора по същество, именно защото наредбана "пада" още на ниво процедура), а тръгнали изпит за адвокати и младши адвокати да провеждат и организират, а и проект на ЗАдв да предлагат?!


Предлагам адвокатите да поставят въпроса пред ОСА през 2020г. Не ви ли е обидно,че законът не ви позволява -висшия орган на адвокатите-общото събрание да гласуват вот на доверие към началниците в адвокатурата, и че общото събрание е сведен до слушатели на доклади?И накрая-и "остатъкът" от тази наредба си плаче за оспорване(например, и не само-защото по същество-противоречи на европейското конкурентно право-вече обсъдено в темата как и защо).

Случилото се с тази наредба не касае по никакъв начин редовите адвокати-има си свобода на договаряне на хонорарите. Изобщо не трябва да има подобна наредба, и изходът от това дело по никакъв начин не засяга интересите на адвокатите.

Поздравявам и прокурорът , оспорил наредбата, и гражданите, които се включиха в оспорването.

Темата може да бъде затворена.
17
До 16
|
нерегистриран
30 септември 2019, 18:27
0
-1
Стар Берковски прокурор казваше: Пред съд и зад магаре не заставай, защото не знаеш, кога, къде и как ще те ритне. Затова не бързай да предвиждаш "константна съдебна практика". Винаги може да има изключение.
16
|
нерегистриран
30 септември 2019, 17:10
0
-1
Чудо!
След многобройни отлагания , отводи и самоотводи спорът приключи. Чака се съдът да се произнесе.
А ВАдвС са вдигнали бялого знаме-не са пратили представител. И 100 представители да бяха пратили спорът е с предизвестен изход. Нали не вярвате,че ВАдмС ще изостави практиката си-че липсата на публикация води до нищожност?
А да-къде е свидетеля , нали преди една година свидетел щяха да водят. Свидетел(и)-йок, както се казва в североизточни области.
Ако(като-защо е неизбежно) ВАдвС отново загуби дело пред ВАдмС ,досежно тази наредба ще е многозначително.

:-)
Това е музикален поздрав за ВАдвС(втори в тази тема)
https://www.youtube.com/watch?v=byXKpRKc-Jo
15
|
нерегистриран
10 юли 2019, 14:35
0
-1
Около 2 месеца по-късно-още няма решение. Напротив-отводите и самоотводите продължават-можете сами да си ги преброито колко станаха-това елементарно дело стана като продължение на Процесът по Кафка(като нищо накрая и да арестуват жалбоподателите, дръзнали да нарушат адвокатскиия комфорт ?!). Ефектът от отводите и самоотводите е отлагане на делото. Засега- за след лятото. Първо море, а едва после ще се занимават с някаква си незаконна наредба. Нито съдът, нито страната-ответник имат бърза работа.14
|
нерегистриран
28 май 2019, 21:31
0
-1
Аха. Серия от отводи и самоотводи, плюс адвокатски тарикатлък(несанкциониран)-да поискат свидетели, да се отложи делото с месеци, и да заявят-сори-свидетели не сме в състояние да представим.


Абе направо -съдиите по този казус-що не отидете на лов(в унисон с практика на ваши коУеги) в някое ловно стопанство да отпуснете напрежението?

А да попитам -"адвокатурата"-не ви ли е срам от такова неправно предимство-очевидно е,че "решаващия орган" е на ваша страна(твърдението е валидно,вклч и накрая като загубите спора-което е...неизбежно).

Тъй като този спор стана комичен и абсурден и пример дза недостойно поведение от страна преди загуба -по здрав за адвокатурата...

https://www.youtube.com/watch?v=B_3TlrZLpQ0
13
Запознат
|
нерегистриран
28 май 2019, 16:42
0
-1
По делото има вече 5-ти отвод на съдия /4 самоотвод/ понеже за Пореден-Нти път съпруг на съдия докладчик бил адвокат. Шиканирането на делото от различни състави на ВАС-продължава вече 3 години и половина. Като част от съдиите чакат по няколко месеца и като наближи датата за съд. заседание си правят отвод, вместо ако има действително основания за това-да се отведат при определянето им като съдия докладчик по делото. Въобще цирка е пълен.
12
umnik
|
нерегистриран
21 април 2019, 14:03
0
-1
Коя Наредба № 1?
11
|
нерегистриран
21 март 2019, 11:01
0
0
Другарки и другари,
процесът добива съвсем кафкиански вид По това дело съставът си направи самоотвод. Новото заседание пред нов състав май ще е през май.
Опитът по елементарен казус да се отложи крайния изход,, след многобройни отлагания е успешен.
10
*
|
нерегистриран
01 февруари 2019, 07:42
0
-1
шиканиране
9
отново да попитаме
|
нерегистриран
01 февруари 2019, 07:42
0
-1
Как е възможно съдът да допуска подобно очевидно, явно и демонстративно шикаринане на процеса? Едната страна щяла да води свидетелИ, заради това се отлага делото за след много месеци-от 2018г, за 2019, и като дойде времето за заседанието кьорав свидетел нямат-И ДОРИ ГО ПРИЗНАВАТ В ЗАСЕДАНИЕ,ЧЕ СВЕДЕТЕЛИ НЕ МОГАТ ДА ОСИГУРЯТ(то как да имат-публикация на проекта никога не е имало!). Никога не са имали такъв. Съдът следваше да наложи възпитателна глоба, дори и в минимален размер! И съдът толерира шиканирането, като вместо да обяви,че ще се произнесе с решение, отлага делото , и то...за неопределена нова дата.
8
До 7-ми
|
нерегистриран
31 януари 2019, 13:28
1
-1
Напълно си прав. Проблема е че вече /след неколкократно сменяне на съд. състав и на членове на състава/ Висшия адвокатски съвет има изключително благоразположен председател /преди бяха др.-председателите на състава/ на съдебния състав и Наредбата на Висшия адвокатски съвет в близките години няма да се отмени, а делото ще се отлага до безкрай поради измислени, нови и дори противоположни указания на съдебния състав, само за да не се реши по същество.
С две думи цирка е пълен.
7
|
нерегистриран
31 януари 2019, 12:11
0
-1
Както вече беше посочено в темата-преди месеци, делото беше отложено, за 29.01.2019-ВАдвС щял да води свидетели. Чудехме се-"с любопитство" какви ли показания ще дадат тези свидетели, като е ноторно,че публикация на проекта не е имало.... Само,че -на заседанието от 29.01.2019-не свидетели, а един свидетел не идва-видно от протокола. Съдът е заличил допускането за свидетели, след като такива не се появяват в заседанието.
Та дали тези виртуални свидетели не се оказаха средство за шиканиране на делото? Делото беше отложено с месеци за да дойдат свидетели, свидетели не се появяват. Странно е,че съдът не обяви ,че ще се произнесе, а пак отложи този Процес-ала Кафка. Странно е,че съдът по никакъв начин не санкционира страната, която шиканира процеса... Едни от участниците в делото дори пита(вж протокола)-дали още 7 години трябва да чакат, за да дойдат ...свидетели, щото 7 месеца са ги чакали :). Дори защитата на ВАдвС заявява, че "Висшия адвокатски съвет не успяха да осигурят свидетели, които да се явят в днешно съдебно заседание"
Дали отлагането отново не е ,за да се изчака да мине ОС на делегатите -при ОС на адвокатурата, защото ако това дело имаше резултат-който е неизбежен-посочено защо(например и не само-защото-публикация на проекта не е имало-липсата на публикация е достатъчно основание нормативен акт да бъде обявен за нищожен, според константната съдебна практика), това щеше да бъде изтъкнато на ОС на делегатите?


Като цяло-който не е оспорил Наредба номер 1 той не е постигал да падне текст-проверете -няма оспорване на Нардебата-при частично оспорване на отделни текстове, да не е било уважено. Тя си е със доста спорна валидност(вж решението на Ощностния съд по дело С-427/16 ).
Изобщо тази Наредба номер 1 е повод адвокатурата много, ама много да се срамува.
Що не оставите съдът да се произнесе, а беше нужно да искате свидетели, които не доведохте, защото не можете да ги "осигурите"?
Човек може да се държи достойно, и като нещата отиват към поражение.
6
|
нерегистриран
24 август 2018, 08:14
0
-1
Това дело почва да придобива съвсем Кафкиански вид.
Странно е, че ВАдвС вместо да вдигнат бялото знаме-ще водят свидетели на следващото заседание.
не е ясно за какво ще свидетелстват.
Публикация на проекта НЕ Е ИМАЛО.Кой знае-може пък свидетелите да имат други възприятия?
Спорът е основно дали е спазен ЗНА досежно пр едварителната публикация.


Да оставим предварителната публикация, каквато не е имало. Наредбата деемонстративно нарушава общностното право. И си го знаете. Ама си я прилагате.
Вклч и от съда-съда прилага незаконната наредба.

С любопитство чакаме какво ще изговорят свидетелите на следващото заседание.


Ето какво казва прокурорът в заседанието "Със същия успех от наша страна можем да съберем двойно повече свидетели, че не е имало публикация. Това е просто безсмислено." Та крайно интересно-свидетелите -за публикация, която е нямало-какво ще кажат? Свидетелите разбира се са наясно,че трябва да говорят само истината...
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име (коментирате, като нерегистриран)
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно