Допустимо ли е съдия от ВКС /докладчик/ в Решение по молба за отмяна на Решение на СГС по чл.303 ал.1 т.1 от ГПК ,цитирам:,,да не споделя разбирането , че Решение на ВКС..., материализира ново обстоятелство по смисъла на чл.303 ал .1т.1.от ГП К'."Съдията в Решението си прави анализ на Решението на ВКС... цит,ирам,,че производството се основава на приетото от състава на ВКС тълкуване,а тълкуването на закона обаче има за предмет откриване точния смисъл на правните норми чрез изясняване на вложеното в тях от законодателя съдържание"".
Създадена от въпрос на 14 януари 2018
Започни с:    Първите | Последните
Отговор
276
Анонимен
|
нерегистриран
18 януари 2019, 17:50
8
-1
Ехо не е ли освиркваха тази некадърница от ВКС
275
Къде е границата?
|
нерегистриран
04 януари 2019, 19:19
4
-1
Е, ако Влахов е млад, то същото следва да се приеме и за Никова. ЗА съжаление младост и мъдрост изключително трудно се погаждат.
274
д-р Попкутуев
|
нерегистриран
03 януари 2019, 10:51
13
0
Защо Влахов и Никова са върховни и конституционни съдии за Никово-кривораздаване, Цачева и Горанов - министри за поръчки, а вие – не! https://bit.ly/2R4Nm6g
Защо Плевен е опасен за кабинета: Той – млад и богат, тя – просто мъдра.
273
Скло
|
нерегистриран
20 декември 2018, 20:54
13
-1
Тя окръжна съдийка
През последните 15 години декларирала 30 имота и 300000 лева
Основание за придобиване дарение от майка и доходи от съпруга адвокат
По принцип е възможно но много малко вероятно
272
Се
|
нерегистриран
20 декември 2018, 13:39
16
0
Проблемът изобщо не е само с цитиран съдия, проблема е въобще със съдиите
Няма правораздаване превърнато е в бизнес
Всяко едно дело с по голям материален интерес няма да го решат ако не ги намериш и не си платиш
Системата работи от първоинстанционнуя съд до края
Наглася се производството, умува се какво ще стане във възьива и при касация
Съдии милионери е евро пък ти си драскай по форумите
Какви комисии по корупция, каква специализирана прокуратура
Защо не се проверява имотното състояние на съдиите и свързаните с тях лица
271
!!!
|
нерегистриран
20 декември 2018, 13:18
6
0
Bezobrazie,ot VKS moje da se ochakva vsichko-konkretno ot neprofesionalniq sadiq Nikova!
270
ха,ха
|
нерегистриран
12 декември 2018, 23:20
5
0
Никова е зле с тълкуването на закона,но пък с корупцията е на ти.
269
Анонимен
|
нерегистриран
06 декември 2018, 21:02
11
0
Съдия Никова е абсолютна некадърница. Некадърните КАТО НИКОВА вън от ВКС.Само тогава може да започне промяната на справедлив съдебен процес.
268
|
нерегистриран
02 декември 2018, 22:07
2
0
Протестите не са решение за подобни проблеми... Обикновено, именно тогава, се намират хора, които яхват вълната и после е ясно какво се случва. Казусът Иванчева, Миванчева, е поредното доказателство за това.

Некадърници винаги ще има, идеята е да се регулира процентното съотношение между кадърни и некадърни. А за другото има кой да ги съди...
267
протест
|
нерегистриран
29 ноември 2018, 06:41
7
-3
Само протестите помагат за отстраняването на некадърните ,като съдия Никова.Скоро ще започне прочистването и на Никовото правораздаване .Нужно е качествено правораздаване от ВКС.
266
Гилотината
|
нерегистриран
21 ноември 2018, 22:41
8
0
Случаят с НИКОВОТО КРИВОРАЗСАВАНЕ е типично доказателство от съдебно-адвокатската сфера за думите на Бойко Атанасов: "Корупцията и организраната престъпност са едно" https://bit.ly/2R0eZct Както и поредното скоростното БКП+АБВ+ГЕРБ партийно-политическо издигане на патрона на Никова - Красимир Влахов - за конституционен съдия! Заедно с разслояването и разрояването на съдебната система в отделни паралелни административни, специализирани, .... и партийно-политизирани съдебно-прокурирски звена, дублиращи функциите на конституционната еднинна съдебна система! А и ежедневните атаки към наложения от ЕС за Председател на ВКС Лозан Панов! Така се следва БКП-линията на Тато и Людмила при превръщането на Съдебмата палата в Исторически музей за изпращане на правото и справедливистта в историята и развихряне на партийно-политическото и мафиотско-корупционното поръчково КривоРаздаване от съдийско-адвокатски и нотариално-съдебноизпълнителски партийно-мафиотски котерии, с който, разбира се, Никова и Влахов "нямат нищо общо", aма нищо общо, нали?! :-)
265
докога
|
нерегистриран
21 ноември 2018, 12:25
14
-1
Докога гражданите ще търпят безумията на некадърните като въпросната Никова от ВКС.За такива като нея никакви коледни бонуси, нужни са наказания и отстраняване от длъжност !?
264
вещ
|
нерегистриран
11 ноември 2018, 02:07
10
0
Повече от ясно е ,че действията на въпросната съдия от ВКС са недопустими.Ако сте запознат с делото по същество ,ясно личи почерка на услугата /естествено срещу сромно заплащане/ ,а не СПН от задължителното решение на ВКС,което,заради услугата е прието,за недопустимо ,въпреки,че същото решение е потвърдено отново със СПН от друг състав на ВКС.Така постановено това решение е позор за работата на съдия от ВКС .Къде остава контрола и наказанието за некачестввенно правораздаване ???
263
Допустимо ли е или не - туй е въпросът
|
нерегистриран
02 ноември 2018, 17:49
9
0
И аз се надявам въпросът, поставен в заглавието на темата, скоро да получи ясен и конкретен отговор. Защото такива теми имат потенциал да ни надживеят.
262
???????
|
нерегистриран
23 октомври 2018, 19:16
2
0
????????????????
261
Государь
|
нерегистриран
16 октомври 2018, 20:09
21
0
Така ще е докато в България ще е напълно обществено-овчодушно оправдано неординарното кадрово издигане и назначаване на висши чиновнически (съдебни и прокурорски) места чрез командироване и заповеди без конкурс, а по партийно-мафиотска поръчка, и последваща законова защита с безотговорност, ненаказуемост и несменяемост за неординарното (корупционно) заобикаляне и нарушаване на законите и правото! Какъвто е случая с въпросната Никова, която освен това и е със съмнителен юридически капацитет! Но точно това я прави изключително зависима, послушна и изпълнителна за външни влияния и изкушения! Вообще, судия нашего времени из город-герой Плевня!
260
!
|
нерегистриран
14 октомври 2018, 00:35
2
-12
Ей, много сте емоционални. Правото обаче емоции не знае и наказва всеки, който се самозабрави. Лошо е обаче ако те взели връх у вас, затова може да се обърнете към Съдебен спор. Никова има пред кого да отговаря за постановените, с нейно участие порочни актове, но за добро или лошо обсъждания казус не е сред тях.
На всекито, спрямо заслугите.
259
Правото:
|
нерегистриран
12 октомври 2018, 19:36
3
-10
Съгласно посоченото в темата, коментираното решение не предствалява ново обстоятелство по смисъла на въпросния текст. Новото доказателство /обстоятелство/ следва да не е било известно на молителят и неприлагането му по делото да е по причина, за която той не отговаря. В случая молителят е могъл да поиска спиране на въззивното производство до постановяване на представеното от него пред ВКС решение, в производство по което също е бил страна. Именно затова, коментираното решение е правилно като краен резултат.
Няма нищо демонично, дори и да е поискана услуга от приятел, щом решението съответства на и чрез него точно и правилно е приложен закона.

Както посочих, съвсем отделен е въпросът за качеството на мотивите на акта и в тази връзка обсъждането и формирането на изводи относно това дали решението е от съществено заначение за спора. Което е безпредметно, след като бъде установено, че непопълването на делото с доказателства е по вина на молителя.
258
e……
|
нерегистриран
09 октомври 2018, 23:45
9
-2
Коментираното решение материализира ново обстоятелство по чл.303 ал.1.т.1ГПК,това е истината от гледна точка на правото и закона.Приетото от Никова е просто поискана услуга от приятел.
257
|
нерегистриран
05 октомври 2018, 00:22
2
-3
След като виждате престъпление по казуса, обърнете се към прокуратурата.

Аз обаче като страничен наблюдател не виждам такова по казуса. Напротив, виждам опит на молителя, чрез производството по отмяна на влезли в сила съдебни актове, да поправи пропуските си, това от една страна. От друга страна, безспорно е налице некадърно мотивиране на съдебния акт по молбата за отмяна, което обаче доколкото не влияе на крайния резултат, дори не би могло да бъде квалифицирано като некоректно поведение от страна на съдебния състав. С думи прости - това че в мотивите е коментиран друг съдебен акт на ВКС не ангажира никого нито страните, нито съда - то е просто едно правно мнение.

Необходимо е, когато отправяте критика към съдебните актове да се стараете тя да бъде обективна - иначе по нищо не се отличавате от субектите, за които зариването на главата в пясъка при критика по повод дейността на органите на съдебната власт /постановените от тях актове/ е единственото разумно поведение.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име (коментирате, като нерегистриран)
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно