Допустимо ли е съдия от ВКС /докладчик/ в Решение по молба за отмяна на Решение на СГС по чл.303 ал.1 т.1 от ГПК ,цитирам:,,да не споделя разбирането , че Решение на ВКС..., материализира ново обстоятелство по смисъла на чл.303 ал .1т.1.от ГП К'."Съдията в Решението си прави анализ на Решението на ВКС... цит,ирам,,че производството се основава на приетото от състава на ВКС тълкуване,а тълкуването на закона обаче има за предмет откриване точния смисъл на правните норми чрез изясняване на вложеното в тях от законодателя съдържание"".
Създадена от въпрос на 14 януари 2018
Започни с:    Първите | Последните
Отговор
258
e……
|
нерегистриран
09 октомври 2018, 23:45
9
-2
Коментираното решение материализира ново обстоятелство по чл.303 ал.1.т.1ГПК,това е истината от гледна точка на правото и закона.Приетото от Никова е просто поискана услуга от приятел.
257
|
нерегистриран
05 октомври 2018, 00:22
2
-3
След като виждате престъпление по казуса, обърнете се към прокуратурата.

Аз обаче като страничен наблюдател не виждам такова по казуса. Напротив, виждам опит на молителя, чрез производството по отмяна на влезли в сила съдебни актове, да поправи пропуските си, това от една страна. От друга страна, безспорно е налице некадърно мотивиране на съдебния акт по молбата за отмяна, което обаче доколкото не влияе на крайния резултат, дори не би могло да бъде квалифицирано като некоректно поведение от страна на съдебния състав. С думи прости - това че в мотивите е коментиран друг съдебен акт на ВКС не ангажира никого нито страните, нито съда - то е просто едно правно мнение.

Необходимо е, когато отправяте критика към съдебните актове да се стараете тя да бъде обективна - иначе по нищо не се отличавате от субектите, за които зариването на главата в пясъка при критика по повод дейността на органите на съдебната власт /постановените от тях актове/ е единственото разумно поведение.

256
....
|
нерегистриран
03 октомври 2018, 15:10
7
-1
Не става въпрос за поfp2d57ведение на магистрат ,а за престъпление по служба на съдия Никова, която се опитва да тълкува решение постановено от друг състав на ВКС,със СПН.Действията и са противозаконни, не само на правото ,но и на приетите и гласувани от Народното събрание закони.Не може висш магистрат да правораздава еднолично на основание неписани закони,от което следва ,че в България може всичко.
255
до 254
|
нерегистриран
30 септември 2018, 22:48
3
-2
Вас може да ви интересува поведението на Никова при постановяване на въпросното решение, но други имат далеч по-възвишени цели. Например, да оплюят всичко и всеки, който не се вписва при изпълнението на поставената им задача, в т.ч. да изградят ореол около личността на немския възпитаник Л.Панов! Как беше, ааа да - "Не на страха", ХАХАХА

Така че не бъдете наивна при преследването на вашите интереси!
254
не на агресиятаtz
|
нерегистриран
27 септември 2018, 14:14
4
-14
Моля не намесвайте съдия Влахов,който е с доказани качества на профисионалист.Проблема е в незаконосъобразните действия на съдя Никова ,за това ,че закона не и позволява да тълкува решение със СПН и то на ВКС по молба за отмяна.
253
Лустрация с конфискация и доживотна трудова каторга
|
нерегистриран
27 септември 2018, 00:29
23
-1
Сега ми става ясно защо Красьо Черничкия от Плевен кадруваше безнаказано цялата съдебна ситема! Ами тогавашният шеф на ВКС Груев (БКП+АБВ) от Плевен издигна по втория партиен начин младия дихател Красьо Чипониосия Влахов от Плевен, който пък от своя страна се обкръжи чрез издинане по втория начин с верна мафиотска съдебно-адвокатско-нотариална КОТЕРИЯ от такива като Никова от Плевен, кумицата му БиБа (Балинова), адвокати и адвокатски кантори, фамилни нотариуси, ...... Освен това мамата Цура - БКП-баджак и тя от Плевен и според Григор Лилов първа братовчедка на комунистическия арм.ген Добрев - зам.командващ войските на Варшавския Договор и български предстваител в Обединения Генерален щаб на Варшавския договор в Москва!!! Пък и съветският шпионин ген. Заимов също е от Плевен! Ясно ли ви е защо тия от Плевен по рождение са БКП-абонирани за шефски и висши номенклатурни места, а?! Плевен - града на българо-съветската и българо-руска дружба! А БОКо мрази германския човек в Съда Лозан Панов и заедно с русофилските патриотари субСидер и караКачан от ДС-МВРо издигат опонента на Панов във ВКС плевенския Влахов за конституционен съдия!!! А пък и Цаци - и той изцвъкан от под тепето на Альоша, нали?! А американските, европейските и НАТОвските чиновници в Б-ия дремат и въртат дребни лични далаверки с еврофондове и НАТО-пари за отбрана с БОКовата ШАЙКА и ОсранатаПатриотарска СГАН! Ще трябва да го светнеме чичо Доналд, че кенефната смръдня от България не идва от българите, а от остатъчните комунистически ексременти, изплували на висшите началнически места в червените чукала, вкл. тия на Съдебната, Изпълнителната, Законодателната и Мафиотско-криминалната власти!!! Че да вземе да запука с шамарите и да изхвърли всичките червени цукала с екскрементите в тях за скрап за преработка в трудови-каторги - за частично обезщетяване и възстановяване чрез физически труд доживот на българския народ и България!
252
караДомуз
|
нерегистриран
24 септември 2018, 14:12
34
-2
Да не се очудвате ако при ЦИГАНЬОР-АНАРХО-КОМУНИЗМЪТ с БКП-милиционерския "демократичен" централизъм (олицетворяван преди от плевенския "проф." Груев от БКП-идейното течение АБВ на Петков-Първанов, а днес от БКП-партийно-милиционерската и ДС-патриотарстващата ШАЙКА - по Антон Тодоров), след партийно-номенклатурното издигане за конституционен съдия на "срамежливия" плевенски двуличен професионален блюдолизец-кариерист Влахов (БОС на съдебно-адвонатско-нотариалната партийно-съсловно-роднинско-гилдийно-кастова КОТЕРИЯ за поръчково НИКОВО КРИВОРАЗДАВАНЕ), също плевенската "професионалистка" Никова бъде издигната с висшочайша заповед без конкурс я за шеф на отделение, а защо не и направо за шеф на колегия и зам.председателка на ВКС!!! Също както Влаховите направиха с кумицата му Биляна Балинова - БиБа в СГС, която за около година се провали с трясъци и сама избяга и напусна съдебната система за да се спаси от наказания, кариерно понижаване и съдебно преследване! Няма да е за очудване сега Балинова да се появи като лична "съветничка" на новокомпонирания конституционен съдия с двойно по-голяма от съдийската заплата и без каквито и да са задължения и отговорности!
251
да време е
|
нерегистриран
20 септември 2018, 19:20
15
-3
Задължителен протест срещу съдебнопрактикуваното беззаконое във ВКС и некадърните като Никова вън.
250
Време е
|
нерегистриран
14 септември 2018, 00:35
29
-2
По всичко личи че капсулиралата се в АНАРХО-КОМУНИЗМА си партийно-съсловно-роднинско-гилдийно-кастова правораздавателна и правоприлагаща система в България няма да се самосезира за вършените в нея безобразия! Не е ли време да се намесят Евро-институциите за борба с съдебнопрактикуваното беззаконие, корупцията, конфликтите на интереси и оттук нарушаване на Договора за ЕС?! Като се посочат конкретни примери, като "НИКОВОТО КРИВОРАЗДАВАНЕ"! Без занчение, че "Следящият" темата (може би адвоката-съпруг на Никова) вече не издържа психическото напрежение от публичното оповестяване на противоправните им прегрешения и си търси компания за предстоящето му пребиваване в психиатрията за облекчаване на страданията му!
249
?
|
нерегистриран
11 септември 2018, 12:17
14
-1
Безспорно е, че хора, които оставят някой друг да им пише актовете, а после ги подписват без да ги четат нямат място в съдебната система, на всичките й нива. За спазването на някои принципи не е необходимо създаването на нарочни етични норми. То е въпрос на манталитет и разбиране относно отговорността при упражняване на магистратска длъжност.
Къде обаче в казуса съзряхте корупционна схема? Некадърниците, комплексарите и демагозите лицемери са далеч по-голям проблем на системата от корумпираните индивиди.
248
може би
|
нерегистриран
10 септември 2018, 17:56
9
-2
MМоби би решението е написано от някои съдебен помощник и състава не е знаел какво подписва !! Наказуемо е да се тълкува акт със СПН на ВКС,потвърден от друг състав на ВКС!! Мирише яко на корупционна схема !!
247
Гешев
|
нерегистриран
07 септември 2018, 00:26
20
-1
Корупция!!!
246
към 245
|
нерегистриран
03 септември 2018, 11:53
19
-2
След като има злоупотреба с авторитета на ВКС видно от порочните и расъждения в съдебния акт,тя трябва ли да продължи да правораздава в състава на ВКС?!
245
Отговор на 243
|
нерегистриран
28 август 2018, 22:06
8
-1
Нека не се превръщаме в гадатели или пък да се изявяваме като лечители от разстояние. Обсъжданото в темата решение е правилно като краен резултат, понеже се основа на допуснати пропуски от страна на молителя.

За мен като страничен наблюдател, обаче повдигнатия въпрос представлява интерес и той действително илюстрира порочна практика. Не може, постановявайки акт не от свое име, а от името на институцията, в която си получаваш заплатата, да злоупотребяваш с авторитета на ВКС и да разсъждаваш от негово име по наглед безсмислени за производството въпроси. Тук очевидно или се касае за липса на професионални качесгва или пък за неглижиране на служебните задължения във връзка с постановяване на изискуем от закона краен съдебен акт. Крайно несъстоятелни за утвърждаване авторитета на съдебната власт са изявленията, че тези съждения на Никова били резултат от формирано вътрешно убеждение. То не може да е фриволно, а следва да се основава на възприетите като установени факти и на закона.
244
До следящ
|
нерегистриран
27 август 2018, 19:54
10
-4
Е много сте се стресирали,бе! Явно и Вие принадлежите към оная част от корумпираната съдебна система, та сте настръхнали и сте се наежили!Ясно е,че сами себе си няма да прочистите!Но толкова сте прогнили и воните, че точно за такива,з като Вас са анкетите и проверките на Европейските правни комисии и рано или късно ще бъдете изметени и изхвърляни!
243
Следящ
|
нерегистриран
24 август 2018, 12:48
8
-18
До коментар [#219 #undefined] от "до 216":Наблюдаваме крайна фиксация на човек (вероятно страна в спор), неюрист (лексикалн анализ), който в продължение на месеци поддържа активно името на съдия от ВКС. Въпросът е: какво е психичното здраве на този човек и докъде може да стигне фиксацията му. Застрашена ли е съдия Никова/семейството й, за което пишещият също е осведомен. Нужна е прокурорска проверка за устройствата/никовете, от които се пишат постовете, а след това- при нужда - процедура за принудително лечение. И за неспециалист са видими натрапчиви идеи - вероятно проява на манийно-депресивно заболяване.
242
въпрос
|
нерегистриран
16 август 2018, 14:48
12
-5
За беззаконието което се правораздава от съдия Никова-ВКС ,задължително наказание и вън от системата!Докога ще търпип некадърни да правораздават а ние да им плащаме незаслужения комфорт, с който са се обградили?!
241
ДО ВСИЧКИ
|
нерегистриран
12 август 2018, 21:33
7
-1
НАДЯВАМ СЕ, ЧЕ СТАНА ЯСНО:
ЗЛИНИТЕ С НИКОВЕ - Ivaylo Radulov, Тресем пачаври, И Т.Н.
СЕ ПИШАТ ОТ ЕДНО И СЪЩО АНОНИМНО ЛИЦЕ!
ХОРА БЪДЕТЕ БДИТЕЛНИ, ТОВА НЕЩО СЕ Е САМОНАРЕКЛО ЧОВЕК!
ПРОСЛЕДЕТЕ СЪЗДАДЕНИТЕ ОТ Ivaylo Radulov ТЕМИ, И ЩЕ СЕ УБЕДИТЕ,
ЧЕ РЕДОВНО СЕ ПОЯВЯВА НЯКОЙ, КОЙТО СЕ СЪГЛАСЯВА С НЕГО С КОМЕНТАРИ ОТ ТИПА:
"Стига бе човек не им се връзвай на димкаджиите."
ТОВА СЪЩЕСТВО ИМА НЯКАКВА ЦЕЛ, НЕ ДОБРА.
СЪЗДАВА БЕЗСМИСЛЕНИ ТЕМИ И САМ ПРОВОКИРА ДА СЕ ОБСЪЖДАТ.
240
без думи
|
нерегистриран
12 август 2018, 19:09
5
-3
Тази въпросната съдия може само да си тълкува своето порочно решение и няма никакво законово право да тълкува решение на ВКС на друг състав ,което е окончателно,без право на обжалване!!!Противозаконните и действия са наказуеми по НК.
239
позор
|
нерегистриран
09 август 2018, 15:15
7
0
Интересно как е разтълкувала Никова от ВКС това порочно на правото решение?! Какви са тези безумия от съдии във ВКС? Няма ли контрол за порочните им действия? Що за правосъдие е това от ВКС да се престъпва закона и всеки да си постановява каквото си иска ?
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име (коментирате, като нерегистриран)
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно