Търся адреса на адвокатска колегия София-окръг(област)
Създадена от ? на 19 януари 2018
Започни с:    Първите | Последните
Отговор
14
търси се цяла колигиия къде е
|
нерегистриран
13 декември 2019, 12:59
2
0
Предлагам на следващото ОСА да бъде дадено разяснение-къде е адвокатска колегия София-окръг(област)-ако може адрес, интернет сайт и тн. Издирва се цяла изчезнала колегия. Според закона е задължително да я има.
И кога ще бъде обявено колко са местата за делегати в ОСА, вписани в АК София-област?
13
Заради служебните защити
|
нерегистриран
28 ноември 2018, 11:57
3
-1
Ако има още една колегия, някои хора ще им се ограничат възможностите да разпределят служебните защити.
11
|
нерегистриран
22 ноември 2018, 07:57
1
0
Да използваме темата за предложение към Висшия адвокатски съвет-

В чл. 78 ал. 4 ЗАдв. е записано
" В съдебния район на един окръжен съд има една адвокатска колегия. По изключение с решение на Висшия адвокатски съвет в района на един окръжен съд може да се определи седалище и на повече от една адвокатска колегия."


Предлагам в района на СГС да има НЯКОЛКО адвокатски колегии-за тази цел е необходимо решение на ВАдвС(жалко е,че в закона не е предвидено това решение да се взема от Общото събрание на делегатите-не мислите ли,че адвокатите на общо събрание е редно да решат толкова важен въпрос-законодателят да се замисли дали решението за откриване на нови колегии да не се приема на общото събрание-което би следвало да е върховния орган на адвокатурата).
Законът го позволява- "по изключение"-да има няколко колегии в районът на един окръжен съд. Не е нужно в София да има само една мега адвокатска колегия, с брой адвокати, квече няколко хиляди човека. Редно е да има няколко колегии, дори повече от 2, прекалено голяма е САК, редно е да има няколко колегии в София и да има избор дали да се впишеш в САК, или в друга софийска адвокатска колегия, както и недоволно от САК да могат да се преместят в друга , "конкурентна" софийска адвокатска колегия. САК ще продължи да бъде най-голямата колегия, просто ще има избор. Новите колегии ще могат да привлекат адвокати не само от недоволни членуващи в САК, но и от нови кандидати, привлечени например с по-ниски такси и встъпителни вноски, подобрено аадминистративно обслужване, което ще се случи при по-малък брой адвокати. Опитът от малки колегии извън София показва,че колегия ще е жизнеспособно дори само с под 200 адвокати. Не е проблем очевидно новите колегии да наберат по няколкостотин адвокати, ако бъде позволено да има такива.
Нека да има избор, и нека в софия да няма монопол на САК.
10
:-)
|
нерегистриран
21 ноември 2018, 14:02
3
-1
Въпросът ви е резонен, но нищо не може да се направи. Висшия адвокатски съвет не иска да спази собствения си закон, но никой нищо не може да стори, защото по Конституция, адвокатурата е независима и самоуправляваща се. Сиреч, никой нищо не може да направи в случаите, когато органите на адвокатурата не спазват Закона за адвокатурата. ФАКТ!
9
|
нерегистриран
21 ноември 2018, 09:38
4
0
Издирването на адреса на адвокатската колегия София-окръг продължава.
Закона за адвокатурата за парцал ли го смятат? Пределно и ясно е написано,че щом има окръжен съд трябва да има и съответстваща му адвокатка колегия- вж. ЗАдв- " В съдебния район на един окръжен съд има една адвокатска колегия.".
СОС втора категория съд ли е, че адвокатурата незаконно не е намерила за нужно да има софийска окръжна адвокатска колегия , както пише в закона.
8
?
|
нерегистриран
25 февруари 2018, 09:02
3
0
Някой на ОС на делегатите попита ли къде е АК София-окръг. И защо въпреки написаното в закона е ... труднооткриваема. Кой има интерес САК да прилапа адвокатите и на София-окръг? Адвокатурата над закона за адвокартурата ли е, където ясно е написано ,че в района на всеки окръжен съд има колегия. никъде не пише,че колегии може по преценка да няма, ако има окръжен съд. СОС втора категория съд ли е, че явно не е достоен в неговия район да има колегия?
7
До 3,4 и 5
|
нерегистриран
19 януари 2018, 18:46
2
0
Не е Карамазов-защото ми се вижда много интелигентен, а и темата си е точно на местото.5-ти прав си в района на САС има 8 окръжни съдилища-вероятно САК, както са се разпростряли върху две области София-град и София-област, защо да не се разпротрат и върху другите 6 области в района на САС.
А иначе 3 и 4-ти като казахте за Карамазов-дали не са го прибрали някъде гледам нещо не пише от известно време.
6
До 3,4 и 5
|
нерегистриран
19 януари 2018, 18:45
2
0
Не е Карамазов-защото ми се вижда много интелигентен, а и темата си е точно на местото.5-ти прав си в раянона на САС има 8 окръжни съдилища-вероятно САК, както са се разпростряли върху две области София-град и София-област, защо да не се разпротрат и върху другите 6 области в района на САС.
А иначе 3 и 4-ти като казахте за Карамазов-дали не са го прибрали някъде гледам нещо не пише от известно време.
5
САК е такова
|
нерегистриран
19 януари 2018, 17:56
2
0
всеядно същество, че няма да се очудя, ако в скоро време се разпростре на територията на Софийски апелативен съд.
4
до 3
|
нерегистриран
19 януари 2018, 16:18
2
0
"Крамазов" вероятно си ти.
Темата си е точна, и на място, поне ако познаваше закона за адвокатурата.
Липсата на адвокатска колегия София-окръг(окръг, защото съдът е "окръжен", а не областен) е незаконно.
Малко ли са адвокатите в САК,че лица, от района на СО(разбирай-след околовръстното) следва да се вписват не в надлежната си софийска окръжна колегия, а в САК?
3
Мхм
|
нерегистриран
19 януари 2018, 13:18
1
0
Този май е Крамазов-2
2
?
|
нерегистриран
19 януари 2018, 09:23
2
0
До коментар [#1 #undefined] от "Ludko":
Не ни занимавай с твоите проблеми.
1
Ludko
|
нерегистриран
19 януари 2018, 09:08
2
-4
Пи ли си хапчетата тази сутрин?
?
|
нерегистриран
19 януари 2018, 09:05
9
-2
Както знаете- " В съдебния район на един окръжен съд има една адвокатска колегия."
Съществуването на адвокатска колегия в съдебния район на окръжен съд не е въпрос на преценка , а задължително -чл.78 ал 4 ЗАдв. . Затова търся адвокатската колегия, която се намира в съдебния район на Софийския окръжен съд-адрес, телефони, интернет сайт. Искам да попитам каква е встъпителната вноска за вписване като адвокат към Адвокатска колегия -София окръг.
Също така каква е таксата за преместване на адвокат вписан в САК, към Адвокатска колегия София-окръг?
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име (коментирате, като нерегистриран)
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно