Получават ли възнаграждение началниците в адвокатурата, или не получават?
Създадена от въпрос на 05 февруари 2018
Започни с:    Първите | Последните
Отговор
8
|
нерегистриран
21 май 2018, 07:28
2
0
Къде на сайта е обявено възнаграждението колко е? Тези пари не идват от въздуха, а от помесечните такси, и встъпителните вноски. И затова възнаграждението следва да е обявено ясно.
Второ-възнаграждението следва да се определи от Общото събрание на делегатите, а не ВАдвС да си го самоопределя.
Същото се отнася за възнаграденията на членовете на Адвокатските съвети-то следва да се определи от самите адвокати, на общото събрание.

След последната издънка във връзка с джендър конвенцията въпросът за възнаграждението отновно възниква. Както и за корекциии в Закона за адвокатурата въпросът за възнаграждениеята, и дали да има такива да се определи от делегатското събрание, съотвенто от общото събрание на съответната колегия.


Не може адвокатите, които внасят вноските-и помесечни, и встъпителни да са безгласна буква кой как да харчи парите им. В т.ч. заплащането на господарите в адвокатурата трябва да се определя от самите адвокати, а не господарите да си го самоопределят. Къде го има това да си самоопределяш възнагрлаждението, а на този който го плаща да му се спуска колко вноски да дава?


Това ли е смисъла на адвокатската организация-адвокатите да плащат колкото им се каже(и то без да задават въпроси), и това да е необжалваемо.
7
|
нерегистриран
25 февруари 2018, 09:18
4
0
Как никой на ОС на делегатите не посмя да постави въпроса за възнагражденията на началниците в адвокатурата. Този въпрос не е ли важен?
Например-защо не е публично обявено в сайта , в смисъл тази информация да е достояние на редовите адвокати-неначалници. В крайна сметка тези пари не идват от въздуха, те са от парите от вноски-и текущи, и встъпителни. Съвсем наскоро встъпителните вноски бяха увеличени, увеличени са и текущите помесечни вноски, считано от1-ви април(съвсем не първоаприлски).
Как никой не постави въпроса,че възнараждението, ако изобщо следва да има такова следва да се определи от самите адвокати. Нали има Общо събрание-къде е по- подходящо от това ОС да гласува възнагржденията, и дали следва изобщо да има такива.

Редно е например адвокатите на делегатското събраниие да определят възнаграждението на председателя на ВАдвС,, на членуващите във ВАдвС, на разните ооргани. Нали ОС на делегатите е Върховен адвокатски орган. Явно не е ,щом като присъстващите не могат да решат подобен въпрос, а трябва да слушат речи като клакьори на пратиен митинг.
Повече от странно е ВАдвС да си самоопределя възнагражденията, да самоопределя дали да има такива, а е редно ОС на делегатите да реши този въпрос.

Как е възможно толкова важен въпорс, и изобщо бюджета на ВАдвС да не се гласува от ОС на делегатите.

Защо никой делегат не постави въпроса,че в изм в закона за адвокатурата следва да се запише,че ОС на делегатите гласува бюджета на ВАдвС на разните висши органи, и определя възнажраднеията, и изобщо дали да има такива.

Това,че в закона ОС нма никакви правомощия реално, не значи, че ОС не може със съвещателен, препоръчителен глас да препопъра размер на възнаграждение, или да препоръча(без да е правно задълржително) дадена началническа позиция да е без заплащане.

6
|
нерегистриран
08 февруари 2018, 11:08
4
0
http://www.sak-sas.bg/bg/about-sba/regulations
Вътрешни правила за работата на САС


л.12 (1) Всички членове на САС получават за работата си възнаграждение в размер, ОПРЕДЕЛЯН ОТ СЪВЕТА в рамките на приетия от Общото събрание бюджет.

(2) За участие в заседанията на САС се изплаща възнаграждение само за един член на Контролния съвет, присъствал на заседанието. Присъствието му се удостоверява с вписване в протокола за заседанието. Размерът на възнаграждението е равен на това на член на САС и се определя от съвета в рамките на бюджета, приет от Общото събрание.

(3) За първата календарна година от избора на новоизбрания САС възнагражденията се изплащат само доколкото са предвидени в бюджета и от извънредни приходи.
-------------------


НЕ Е ЛИ РЕДНО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕТО ДА СЕ ОПРЕДЕЛИ ОТ АДВОКАТИТЕ-НА ОБЩОТО СЪБРАНИЕ?
5
до 3
|
нерегистриран
07 февруари 2018, 21:27
4
0
И колко е? Твърда сума ли е , на заседание ли е, различно?
И кой е взел решението-например за ВАдвС-те сами ли си го самоопределят, или делегатите им го определят?
За САС-те сами ли си го самоопределят, или ОС го решава?
4
до 3
|
нерегистриран
07 февруари 2018, 21:26
4
0
И колко е? Твърда сума ли е , на заседание ли е, различно?
И кой е взел решението-например за ВАдвС-те сами ли си го самоопределят, или делегатите им го определят?
За САС-те сами ли си го самоопределят, или ОС го решава?
3
haha
|
нерегистриран
06 февруари 2018, 12:49
13
0
Естествено че получават възнаграждения. Те затова и са там, не за друго...
2
до знаещия
|
нерегистриран
05 февруари 2018, 16:40
7
-2
И какъв е отговорът, щом си навътре в материята? Можеше да напишеш как стоят нещата-като си наясно, без да разсъждаваш напразно.
1
:)
|
нерегистриран
05 февруари 2018, 15:31
4
-6
Много е срамно, ако си адвокат и не знаеш тези неща :))) Ти си един и същи драскач тук.... Хейтиш по кого ли не...
въпрос
|
нерегистриран
05 февруари 2018, 12:56
9
-1
Конкретно-получават, или не получават възнаграждение лицата от ВАдвС?
Получават или не получават възнаграждение членовете на САС?
Същия въпрос за други началнически, или помощни "звена"-контролни съвети, дисциплинарни съдилища-висши и "нисши" ?
Редно е, ако НЕ получават това да бъде ясно посочено в сайта на ВАдвС, и сайтовете на съответните колегии.
Ако получават-колко е, кога , и от кого е решено.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име (коментирате, като нерегистриран)
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно