Когато държавата не е в състояние да защитава е допустима всякаква по обем и степен самозащита
Създадена от Марко на 07 март 2018
Започни с:    Първите | Последните
Отговор
5
внимание
|
нерегистриран
09 март 2018, 15:06
0
0
и аз съм напълно съгласен с него, не трябва да се допуска заигравка в тази посока
4
mateoi
|
нерегистриран
08 март 2018, 10:34
2
-1
Syglasen sum s Marko
3
..
|
нерегистриран
07 март 2018, 12:34
3
-2
И теоретично и практично съм прав.
непреследваната саморазправа е най-лошото, което може да сполети една държава. Вие предлагате точно това с "е допустима всякаква по обем и степен самозащита".
По мое лично мнение държавата не защитава правото ми на безплатно лечение и образование, т.к. за всяко такова трябва да се бъркам и да плащам. По ваш призив, значи, утре ще хвана стоматолога за гушата да ми направи нови импланти за колкото смятам, че е справедливо, т.к. намирам, че държавата не ми е защитила пациентските права, като му е дала право да ми дере кожата от гърба за нещо, дето не струва това, дето ми го иска. Като не се съгласи - гърмя го и толкоз! Ми то гърменето си влиза във "всякаква по обем и вид самозащита" - защитавам си правата, това е самозащита.
Като ме бутнат в автобуса, мога да изкарам и далака на наглеца, понеже държавата не е защитила правото ми на телесна неприкосновеност.
Ми така, де! Да сме справедливи, все пак! Всичко мога да предприема, щом се чувствам незащитен субект.
2
Марко
|
нерегистриран
07 март 2018, 12:24
2
-3
До коментар [#1 #undefined] от "!":

Теоретично погледнато сте прав ,но в живота практиката "такова" теорията... :)

Относно изразите Ви за обучение в някои друг освен СУ по специалност "право" ми е неудобно дори и да Ви апострофирам,защото щом държавата е допуснала да съществуват такива факултети и в други ВУЗ-ве са поставени изисквани,които са били покрити от всички тях.

И на "нас" ни е известна т.нар."материално-правна теория" за съответните институти вкл. "неизбежна отбрана" ,но пък ние т.е. моя милост считаме ,че всичко това е остаряло,неефективно и в полза на т.нар."престъпни дейци" ,които са спокойни за своя живот и здраве докато "работят по специалността си"...

Така ,че спокойно с изрази и "празнословия",ако обичате. :)
1
!
|
нерегистриран
07 март 2018, 11:37
4
-1
Кратко и ясно - не е допустима "всякаква по обем и степен самозащита".
А защо - това се учи в първи курс от студентите по специалност "Право", които, разбира се, не посещават факултет в село Горнодренково.
Марко
|
нерегистриран
07 март 2018, 10:20
3
-3
Уважаеми,
юристи,магистрати и адвокати!

Седя днес с наболяваща ме глава от снощната "дегустация на домашни и др.напитки" и си мисля,че когато държавата не е в състояние да защитава собствеността,парите,имота и живота на гражданите си е допустима и оправдана всякаква по обем и степен самозащита.

Според мен хипотезата на "превишената неизбежна отбрана" не следва да се прилага в никой от случаите ,когато : собствеността,парите,имота,здравето и живота на редовия български гражданин и изряден данъкоплатец са в пряка и непосредствена опасност от отнемане. В никакъв случай не съм фен на лекарското съсловие и в частност на нашумелия наскоро случай с негов представител ,но ако ние българските граждани не се самозащитим става все по-трудно и на моменти невъзможно да намериш каквато и да е друга институционна защита.
Преди години имах един селски имот в едно малко населено място на север от Стара планина и след смъртта на възрастните ни хора този имот беше буквално "заравнен" със земята от знайни и незнайни субекти и дори и да исках да им го подаря да го ползват не искаха ,а предпочитаха на го грабят и рушат...

"Мила родна картинка" би казал някой с по творческо и шеговито мислене,ама реално такова е положението на 85-90% на селските и вилни имоти на вред у нас.

Вие какво мислите по темата?
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име (коментирате, като нерегистриран)
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно