САС въведе такса за подаване на жалба(сигнал) срещу адвокат
Създадена от ... на 16 март 2018
Започни с:    Първите | Последните
Отговор
26
Съдия спермофил
|
нерегистриран
11 юли 2018, 11:17
1
0
Сега пръснах путката на една курва
25
Тресем пачаври
|
нерегистриран
11 юли 2018, 10:46
1
-2
Адвокат означава БОКЛУК когато и да му ебеш майката се е късно.
24
Кмета
|
нерегистриран
11 юли 2018, 10:45
1
-1
Е така на един адвокат където беше много отворен издебнах жена му на къс пас и и пръснах халката. Още не смее да гъкне курвичката.
23
една подробност
|
нерегистриран
10 юли 2018, 16:55
2
0
По Конституция адвокатурата наистина е независима и самоуправляваща се. Но .. всичко това се отнася до вътрешните отношения. По отношение на третите лица адвокатурата не може да си сътворява права, защото това е професионална гилдия, а не законодателен орган. Би следвало ако колегията не разгледа жалба в срок с мотив, че не е внесена такса, това да се разглежда като отказ да изпълни свое законово задължение и гражданинът да има право да потърси от колегията имуществена отговорност за причинените вреди.
Що се отнася до парите за разходи - ами нали затова колегията събира от членовете си периодично вноски. За какво тогава се събират тези пари, щом отделно ще се събират за разходи?
22
.!.
|
нерегистриран
10 юли 2018, 15:06
1
0
После да не питате откъде депутаториума са видели за новите такси в АПК?

Питам а-вписани адвокати протестираха ли , възразиха ли срещу тази свинщина за такса жалба срещу адвокат. Струва ми се,че системата може да се очисти от плявата само и единствено с дисциплинарни производства, а те са възможни след сигнали на граждани. 30 лева незаконна такса е достатъчно основание гражданин да се откаже да се жалва. Явно това е и целта на упражнението.
21
няма да платим!
|
нерегистриран
02 май 2018, 12:57
5
0
Ако мислите,че е законно да не ви гледат жалбата, ако не платите-бъркате.
Подавайте си жалбите-в З. за адвокатурата такса жалба не е предвидена.
Подобни таси само трябва да доведат до законодателна и конституционна промяна-дисциплинарната дейност срещу адвокати да се развива пред независим орган, извън адвокатурата.
20
А
|
нерегистриран
18 април 2018, 23:59
0
0
ДДС има ли?
19
|
нерегистриран
18 април 2018, 12:47
0
0
Може ли модераторът да влезе в ролята си .
18
Ебал съм ви майката
|
нерегистриран
18 април 2018, 00:14
2
-2
Адвокат се таксува с една тръба углавата, ше ви еба майката и кръвопийците ше ви еба
17
LA
|
нерегистриран
17 април 2018, 21:40
2
-1
Браво! Може и да не е кръстена такса, а сума за разноски..
16
Ебал съм ви майката
|
нерегистриран
17 април 2018, 18:40
1
-4
До коментар [#15 #undefined] от "до педераста изсран номер 13":
Да ти серем у устата БОКЛУК!
На жена ти путката смърди на прокиснало зеле и развалена скумрия затова преди да и го набия в гъза и завирам един маркуч за миене на улици в него и после я праскам като майка ти.
А дедо ти е педерас от малък.
15
до педераста изсран номер 13
|
нерегистриран
17 април 2018, 13:06
1
-3
Майка ти е най-големия парцал, а това,че редовно се онождаш с нея е извън съмнение. В добавка майка ти не те е родила , а те е изсрала като разтройство, и ти и майка ти си имате практика- лайно в лайно отива като се ебете.
14
Генчо манивелата
|
нерегистриран
16 април 2018, 22:41
2
-3
Малко ви е, трябва да ви ебат!
13
На майка ти в путката
|
нерегистриран
16 април 2018, 22:39
2
-2
До коментар [#12 #undefined] от "предложения":
Ти еба майката алчна и мошеническа, а за жена ти каква е таксата за да и го набия в гъза?
Тя не че не я ебат по цял ден,ама трябва да си има регламентирана такса.
12
предложения
|
нерегистриран
15 април 2018, 14:40
7
-1
Предлагам да се въведе и такса "ангажиране на адвокат". Всеки клиент освен адвокатския хоорар да плаща и някаква такса за съответната колегия. А защо не и за ВАдвС.

Също така предлагам да въведат и такса -явяване на гражданин в съда без адвокат. Напоследък доста масово страните се явяват в съда сами, особено, като обжалват глоби на КАТ. Нека да има такса, да я наречем компенсационна такса за съответната колегия, за това,че не е ангажиран адвокат. Предлагам таксата да се плаща директно на съдията в залата(което ще се отрази в протокола), а след заседанието съдията да занася събраните такси към съответната колегия.
11
нерегистриран
|
нерегистриран
28 март 2018, 13:22
10
0
А защо никой не говори за увеличената вноска към ВАС в размер на 20 лв месечно със смешните мотиви,че имали разходи по разясняване на новия Закон за адвокатурата по Адвокатски колегии в страната.Смешно и жалко!Нямаме нужда от такива разяснения-ние сме юристи и можем сами да си прочетем и тълкуваме закона.Аз не виждам полза от ВАС-за 240 лв. годишна вноска един адвокатски тефтер -доста скъпо ни излиза.Едни и същи физиономии,които си осигуряват избора на принципа "аз на мене-ти на тебе" ни ходят по главите от много години.Крайно време е това да престане!
10
...
|
нерегистриран
25 март 2018, 17:36
4
0
Предлагам Омбудсмана да проанализира таксите на съсловната монополна адвокатска организация-и въпросните такси по 30 лв, и встъпителните вноски-вече посочени какви са вече, за стаж над 10г. Както и да изрази становище и предложение за корекции.
Напомням,че становище и предложение на Омбудсмана доведоха до промяна в ГПК и в ЗМТА, тоест законодателят се съобрази, и е прелюбопитно дали съсловна монополна организация би приела, или неглижирала евентуално становище-предложение на Омбусмана, ако евентуално бъде изпратено, с предложение за съотвените корекции.


Като се има предвид,че съсловната монополна организация не се трогна особено от решението на Общностния съд по преюдициалното запитване по дело C-427/16 е повече от песемистично,че съсловната монополна организация би самопреазгледала таксите си.

След това остава законодателната реакция-лека промяна в Конституцията-чл. 134 , и в съсловния лобистки адвокатски закон в насока въвеждане на обжалваемост на всички решения на господарите в адвокатурата пред съд, и озаптяване на "таксоналагането", а защо не да се позволи да станеш адвокат, и без задължително да членуваш в съсловна монополна организация(ако такава възможност се въведе, могат да оставят каквито си искат такси да въвеждат свободно-който иска ще става свободне адвокат, който иска ще се сдружава и плаща встъпителни вноски къкм съсловна организация). Самоуправлението на адвокатурата по чл. 134 от Конституцията не означава безконтролен произвол(въпреки,че арогантното повишаване на таксите , и въвеждане на нови, откритата възможност таксите и в бъдеще да растат говорят точно за това)
9
Хайде спрете се с тези незаконни такси, а!
|
нерегистриран
24 март 2018, 08:41
2
0
цитат "Във връзка с обработването на документите за адвокати и младши адвокати се дължат разходи в размер на 30 лева, които следва да бъдат платени на каса в Счетоводните салони (бул.“Витоша“ № 1А - Търговски дом, ет.3 и на бул.“Тодор Александров“ № 137, ет.2)"Таксата , за "обработка на документи " за незаконния адвокатски изпит вече е незаконно 30 лева. Миналата година, катоя въведоха беше 10 лева. Сега е 30 лв. Не подлежи на контрол, оспорване обжалване, вписани вече адвокати,неплащали подобна такса не възразиха в защита на тези, които са сурвакани с тази такса.
Кой ще ги спре таксата да не стане 50 или 100 лв при следващ изпит. Няма законови пречки съсловната монополна организация монополно и едностранно да налага такива такси. Всъщност има-ЗЗК и европейското антиконкурентно право го забранява, вече посочено защо-адвокатската монополна организация действа като Сдружение на преприятия-вж решение по дело C-427/16 на Общностния съд, и антиконкурентното законодателство важи, и са предвидени сериозни санкции-и по вътрешното, и по международното право за злоупотреба с монополно положение и нарушаване на антиконкрунтното право. Но КЗК не реагира по никакъв начин служебно, кандидат адвокати няма да сезират КЗК-защото съсловната адвокатска организация или ще ги пореже на изпита -за отмъщение, или няма да допуснат вписване като адвокат поради "липса на морални качества"-коята преценка не подлежи на съдебен контрол, а вече вписали се като адвокати доволно потриват ръце-и мълчаха и на делегатското събрание , и на ОС на САК-нали тази такса не ги касае лично..
Тези 30 лв такса се налагат в допълнение към таксата от 50 лв за ВАдвС-така съсловната адвокатска монополна организация захлубва с незаконен приход от по 80 лева от кандисдат. Като накрая на изпита кандидат адвокатът незаконно не му се позволява да си види дори и работата и грешките, и следва на юнашко доверие да поверва на съсловната монополна организация,че е допуснал грешки, установени от изпитващи, които не са изпитвани...Въвеждането на такси за обработка на документи, в допълнение към таксата за прием на тези документи е свинщина и произвол, но понеже лицата-за които е вменено задължение да ходят на този изпит, ако искат да работят това ,което са учили нямат избор, и зависят от дадената монополна организация ще плащат като поп-без възражения . Необжалваемостта пред съд на подобна такса допълнително допринася за произвола.

Понеже е много актулна темата за промени в ЗАдв. е редно там да се запише всяко решение на адвокатските органи да подлежи на обжалване пред съд, вклч и от неадвокати, ако ги засяга лично-например въвеждането на незаконни такси. Днес -и таксата-жалба срещу адвокат-30 лв, и такса-обработка на документи-30 лв са произволно, и без икономическа обосновка, и в противоречие със закона наложени, но поради необжалваемостта беззаконието е неатакуемо никъде.Най-смешното е ,че ако лице иска да подаде жалба до САС срещу тази такса от 30 лв- с предложение да се преразгледа тази такса, и отмени, ще трябва да плати... таксата от 30 лв-за "проучване и проверка на сигнали и жалби".
Изобщо става комендия на абсурда с тези такси, и произволът при тяхното въвеждане.


А на Общото събрание на САК(а и на общото събрание на делегатите) присъствалите две думи не обелиха против тази такса-вклч и в предишния и размер. Явно беззаконието не ги впечатлява-щом не ги касае лично.
8
Томов
|
нерегистриран
21 март 2018, 11:17
2
0
да, много странно юристи да постъпват така лаишки
7
Колев
|
нерегистриран
21 март 2018, 08:21
3
0
това е недопустим прецедент
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име (коментирате, като нерегистриран)
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно