САС въведе такса за подаване на жалба(сигнал) срещу адвокат
Създадена от ... на 16 март 2018
Започни с:    Първите | Последните
Отговор
32
да повторим
|
нерегистриран
02 ноември 2018, 08:22
0
0
Другарки и другари,
"таксата от " 30 лв се подкрепя от адвокатите, дори и от тези спазващи правилата, и неизвършващи дисциплинарно нарушение(нали знаете поговорката-страх лозе пази).
Че е незаконна "таксата"-незаконна е. Не е предвидена в ЗАдвд
Че е неоспорима от засегнатите граждани-силно вероятно(въпреки теоретичните поставновки в другата тема във форума,че можело да се обоснове възможност за оспорване пред съд-ще се радвам да е така,въпреки,че се съмнявам, но се надявам да греша-моля, опровергайте ме, оспорете тази "такса" пред съда да виидим дали съдът ще ви отсвири или гледа по същество.)
Но-"таксата" категорично се подкрепя от адвокатите, даже се подкрепя и да е повече, с оглед точно на възпиращия ефект на граждани да не подават жалби срещу адвокати-за мен примерно 30 лв не са проблем, но никога няма да ги платя, защото са незаконно искана сума, по принципни съображения няма да платя такава такса, и съответно хипотетичнен сигнал срещу адвокат няма да бъде разгледан. Лица, които не следва да са адвокати все още са такива- примери-ноторния адвокат- ф----м си е адвокат, адвокатът от предаването на битиви за схеми с ЧСИ-си е адвокат, адвокатите от случаите, изнесени в Бивол за схеми с имоти в райони в "източната периферия"-са си адвокати, адвокатът от южен град, наскоро осъден от съд в южен град за плеяда беззакония си е адвокат и тн.


Нещо повече-все адвокат станал клиент на дисциплинарния съд , напоследък повежда троянска война във файсбук колко несправедливо е обвинен, не знам защо са решили ,че фейсбук пледоарията има значение за дисциплинарния състав. Едва ли не лайпцигски процес е бил воден, видите ли.

Мечтата на адвокатите е изобщо да няма дисципки, и гражданите да не могат изобщо да подават сигнали.

Следва да потворим и изключителната слабост в ЗАДВ, която адвокатите поддържат, никой не се е обявил против-ГРАЖДАНИН , ПОДАЛ СИГНАЛ СРЕЩУ АДВОКАТ Е БЕЗГЛАСНА БУКВА В ДИСЦИПЛИНАРНОТО ПРОИЗВОДСТВО-дори и да плати тези незаконни 30 лв , и дори и да се образува "дисципка" срещу адвокат гражданинът няма право да обжалва в съда евентуалния отказ за налагане на дисциплинарна санкция, или изобщо отказът да бъде повдигнато дисциплинарно обвинение. Защо-на съда ли не вярвате? Защо няма предложение за промяна в ЗАдв ,, вклч и на прогресивни адвокатски групи от умни и красиви не съдържа проектотекст за изм. в ЗАдв гражданите да могат да оспорват отказите за налагане на дисциплинарна санкция , или изобщо да се отпочне дисципка. Всъщност това би било защита срещу незаконната такса от 30 лв-гражданинът няма да я плати, ще откажат образуване на дисципка, на основание неплатена такса, което със сигурност ще "падне" в съда.
31
|
нерегистриран
25 октомври 2018, 16:51
0
0
Има ли дори и един действащ адвокат, да е изразил обструкции, несъгласие срещу незаконното таксоналагане , въведено от САС?
Или адвокатите подкрепят да има такса жалба-която ще има възпиращ ефект гражданите да не подават жалба.
Независимостта на адвокатурата не значи произвол. Тази незаконна такса е необжалваема от гражданите пред съда, и въпросът кой ще спре таксоналагателите утре да направят тази такса далеч повече е на мястото си.
В ЗАдв не е предвидена такса за подаване на сигнал. Но не е и предвиден начин гражданин да се защити ако адвокатски съвет си позволи да определя разни такси и таксички за граждани -неадвокати(в т.ч. и таксите събирани от САС за обработка на документи-каквото и да значи това за изпитът организиран от ВАдвС). Няма никакво несъгласие от адвокатите, явно подкрепят тази такса, така гражданите като не подават сигнали срещу адвокати няма и да се отпочват дисциплинарни производства срещу тях.Настояваме за законодателни промени, и дисциплинарната отговорност на адвокатите да се търси от независим орган, извън адвокатурата. Абсурд е съсловна монополна организация да очакваме да се самоочисти-напротив виждаме ,че създават пречки гражданите да не подават жалби срещу адвокат.
Да не коментираме,че гражданинът, подал сигнал срещу адвокат не е страна в производството и няма право да оспори отказът да се образува дисциплинарно производство, отказът да се наложи наказание, или видът наказание. Редно е по тези въпроси граждининът да не е безгласна буква, и да може се обръща пред съда. Адвокатурата следва да има доверие на съда, и да не възразява гражданинът да бъде страна в дисциплинарното производство, и да има право да оспорва пред съд отказите да се реагира по негова жалба- в т.ч. и само на формвално основание-например неплащане на тези незаконни 30 лева такса жалба, или да бъде санкциониран адвокат. Нека съдът да реши дали гражданинът е прав или крив. Независима адвокатура не значи и да е безконтролна пред съд-гражданите следва да могат да атакуват актове на адвокатурата ,които ги засягат пред съда, а виждаме,че немалко действия на съсловната монополна организация касаят и гражданите-неадвокати.
30
|
нерегистриран
24 август 2018, 08:38
0
0
Въвеждането на такси от САК придобива нови насоки. Вече има и такса-за обработване на документи за изпитът организиран пред ВАдвС.


Съсловна монополна организация да си самовъвежда безконтролно такси и таксички е ...неприемливо.

Изобщо съсловната монополна адвокатска организация с това лавинообразно въвеждане на такси и таксички, непредвидени в никой закон, и не подлежащи на оспорване пред съд показва враждебно отношение-и към граждани, дръзнали да подадат сигнал срещу адвокат, и към лица, които искат да се впишат като адвокати, но са длъжни да ходят на незаконния адвокатски изпит.
Кой ще ги спре таксата от 30 лв, утре да не стане примерно 100 или 300?

http://legalworld.bg/73657.zapochva-priem-na-dokumenti-za-esennata-sesiia-za-kandidat-advokati.html
29
Тресем пачаври
|
нерегистриран
03 август 2018, 19:55
1
0
До коментар [#27 #undefined] от " ":

А ше мое ли а го натресем на жена ти угазо
28
прието!
|
нерегистриран
03 август 2018, 14:20
0
0
До коментар [#12 #undefined] от "предложения":
Точка 2 от предложението е прието. Паразитното приподписване на касационните жалби ще е точно такса-глоба за това,че гражданин е дръзнал да се яви в съда без адвокат.
27
|
нерегистриран
01 август 2018, 15:48
0
0
Може ли спамът под темата да бъде изтрит. Да останат само мненията по същество. С този спрам се цели отклоняване на вниманите от беззаконието за незаконната такса, която съсловната монополна организация, действаща като Сдружение на преприятия,такса, която в нарушение на поне 2 закона е въвела.
Нарушение са като минимум ЗЗК, и ЗЗДискрм(защото е въведена такса за граждани и юридически лица, но изричнто са изключили съдебната власт от заплащане на незаконните 30 лв-адвокатската организация не иска да влиза в конфликт с прокуратура и съд, той няма проблем да събира пари от гражданина Петров, живеещ в панелка в Младост 4)
26
Съдия спермофил
|
нерегистриран
11 юли 2018, 11:17
1
-1
Сега пръснах путката на една курва
25
Тресем пачаври
|
нерегистриран
11 юли 2018, 10:46
1
-6
Адвокат означава БОКЛУК когато и да му ебеш майката се е късно.
24
Кмета
|
нерегистриран
11 юли 2018, 10:45
1
-2
Е така на един адвокат където беше много отворен издебнах жена му на къс пас и и пръснах халката. Още не смее да гъкне курвичката.
23
една подробност
|
нерегистриран
10 юли 2018, 16:55
2
0
По Конституция адвокатурата наистина е независима и самоуправляваща се. Но .. всичко това се отнася до вътрешните отношения. По отношение на третите лица адвокатурата не може да си сътворява права, защото това е професионална гилдия, а не законодателен орган. Би следвало ако колегията не разгледа жалба в срок с мотив, че не е внесена такса, това да се разглежда като отказ да изпълни свое законово задължение и гражданинът да има право да потърси от колегията имуществена отговорност за причинените вреди.
Що се отнася до парите за разходи - ами нали затова колегията събира от членовете си периодично вноски. За какво тогава се събират тези пари, щом отделно ще се събират за разходи?
22
.!.
|
нерегистриран
10 юли 2018, 15:06
1
0
После да не питате откъде депутаториума са видели за новите такси в АПК?

Питам а-вписани адвокати протестираха ли , възразиха ли срещу тази свинщина за такса жалба срещу адвокат. Струва ми се,че системата може да се очисти от плявата само и единствено с дисциплинарни производства, а те са възможни след сигнали на граждани. 30 лева незаконна такса е достатъчно основание гражданин да се откаже да се жалва. Явно това е и целта на упражнението.
21
няма да платим!
|
нерегистриран
02 май 2018, 12:57
5
0
Ако мислите,че е законно да не ви гледат жалбата, ако не платите-бъркате.
Подавайте си жалбите-в З. за адвокатурата такса жалба не е предвидена.
Подобни таси само трябва да доведат до законодателна и конституционна промяна-дисциплинарната дейност срещу адвокати да се развива пред независим орган, извън адвокатурата.
20
А
|
нерегистриран
18 април 2018, 23:59
0
0
ДДС има ли?
19
|
нерегистриран
18 април 2018, 12:47
0
0
Може ли модераторът да влезе в ролята си .
18
Ебал съм ви майката
|
нерегистриран
18 април 2018, 00:14
2
-4
Адвокат се таксува с една тръба углавата, ше ви еба майката и кръвопийците ше ви еба
17
LA
|
нерегистриран
17 април 2018, 21:40
2
-1
Браво! Може и да не е кръстена такса, а сума за разноски..
16
Ебал съм ви майката
|
нерегистриран
17 април 2018, 18:40
1
-5
До коментар [#15 #undefined] от "до педераста изсран номер 13":
Да ти серем у устата БОКЛУК!
На жена ти путката смърди на прокиснало зеле и развалена скумрия затова преди да и го набия в гъза и завирам един маркуч за миене на улици в него и после я праскам като майка ти.
А дедо ти е педерас от малък.
15
до педераста изсран номер 13
|
нерегистриран
17 април 2018, 13:06
1
-3
Майка ти е най-големия парцал, а това,че редовно се онождаш с нея е извън съмнение. В добавка майка ти не те е родила , а те е изсрала като разтройство, и ти и майка ти си имате практика- лайно в лайно отива като се ебете.
14
Генчо манивелата
|
нерегистриран
16 април 2018, 22:41
2
-3
Малко ви е, трябва да ви ебат!
13
На майка ти в путката
|
нерегистриран
16 април 2018, 22:39
2
-2
До коментар [#12 #undefined] от "предложения":
Ти еба майката алчна и мошеническа, а за жена ти каква е таксата за да и го набия в гъза?
Тя не че не я ебат по цял ден,ама трябва да си има регламентирана такса.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име (коментирате, като нерегистриран)
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно