САС въведе такса за подаване на жалба(сигнал) срещу адвокат
Създадена от ... на 16 март 2018
Започни с:    Първите | Последните
Отговор
20
А
|
нерегистриран
18 април 2018, 23:59
0
0
ДДС има ли?
19
|
нерегистриран
18 април 2018, 12:47
0
0
Може ли модераторът да влезе в ролята си .
18
Ебал съм ви майката
|
нерегистриран
18 април 2018, 00:14
1
0
Адвокат се таксува с една тръба углавата, ше ви еба майката и кръвопийците ше ви еба
17
LA
|
нерегистриран
17 април 2018, 21:40
1
-1
Браво! Може и да не е кръстена такса, а сума за разноски..
16
Ебал съм ви майката
|
нерегистриран
17 април 2018, 18:40
1
-2
До коментар [#15 #undefined] от "до педераста изсран номер 13":
Да ти серем у устата БОКЛУК!
На жена ти путката смърди на прокиснало зеле и развалена скумрия затова преди да и го набия в гъза и завирам един маркуч за миене на улици в него и после я праскам като майка ти.
А дедо ти е педерас от малък.
15
до педераста изсран номер 13
|
нерегистриран
17 април 2018, 13:06
1
-2
Майка ти е най-големия парцал, а това,че редовно се онождаш с нея е извън съмнение. В добавка майка ти не те е родила , а те е изсрала като разтройство, и ти и майка ти си имате практика- лайно в лайно отива като се ебете.
14
Генчо манивелата
|
нерегистриран
16 април 2018, 22:41
1
-2
Малко ви е, трябва да ви ебат!
13
На майка ти в путката
|
нерегистриран
16 април 2018, 22:39
1
-1
До коментар [#12 #undefined] от "предложения":
Ти еба майката алчна и мошеническа, а за жена ти каква е таксата за да и го набия в гъза?
Тя не че не я ебат по цял ден,ама трябва да си има регламентирана такса.
12
предложения
|
нерегистриран
15 април 2018, 14:40
5
-1
Предлагам да се въведе и такса "ангажиране на адвокат". Всеки клиент освен адвокатския хоорар да плаща и някаква такса за съответната колегия. А защо не и за ВАдвС.

Също така предлагам да въведат и такса -явяване на гражданин в съда без адвокат. Напоследък доста масово страните се явяват в съда сами, особено, като обжалват глоби на КАТ. Нека да има такса, да я наречем компенсационна такса за съответната колегия, за това,че не е ангажиран адвокат. Предлагам таксата да се плаща директно на съдията в залата(което ще се отрази в протокола), а след заседанието съдията да занася събраните такси към съответната колегия.
11
нерегистриран
|
нерегистриран
28 март 2018, 13:22
6
0
А защо никой не говори за увеличената вноска към ВАС в размер на 20 лв месечно със смешните мотиви,че имали разходи по разясняване на новия Закон за адвокатурата по Адвокатски колегии в страната.Смешно и жалко!Нямаме нужда от такива разяснения-ние сме юристи и можем сами да си прочетем и тълкуваме закона.Аз не виждам полза от ВАС-за 240 лв. годишна вноска един адвокатски тефтер -доста скъпо ни излиза.Едни и същи физиономии,които си осигуряват избора на принципа "аз на мене-ти на тебе" ни ходят по главите от много години.Крайно време е това да престане!
10
...
|
нерегистриран
25 март 2018, 17:36
3
0
Предлагам Омбудсмана да проанализира таксите на съсловната монополна адвокатска организация-и въпросните такси по 30 лв, и встъпителните вноски-вече посочени какви са вече, за стаж над 10г. Както и да изрази становище и предложение за корекции.
Напомням,че становище и предложение на Омбудсмана доведоха до промяна в ГПК и в ЗМТА, тоест законодателят се съобрази, и е прелюбопитно дали съсловна монополна организация би приела, или неглижирала евентуално становище-предложение на Омбусмана, ако евентуално бъде изпратено, с предложение за съотвените корекции.


Като се има предвид,че съсловната монополна организация не се трогна особено от решението на Общностния съд по преюдициалното запитване по дело C-427/16 е повече от песемистично,че съсловната монополна организация би самопреазгледала таксите си.

След това остава законодателната реакция-лека промяна в Конституцията-чл. 134 , и в съсловния лобистки адвокатски закон в насока въвеждане на обжалваемост на всички решения на господарите в адвокатурата пред съд, и озаптяване на "таксоналагането", а защо не да се позволи да станеш адвокат, и без задължително да членуваш в съсловна монополна организация(ако такава възможност се въведе, могат да оставят каквито си искат такси да въвеждат свободно-който иска ще става свободне адвокат, който иска ще се сдружава и плаща встъпителни вноски къкм съсловна организация). Самоуправлението на адвокатурата по чл. 134 от Конституцията не означава безконтролен произвол(въпреки,че арогантното повишаване на таксите , и въвеждане на нови, откритата възможност таксите и в бъдеще да растат говорят точно за това)
9
Хайде спрете се с тези незаконни такси, а!
|
нерегистриран
24 март 2018, 08:41
1
0
цитат "Във връзка с обработването на документите за адвокати и младши адвокати се дължат разходи в размер на 30 лева, които следва да бъдат платени на каса в Счетоводните салони (бул.“Витоша“ № 1А - Търговски дом, ет.3 и на бул.“Тодор Александров“ № 137, ет.2)"Таксата , за "обработка на документи " за незаконния адвокатски изпит вече е незаконно 30 лева. Миналата година, катоя въведоха беше 10 лева. Сега е 30 лв. Не подлежи на контрол, оспорване обжалване, вписани вече адвокати,неплащали подобна такса не възразиха в защита на тези, които са сурвакани с тази такса.
Кой ще ги спре таксата да не стане 50 или 100 лв при следващ изпит. Няма законови пречки съсловната монополна организация монополно и едностранно да налага такива такси. Всъщност има-ЗЗК и европейското антиконкурентно право го забранява, вече посочено защо-адвокатската монополна организация действа като Сдружение на преприятия-вж решение по дело C-427/16 на Общностния съд, и антиконкурентното законодателство важи, и са предвидени сериозни санкции-и по вътрешното, и по международното право за злоупотреба с монополно положение и нарушаване на антиконкрунтното право. Но КЗК не реагира по никакъв начин служебно, кандидат адвокати няма да сезират КЗК-защото съсловната адвокатска организация или ще ги пореже на изпита -за отмъщение, или няма да допуснат вписване като адвокат поради "липса на морални качества"-коята преценка не подлежи на съдебен контрол, а вече вписали се като адвокати доволно потриват ръце-и мълчаха и на делегатското събрание , и на ОС на САК-нали тази такса не ги касае лично..
Тези 30 лв такса се налагат в допълнение към таксата от 50 лв за ВАдвС-така съсловната адвокатска монополна организация захлубва с незаконен приход от по 80 лева от кандисдат. Като накрая на изпита кандидат адвокатът незаконно не му се позволява да си види дори и работата и грешките, и следва на юнашко доверие да поверва на съсловната монополна организация,че е допуснал грешки, установени от изпитващи, които не са изпитвани...Въвеждането на такси за обработка на документи, в допълнение към таксата за прием на тези документи е свинщина и произвол, но понеже лицата-за които е вменено задължение да ходят на този изпит, ако искат да работят това ,което са учили нямат избор, и зависят от дадената монополна организация ще плащат като поп-без възражения . Необжалваемостта пред съд на подобна такса допълнително допринася за произвола.

Понеже е много актулна темата за промени в ЗАдв. е редно там да се запише всяко решение на адвокатските органи да подлежи на обжалване пред съд, вклч и от неадвокати, ако ги засяга лично-например въвеждането на незаконни такси. Днес -и таксата-жалба срещу адвокат-30 лв, и такса-обработка на документи-30 лв са произволно, и без икономическа обосновка, и в противоречие със закона наложени, но поради необжалваемостта беззаконието е неатакуемо никъде.Най-смешното е ,че ако лице иска да подаде жалба до САС срещу тази такса от 30 лв- с предложение да се преразгледа тази такса, и отмени, ще трябва да плати... таксата от 30 лв-за "проучване и проверка на сигнали и жалби".
Изобщо става комендия на абсурда с тези такси, и произволът при тяхното въвеждане.


А на Общото събрание на САК(а и на общото събрание на делегатите) присъствалите две думи не обелиха против тази такса-вклч и в предишния и размер. Явно беззаконието не ги впечатлява-щом не ги касае лично.
8
Томов
|
нерегистриран
21 март 2018, 11:17
0
0
да, много странно юристи да постъпват така лаишки
7
Колев
|
нерегистриран
21 март 2018, 08:21
2
0
това е недопустим прецедент
6
|
нерегистриран
18 март 2018, 09:01
2
-1
За да добиете представа какви ги върши САС-ето пример- Протокол №42 от 19.12.2017 -за адвокати с над 10г стаж встъпителната вноска е 2500 лв. Не това е най-интересното. Там е записано,че встъпителната вноска за адвокати с до 2 години стаж е 1100 лв.
20 дни по-късно, с решение Протокол №2 от 16.01.2018 встъпителната вноска на адвокати със стаж до 2 години е увеличена със 150 лева и става 1250 лв.

Решили са, направили са го, не подлежи на контрол пред съд, корекцията е по-малко 3 седмици от вече взето предишно решение.

Никой не може да ги спре когато решат да направят таксата друга. На общото събрание никой не възразява и не обелва две думи против новите встъпителни вноски за нови адвокати-даже вече вписали се и платили друга, ниска встъпителна вноска одобряват увеличението , защото не ги кас ае лично, а и не подлежи на оспорване пред съд(въпреки,че подобно решение подлежи на... анализ и преценка от КЗК-вече обяснено защо-съсловната монополна адвокатска организация, според Общностния съд в случая действа като Сдружение на предприятия и антимонополното законодателство-и вътрешно и европейско важи!!!).

Как е възможно веднъж взето решение да бъде променено след 20 дни? Къде е правната сигурност, предвидимостта, как да сме сигурни,че таксата скоро няма да е друга? Спазено ли е антиконкурентното законодателство от Сдружението на предприятия(вж и решението по дело C-427/16, във връзка с преюдициалното запитвана на СРС-там е записано ,че адвокатската организация в определени случаи действа като сдружение на предприятия, за което се прилага антиконкурентното законодателство) ?
5
|
нерегистриран
18 март 2018, 08:26
3
-1
Въвеждането на такси и таксички стана практика, както и увеличаването на вече установени такива-например встъпителните вноски за нови адвокати станаха вече абсурдни суми-общо 4000 лв за САК и за ВАдвС за адвокат с над 10г стаж. Да напомним и за това-цитат "Във връзка с приемането и обработването на документите за адвокати и младши адвокати следва да внесете такса от 10 лева на каса в Счетоводните салони" http://www.sak-sas.bg/bg/news?start=60
Тези 10 лева са напълно незаконни.
Сега и тези 30 лева-такса жалба -още по-незаконни.
Да напомним и за друго и за наредба номер 1, издадена от ВАдвС, за която дори Общностния съд си каза тежката дума.
Да напомним,че незаконно не съществуа АК София окръг, в района на софийския окръжен съд, въпреки записаното в ЗАдв.
Изобщо адвокатурата стана организация със сериозни проблеми със законността.
Разчита се,че повечето решения на органите на адвокатурата не подлежат на оспорване пред съд, това е поредната слабост на ЗАдв. А необжалваемост води до произвол. Никой не може да спре да въведат още такси, или да увеличат тези. Действа се на принципа на военна съветска организация-където се изпълнява, това ,което се сведе "отгоре". А виждате-никой от редовите адвокати не смее и гък да каже на общите събрания против беззаконията, да не би да се разсърдят господарите в адвокатурата.
4
112
|
нерегистриран
16 март 2018, 18:35
5
-1
Аха, ясно. Ама ако се вдигне таксата по ч.х.-тата и реабилитациите, адвокатурата ще нададе вой до небесата, нали?
3
...
|
нерегистриран
16 март 2018, 14:41
1
-1
Тази такса освен това няма да се дължи от " бюджетнни учреждения и съдилища". Тоест една категория "подавачи" на сигнали са поставени в привилигировано положение да могат да подават сигнали "безплатно". Следователно КЗД може да се самозерира, и провери законна ли е привилегията за съдебната власт да не плаща тази такса?
Повече от ясно е,че съдебната власт като подава сигнали срещу адвокати(а съдилищата са вероятно най-честия източник на сигнали срещу адвокати) никога няма да плати такава незаконна такса. И осъзнавайки това, САС са освободили добре финансираната съдебна власт от плащане на такси, но по -този начин дискриминират социално слаби граждани (или граждани, които няма да платят, защото намират ,че таксата е незаконна, каквото е)да се оплачат от адвоката си-като за тях има такса. Тоест КЗД следва да провери дали граждани и юридически лица не са дискриминирани, тъй като съдебната власт и бюджетните институции са поставени в благоприятното положение да не дължат подобна такса.
2
...
|
нерегистриран
16 март 2018, 14:27
7
-2
Що не въведат такса "търкане пантите на входната врата". Например 50 стотинки, и да се плаща от всеки, който влиза или излиза?
1
...
|
нерегистриран
16 март 2018, 14:21
6
-1
Да попитам -адвокатите присъствали на общото събрание на адвокатите от САК казаха ли две думи на възражение , обструкции, несъгласие срещу тази такса? Или я подкрепят? Или считат,че е малко?

Делегатите на ОС на адвокатурата казаха ли две думи на обструкции срещу тази незаконна "такса"? Без значение,че ОС на адвокатурата не може да направи нищо да се отмени тази такса, ей така-да си кажат възражението за протокола? Или никой не възрази, защото тази такса ще има възпираща роля срещу недоволни клиенти да не подават сигнали срещу адвокати често.


Че е незаконна таксата-незаконна е. Но проблемътг е,че е въведена тихомълком, публикацията в сайта е 40 дни след въвеждането и, и възниква въпроса, ако тази такса мине, и никой не отреагира срещу нея(например-но не само КЗК-защото Общностния съд заяви,че адвокатурата в определени случаи действа като Сдружение на предприятия и антиконкурентното законодателство се прилага) кой ще спре и Камарата на ЧСИ да не въведат такса -подаване жалба срещу ЧСИ. Добре ще захлебят даже.

Кой утре ще ги спре таксата да не е 30,, а да е 300 лв.
И какво-ако подам сигнал срещгу провилнил се адвокат, без значение какви ги и свършил, ако не платя, няма да отпочнат дисциплинарно производство ли? Нали се сещате,че това е в грубо нарушение на ЗАдв, където не е предвидена подобна такса, и където е предвидено,че сигналът е законен повод за пр оверка срещу адвокат.


Искам да попитам запознати-дали това решение е работещо, или все пак , и без платена такса ще се гледат сигналите? Откакто е въведена таксата -има ли граждани, които да са я платили, колко са, има ли отказали се да подадат сигнал, поради тази такса?


Още ли има някой, който да счита,че законодателят трябва да продължи да поддържа монополът на съсловната монополна организация?
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име (коментирате, като нерегистриран)
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно