закриване на окръжни и административни съдилища
Създадена от предложител на 03 април 2018
Започни с:    Първите | Последните
Отговор
3
dfjhi
|
нерегистриран
03 април 2018, 16:20
20
-7
Истината е една - трябва да се сложи край на лежането на едни и бачкането до умиране на други . Няма оправдание за съществуване на отделни административни и окръжни съдилища в слабо населени райони - и едните , и другите нямат достатъчно работа . Същевременно "контрата" е в СРС , СГС и доста районни съдилища .
2
до предложителя
|
нерегистриран
03 април 2018, 15:43
13
-5
Всичкото това е само едно - пара в свирката, като при Дългучът от Учин дол! Дето щял да намалява броя на дупетатите и пак същото!

Истината е много просто - това не е никакво решение. Истинското е друго - качеството, т.е. съдържанието предопределя всичко останало. Както и да ги структурираме, да ги местим, крайният резултат ще е този при положение, че съдиите в по-голямата си част не са това което трябва да са! Това е истината.
1
Shadow of the eagle
|
нерегистриран
03 април 2018, 13:02
21
-8
Аз бих предложил друго. Премахване деленето на окръжни и районни съдилища, създаване на 28 първоинстанционни съда съобразно областите с изнесени филиали. Определяне на апелативните за единствен въззив. Що се отнася до административните трябва да се намалят до броя на апелативните съдилища. Да се остави един военно окръжен съд.
предложител
|
нерегистриран
03 април 2018, 12:55
11
-12
Колеги чели ли сте статистиката на ВСС за 2017г. според която административните съдилища имат повече работа от окръжните и в този смисъл моето предложение е следното : да се закрият окръжните съдилища навсякъде където те имат по- малко дела от съответния адм. съд, а там където адм. съд има по- малко дела от окръжния, да се закрие той. Това е нормалната логика- който има повече дела остава той, който по- малко преминава към другия.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име (коментирате, като нерегистриран)
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно