Стоп на формализма!!!
Създадена от неформалният на 04 април 2018
Започни с:    Първите | Последните
Отговор
4
112
|
нерегистриран
04 април 2018, 16:19
6
-2
До коментар [#3 #undefined] от "333": За подобни фрапантности говоря и аз. Докато не приключи делото, обаче, предпочитам да говоря за подсъдим, не - за престъпник. И нека се позамислим всички дали в момента прокуратурата не е най-силната власт в държавата и как всеки един от нас може да попадне под ударите й (заслужено или не). Дали в този случай всеки един от нас не би искал да има някакви гаранции? Иначе съм съгласен с това, че те не са пропорционални разпределени между страните в процеса...
3
333
|
нерегистриран
04 април 2018, 14:37
4
-3
За съжаление, практиката показва, че формализмът е в услуга на престъпника, който печели от едно безкрайно връщане на дела, било на прокуратурата, било за нова разглеждане и т.н. Разбира се, че трябва да има санитарен минимум, но не става дума за това. Думата е за отърваване от работа, тъй като е по-лесно да върнеш едно дело вместо да се произнесеш по същество.
2
RRR
|
нерегистриран
04 април 2018, 14:23
6
-2
Още преди 20 години съм го разбрал, и по същото време разбрах, че ще става все по-зле.Оказа се, че съм бил прав.Формализма по никакъв начин не е гаранция срещу произвол, в която и да било сфера.Даже е обратното, увеличава възможностите за произвол.
1
112
|
нерегистриран
04 април 2018, 13:57
4
-6
Формализмът е гаранция срещу полицейщината и произвола. Поне спред мен. Важно е да има ясно разписани правила. Има ли ги, спазването им е въпрос на квалификация, желание и съвест. Това го казвам с ясното съзнание, че понякога се стига до фрапантности, но някакъв санитарен минимум трябва да има.
неформалният
|
нерегистриран
04 април 2018, 13:25
5
-1
Колеги, не ви ли се струва, че сме затънали във формализъм?!?
Не ви ли се струва, че изпускаме главният герой в едно дело заради формализма, който се шири и който се толерира?!?
Не ви ли е обидно, че се принизява нашият труд и усилия, а и не само нашият, на съдиите, за да се подчиняваме на формализъм?!?
Не ви ли е обидно, че заради формализмът, някой се отървава от работа по същество?!?
На мен - ДА!!!
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име (коментирате, като нерегистриран)
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно