Предлагам смартфоните да се продават с писмен договор с нотариална заверка на подписа.
Създадена от .!. на 12 април 2018
Започни с:    Първите | Последните
Отговор
2
Златка Господинова Нотариална кантора 353
|
нерегистриран
13 април 2018, 10:18
3
-2
До коментар [#1 #undefined] от "като нищо ще го направят":Ей,много ги разбирате тези работи и като почнат в КАТ да ги извършват колко ли време ще отнеме?Каквито са ми бързаци ще има да чакате по 3-4 дена за прехвърляне на МПС.А до по долния пост-предлагам договорите да са без нотариална заверка,но задължително да се изготвят от гладни адвокати за 50-60 лева за да са юридически грамотно изготвени,че нещо може да объркат гражданите с тази писмена форма!!!!
1
като нищо ще го направят
|
нерегистриран
13 април 2018, 09:57
4
-2
Всъщност изобщо не е ясно каква е ползата от нотариуса. Ако договорите и пълномощните се правят в КАТ и се вкарват в системата ще е много по-добре, защото сега заради прехвърлянето на кола с пълномощно не се знае кой е собственика. На практика заради високите нотариални такси законът се заобикаля, като вместо с с договор, колата реално се прехвърля с доста по-евтиното пълномощно. Тъй че посредничеството на нотариуса е изцяло вредно, а полза от него само за нотариусите.
.!.
|
нерегистриран
12 април 2018, 16:42
6
-2
Няколко години минаха, от обещанието,че коли ще се продават с писмен, незаверен договор-както е по целия свят. Поради силното щемпелмейкърско лоби това не се случва. Аргументът бил правната сигурност, че автомобилите били скъпа вещ.
Да аме не. Масовата 15 годишна трошка, която се кара струва от 1000-2000 лв. И ни трябва заверка на подпис от щемпелмайстор за да си я купим.
А в момента трите основни производители на смартфони(американския, корейския и китайския) са пуснали флагман модели на цени за България от 1500-2200лв(цената е без договор - оператор) Това е цена или същата, или по-скъпа от масовата трошка, която се движи по пътищата. И затова по аргумент за по-силното оснавание, в интерес на правната сигурност теелефоните трябва да се продават пред нотариус. Никъде по света го няма, но и автомобили никъде по света не се продават пред нотариус.
Та нека въведем новост в правото и тук-телефони да се продават писмено с нотариално заверен подпис. А защо не и договорът да се вписва в АВ.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име (коментирате, като нерегистриран)
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно