При резултат на дрегера 1,1, промила кръвна проба 1,31 кое показание се взема предвид, и защо?
Създадена от Джони Уокър на 04 май 2018
Започни с:    Първите | Последните
Отговор
21
до Rado
|
нерегистриран
26 март 2019, 10:58
3
0
Кой ти е дал книжка бе? Не става въпрос за bg клавиатура, ти си абсолютен неграмотник. Такива като тебе имат нужда да бъдат върнати в началното училище. Автомобил има претенции да управлява, айде отивай на село да пасеш кравите.

20
Rado
|
нерегистриран
26 март 2019, 10:50
1
-1
Zdraveite ...otkazah test za alkh i mi dumnaha 2000lv i 2 godini sadih madih nishto ne stana i sega nablijava vreme da vzimam knogata dve palki sam gi sabral ta...vaprosa mi e shte imam li nqkakav preravnitelen izpit trqq da ucha listovki pak imam i C kategoriq shte mi q vzemat li ??sori nqmam Bg klaviatura
18
:)
|
нерегистриран
28 август 2018, 08:04
5
-2
Граждаднин отива в приемното време на прокурор, шеф на прокуратура. Въпросния седи зад бюрото, а там две табелки - "тук не се пуши!", "не взимам подкупи!".

Гражданинът:
- Хванаха ме с 2 промила алкохол!Какво може да се направи сега?


Прокурорът прибрал табелката "тук не се пуши!" и казал-
-Нека първо запалим по цигара!
17
до 16
|
нерегистриран
28 август 2018, 07:29
4
-2
През 2007 е ноторния случай с прокурор с 1,27 промила, в добавка се беше и посбил с полицията... Не знам какво после прави, какво случи, и какq но факт-наказателния процес не стигна до съда, днес и за двете му геройства давността е без съмнения изтекла. Прокурорчето си расте в кариерата, и си обвиняваше с плам лица ,извършили престъпления, забравил, че и той не е с бели дрехи.

Та-има си начин, но по втория начин.
16
|
lewskar
28 август 2018, 06:53
5
0
Пил ли си недавай проба , нямаш шанс
отказваш и получаваш Административно наказание 2г без книжка и 2000лв но се водиш Административно наказан а не осъждан
това е
15
Луд
|
нерегистриран
16 август 2018, 19:26
4
-4
Здравейте, човек 89кг. 180 см е изпил 150 мл уиски и 1 редбул (умешано с лед) при дрегер е отчело 0,56 и след 1 час и 30мин.(изпил 1.5 вода и е ял шоколад) дава кръвна проба, та въпроса ми е дали ще е по-вече или по-малко ще излезе на кръвния тест ????
14
адвокат–сак
|
нерегистриран
10 май 2018, 16:46
7
-3
До коментар [#13 #undefined] от "Мечо":Да, но някои коментатори от този автогол правят цяла тема- ха дано някой им даде “сламка“, за която да се хванат и да си замажат автогола:) Подозирам, че този автогол не го е вкарал сам на себе си колега- правоспособен юрист, а лице, което счита, че има повече знания от който и да е било правоспособен юрист, без самото то да има завършено висше юридическо образование и без самото то да е правоспособен юрист:) Сега обаче, вместо да ревне и да си признае грешката, просто задава въпрос във форума и се надява, че ще получи юридическата сламка, за да си оправи проблема, БЕЗ да наема колега- адвокат:) Е, да, ама не- хитрата сврака с двата крака- те това му се е получило:)
13
Мечо
|
нерегистриран
10 май 2018, 16:35
13
0
БуахахауАХьах!!! Ако ти е отчело 1,10 на дрегера и си казал, че искаш кръвна проба.... На това във футбола му се вика - АВТОГОЛ! ;)
12
:eék[e
|
нерегистриран
10 май 2018, 15:57
4
-1
До коментар [#3 #undefined] от "Портокалов сок":

Изследването на кръвната проба е по-точно установяване на наличието на алкохол в кръвта от дрегер-а. В първия случай се изследва директно наличието на субстанцията в кръвта, а във втория случай газанализаторът дава данни за наличие на алкохол в кръвта по концентрацията на алкохола в издишания въздух.
11
112
|
нерегистриран
10 май 2018, 15:41
8
0
До коментар [#7 #undefined] от "принципни въпроси": Пише го в чл. 343б, ал. 1 НК - важно е колко алкохол имаш в кръвта - издишаният въздух е отправна точка: или да те пратят в здравно заведение за кръв, или после СМЕ да работи с това показание. Пише го и в чл. 6, ал. 4 от Наредбата - кое е с приоритет.
Няма съмнение, което да се тълкува в твоя полза - има приоритетност на способите.
Не можеш да си избираш, това да не е Женския пазар?! Ако са те сгащили в София, а поискаш да те изследват в Пловдив, нали ще оревеш после света, че не си могъл да спазиш сроковете по чл. 6, ал. 6, т. 2 от Наредбата?
10
Пише си
|
нерегистриран
10 май 2018, 12:22
3
-2
чл.3, ал.2 от Наредбата - Установяването на употребата на алкохол се извършва с доказателствен анализатор, показващ
концентрацията на алкохол в кръвта чрез измерването му в издишания въздух и отчитащ
съдържанието на алкохол в горните дихателни пътища (доказателствен анализатор), или с химическо
лабораторно изследване, а на употребата на наркотични вещества или техни аналози – с химико-
токсикологично лабораторно изследване, когато:
1. лицето откаже извършване на проверка с техническо средство или тест;
2. лицето не приема показанията на техническото средство или теста;
3. извършената проба с техническо средство или тест е некачествена или невалидна;
4. физическото състояние на лицето не позволява извършване на проверка с техническо средство
или тест.
9
тъга
|
нерегистриран
10 май 2018, 11:01
4
-1
До коментар [#6 #undefined] от "112": да, звучи забавно, но си е точно така
8
1
|
нерегистриран
09 май 2018, 11:14
6
0
До коментар [#5 #undefined] от "въпроси по същество":

Пише, пише...
7
принципни въпроси
|
нерегистриран
08 май 2018, 17:45
0
-7
Добре-ето по принцип:
къде конкретно-в кой член от въпросната наредба пише,че предимството е за кръвната проба в резултата, особено, ако дрегерът е по-благоприятен?
Защо при два резултата-неблагоприятен и благоприятен твърдите,че се взима предвид неблагориятния резултат. Нали съмнението е в полза на обвиняемия?
Трети въпрос-как човек може да си избере конкретна лаборатория за втората контролна проба-например-в Окр. Болница Пловдив(въпреки,че случаят е софиийски, но нали лабораториите в цяла България би трябвало да са еднакво обективни)
6
112
|
нерегистриран
08 май 2018, 16:37
13
0
Това може да бъде част от пледоярията ти пред съда. Ако искаш отговори на принципни въпроси, имаш шанс да ги получиш тук. Ако искаш съвет как да избягаш от отговорбост, ще трябва да си платиш на адвокат.
5
въпроси по същество
|
нерегистриран
08 май 2018, 13:12
1
-3
Къде конкретно във въпросната наредба пише,че кръвната проба е с предимство пред резултатите на дрегера?
Откъде следва,че при два близки резултата-но при единия не си престъпник-според дрегер следва да се приеме неблагоприятния резултат?
Реално погледнато при резултат 1,10 на дрегер нямаш интерес от кръвна проба-твърде рисково е. С резултат 1,01 отиваш на кръвна проба, ако мислиш,че се приема по-благоприятния резултат, при два противоречиви.


Втори въпрос-имаш право да поискаш втора контролна проба(затова и колбата с кръвтта се пази) как може да бъде поискано, и наложено втората контролна проба да се изследва в друга лаборатория, от друг химик? Какво правим ако прокурорът в ДП, и съдът-в съдебното производство откажат да се изследва във втора, независима лаборатория, при положение,че резултатът ще е гарантирано различен-може по-висок,, може по-нисък, но със сигурност различен.


Давате ли си сметка,че дали изследващият пробата ще запише граничната, ненаказуема стойност от 1,19 или "криминалната стойност" 1,21 е изцяло субективно-тъй като не съществува метод за абсолютна стойност, и граничните стойностти зависят от това дали лаборантът ще те намери за симпатичен или не? Изцяло от симпатията и субективността зависи дали ще запише 1,19 или 1,21. Това важи и за други гранични стоностти-дали ще запише 1,10 или 1,30 е субективно-зависи от лаборантът, химикът от лабораторията(пример-известна бг. актриса беше на дрегер-1,25, а на кръвна проба-джакпот-ненаказуемите точно 1,20-ей на това му се каззва да оцелиш от втори тото шанс).
резултатът да добавим и зависи дали колбата с кръвтта ще я оставят няколко минути отворена...


Определено-вж линка от репортажа на БНТ има лаборатории, където резултатите са значително по-ниски. как може да сме сигурни,че съдът ще се съгласи такава лаборатория да извърши второто, контролно изследване.
4
112
|
нерегистриран
08 май 2018, 09:12
16
-2
До коментар [#3 #undefined] от "Портокалов сок": Използваната от теб реторика ме кара да мисля, че си бил с над 1,2 на хиляда, когато са те сгащили и не ти е харесало развитието на събитията после...
3
Портокалов сок
|
нерегистриран
08 май 2018, 08:29
2
-9
Алооооу, и къде в Наредбата пише,че кръвната проба е с предимство в резултата пред дрегера? А и да намерите такъв текст, как с една Наредба ще се преодолеят основни принципи на наказателното право, вклч и че вината трябва да е несъмнено доказана, и присъдата да не почива на предположения?
Кръвните проби са пълна алабалистика. Неточни са, има и значение дали лаборантът е мотивиран с ДМС. Както и дрегера е неточен. Има значение кой, къде извършва пробата, и дали се изследва проба от горната или долната част на пробата с кръвта в колбата-разликите са драстични. Ето по въпроса да четете

Една кръвна проба за алкохол - с различни резултати в 4 лаборатории
https://www.bnt.bg/bg/a/edna-kra-vna-proba-za-alkohol-s-razlichni-rezultati-v-4-laboratorii

Присъдета не може да почива на предположения. При конфликт в показанията на дрегер и кръвна проба това би следвало да се приеме за меродавен резултатът, благопрятен за обвиняемия.
И на последно място-не е градска легенда, а има значение, дали преди дрегера си вдишал през носа или устата. Не спорете-нека МВР да провери-като направи контролиран експеримент. При "правилно вдишване" -резултатът се различава с до 0,5 промила-а от това зависи дали ще те обявят за престъпник, или административен нарушител.


Изследванията за алкохол в кръвтта са ненадеждни и крайно неточни, а тъй като МВР има пълен провал при разследване на домовите кражби, компенсират със сто процентова разкриваемост при престплението-"пиян шофьор". Където резултатът зависи вклч и в коя лаборатория те отведат за пробата. Зависи и от това как ще духаш на дрегера.Не искам да коментирам за това как се потулват изследавния с кръвни проби, и досъдебни производства-примерно ноторния случай-през 2007-прокурор е с 1,27 проминала, случаят е потулен-не е осъден, незднайно как, а днес пияницата си расте в кариерата. Същия,, докато е в районна прокуратура е обвинявал вероятно десетки пияни шофьори. Ама като му се случи на него-направи и невъзможното да се отърве. И успя.
2
кат
|
нерегистриран
08 май 2018, 08:07
8
0
кръвната проба, разбира се
1
112
|
нерегистриран
05 май 2018, 08:25
21
-2
Кръвната проба.
Защото така казва Наредбата - пробата е с приоритет. Шансът ти е СМЕ да каже дали си бил в период на усвояване или разграждане на алкохола и каква е била концентрацията в точния момент, в който си бил спрян.
Можеш да откажеш кръвна проба - така ще те глобят само за шофиране с 1,1 и за отказ да дадеш кръвна проба (2000 лева глоба и 24 месеца лишаване от правоуправление - отказ за дрегер и отказ за проба са уредени, като самостоятелни нарушения). Надявай се някой да приеме non bis in idem при обжалването после, но аз не бих. Поне съдебното ти минало ще е чисто и няма да имаш проблем с намирането на работа.
Няма значение вдишването и издишването. Единственият шанс да покажеш нулев резултат на дрегера е, ако издишаш през едно друго отверстие и дрегерът е позициониран именно там. Катаджиите не са нобелови лауреати за наука, но вероятността да се объркат и да го сложат там е малка.
Благодари се, че са те изпердашили само за шофиране, че ако беше затрил някого в това състояние, нещата щяха да стоят по мнооого различен начин.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име (коментирате, като нерегистриран)
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно