Ако срока на валидност на документа на Гражданина е изтекъл - получава АУАН , а ако полицаите са с изтекли срокове на Удостоверенията си /карти-те/ - нищо!?
Създадена от Ivaylo Radulov на 13 май 2018
Започни с:    Първите | Последните
Отговор
20
Ivaylo Radulov
|
нерегистриран
28 май 2018, 09:55
1
0
До коментар [#19 #undefined] от "123":
Служебните карти служат за индивидуалната идентификация и удостоверяване
качеството на служители на МВР при осъществяване на правомощията му.
19
123
|
нерегистриран
27 май 2018, 19:14
1
-1
Служебната карта не е документ за самоличност, за да има санкция, а ако имаше такава, щеше да бъде за структурата, която издава въпросната карта. Освен това, само определени служби имат стикери.
18
Ivaylo Radulov
|
нерегистриран
17 май 2018, 12:49
1
-2
До коментар [#17 #undefined] от "Нищото , определило себе си и като „адвокат–сак":
Нэма да влизам в подобен безсмислен дебат с анонимен субект без заетост... Щом администратора на форума ти разрешава можеш да си бълтаеш каквито си щеш щуротии... Ти неуважаемое ничего , вече само ме зареждаш с високи дози комизъм. Не ми пука дали се лекуваш , или не , но ако излезеш с имената си и бъдеш идентифициран със сигурност ще напълниш джобовете на много нападнати от теб в Частни н. дела... Ако вэрно искаш да те възприемат като лице с експертиза - снимай диплома си и ако ни покажеш къде си обиден от някой ще се извиним , въпреки че идеята и практиките на форумите не ти е ясна.
17
адвокат–сак
|
нерегистриран
16 май 2018, 14:13
1
-1
До коментар [#11 #undefined] от "Ivaylo Radulov": Нали твърдиш, че си правоспособен юрист, че даваш и съвети на прокуратурата? Защо не виждам твой коментар по съяество в тази тема,м? http://legalworld.bg/71360.visshiia-advokatski-syvet-podgotvia-kodeks-za-povedenie-otnosno-zashtitata-na-lichnite-danni.html Хайде сега- започвай да “пееш“ какво представлява GDPR и дай правно становище по него и по правоприложението му! Щом можеш да “съветваш“ висши прокурори какво и как да протестират, значи можеш да дадеш компетентно мнение и по този въпрос:D Ако обаче НЕ МОЖЕШ, значи не си юрист, а си един платен пно драскач със средно образование, който е с патологична мегаломания за себе си , олекваш и си проличава, че си едно надуто нпо НИЩО:D
16
адвокат–сак
|
нерегистриран
16 май 2018, 14:05
0
-1
До коментар [#14 #undefined] от "бай Кольо": Кого да мачка, бе смешен гражданино- ПАРТИЙНО НЕУТРАЛЕН редови български адвокат като мен, който е завършил с мн,добър 5.00 юф на СУ, а? МАЧКАЙТЕ СЕ СМЕШНИЦИТЕ ОТ ВСИЧКИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ И ОСТАВЕТЕ НЕУТРАЛНИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТИ КАТО МЕН НАМИРА! ЗАЩОТО ИНАЧЕ ЩЕ ВИДИТЕ ОТ МЕН ЮРИДИЧЕСКА СЕКИРА В СЪДЕБНО ЗАСЕДАНИЕ!
15
адвокат–сак
|
нерегистриран
16 май 2018, 14:03
0
-2
До коментар [#11 #undefined] от "Ivaylo Radulov": НПО троле, не се занимавай с мен! Не съм милиционерка, за разлика от теб - завършила съм юф на СУ. Имам въпрос към теб-каква е твоята ОКС, ти магистър ли си, ако да- по каква специалност, ако не- защо даваш преценка на професионалното становище на магистър -юрист като мен? Изобщо- от позицията на какъв вид специалист- магистър, изразяваш “мнение“, становище, критикарстваш , предлагаш, критикуваш? Кажи, г-н платен всичколог? Не знам кога ще ми писне и рупорът на твоето нпо- сайтът “правен свят“, ще си получи заслуженото в съда. Само, че тогава нека не очаква снизхождение- ще си претендирам дължимото ми се обезщетение до стотинка! Работата на едно нпо НЕ Е неговите платени тролове като теб да се заяждат със специалистите в дадена професия и това много бързо ще стане ясно на работодателите ти в с.з.!
14
бай Кольо
|
нерегистриран
16 май 2018, 12:36
1
-1
До коментар [#13 #undefined] от "Ivaylo Radulov":
Преди малко гледах разбиващо шоу по ТВ- Европа на Коритаров над ДеСарина Бончо Асенов - приятна картинка - мачкай ги човече!
13
Ivaylo Radulov
|
нерегистриран
14 май 2018, 22:23
2
0
До коментар [#12 #undefined] от "123":
Един е - трол назначен да разстройва форума - рекъгнайснат е и ... не е важен.
12
123
|
нерегистриран
14 май 2018, 11:50
1
0
До коментар [#11 #undefined] от "Ivaylo Radulov":
Не им обръщай внимание на милиционерските неграмотници човек - продължавай така . Ето аз не знаех , че картите на милициите са с изтекъл срок и че ако нашите са с подобен ще платим за това
11
Ivaylo Radulov
|
нерегистриран
14 май 2018, 09:10
2
-1
До коментар [#10 #undefined] от "НИЩОТО ,адвокат–сак":
И...къде аз съм ПРЕДЛОЖИЛ нещо на прокуратурВата бе хейтеща милиционерке ? Пък и какви НПО , NGO- са заседнали в гладката ти тимбарица бе другарко комедиантке?
10
адвокат–сак
|
нерегистриран
13 май 2018, 20:45
2
-2
До коментар [#9 #undefined] от "Ivaylo Radulov":Дрънканици на килограм от нпо - трол- това е същността на драсканиците ти:) Човек трябва да не е с всичкия си, за да ПРЕДЛАГА на прокуратурата да протестира подзаконов нормативен акт, без самият човек да е участник в каквото и да е било качество в наказателен процес или административнонаказателният процес, образуван по повод оспорването на конкретният подзаконов акт:) Това е все едно ти- лице без специализирано висше медицинско образование и без специалност “Коремна хирургия“, да се появиш в операционната, когато един хирург трябва да оперира апенцидит, и с цялата си наглост да му говориш- “Не, не трябва да срязваш това- срежи онова“ или пък- “Не, не отваряй корема на човека, а извърши безкръвна операция“:D Ти дори не осъзнаваш нивото си на наглост и падение... Но така е то с лицата с психични отклонение- нарушава им се първо способността за адекватна преценка на обективната действителност... Така е и при теб.
9
Ivaylo Radulov
|
нерегистриран
13 май 2018, 20:35
2
-3
До коментар [#8 #undefined] от "адвокат–сак":
Започвам да изяснявам какво си ти - нищо не си , просто поредния fake...Нито си юристка , нито си образована - вече те рекъгнайсвам като тролещ fake - дори в милиционерската школа не си се образовал - поведението ти е на лице със сериозни страдания.
8
адвокат–сак
|
нерегистриран
13 май 2018, 20:00
2
-2
До коментар [#7 #undefined] от " ": Намесата ми е напълно адекватна, психо! Ти пишеш в твой коментар № 2 “...Затова предлагам ВадмПрокуратура ДА ПРОТЕСТИРА въпросното удължаване с инструкция на изтекли документи, на основание ,че е нищожно...“ Ти НИЩО НИКОМУ НЕ МОЖЕШ ДА ПРЕДЛОЖИШ, защото НЕ СИ прокурор, не си страна или участник в казуса! И е едно нещо ДА СЕ ОПЛАЧЕШ на прокуратурата или да се позовеш на незаконосъобразност на подзаконов нормативен акт, А СЪВСЕМ ДРУГО Е ДА ИЗИСКВАШ ОТ НЕЯ ТЯ ДА ПРОТЕСТИРА някакъв подзаконов нoрмативен акт! Като считаш, че можеш да осъществяваш НАДЗОР за законност върху ВАП, защо САМ НЕ ПРОТЕСТИРАШ акта, а? :D ПСИХО И ПЪЛНО КУКУ- те това си ти! Психясал неграмотник, който се счита за юридически гений и нарежда на висши прокурори какво и как да протестират:D
7
|
нерегистриран
13 май 2018, 19:34
2
-1
До коментар [#5 #undefined] от "адвокат–сак":
Куку , ти си за мерки по закона за здравето, вклч и принудително лечение.
Я си прочети, като излезеш от фаза неадекватна ти намеса в темата.
6
Ivaylo Radulov
|
нерегистриран
13 май 2018, 19:33
2
-2
До коментар [#5 #undefined] от "адвокат–сак":
Абе третополово нещо ти сигурно четеш всичките теми , които поставям и се образоваш ли , или само задоволяваш хейтъските си потребности... Престани да спамиш бе , дръж се подобаващо...
5
адвокат–сак
|
нерегистриран
13 май 2018, 19:07
2
-2
До коментар [#4 #undefined] от " ": “...Всеки може да се обръща към прокуратурата, с предложение да атакува подзаконов нормативен акт...“ И да го прави анонимно- от страниците на някакъв форум?:D Имам предложение за теб- защо не предложиш на прокуратурата твоето решение на проблема, но в сигнал, в който си описал и личните си данни?:) Да не се страхуваш, нещо? ;) Човеко, ЛЕКУВАЙ СЕ, вместо да драскотиш във форумите! Много ми е интересно в какво качество ще ИЗИСКВАШ от прокурорите във ВАП да послушат твоят съвет и какъв точно ще бъде техният отговор:) Предлагам ти експеримент- напишим им там всичко, което искаш да ги накараш да направят, и публикувай съдържанието на изпратеното от теб до ВАП творение, като разбира се, заличиш личните си данни:) След това публикувай в този форум под тази тема и техният отговор, като пак заличиш личните си данни, Много искам да видя какво ще ти отговорят от ВАП на наглостта да им ЗАПОВЯДВАШ какво да правят и как точно да си вършат работата:D Хайде де- дай пример на нас- адвокатите, как ние нищо не знаем и не можем, а ти- лицето с психични проблеми, знаеш и можеш всичко, че даже нареждаш и на прокурорите от ВАП как точно да си вършат работата:D:D:D Моето професионално становище е следното- имаш СПЕШНА НУЖДА от съдебно решение, влязло в законна сила, с което ти се назначава настойник , при проведено съдебно гражданско производство за поставяне под запрещение!
4
|
нерегистриран
13 май 2018, 18:56
1
-3
До коментар [#3 #undefined] от "адвокат–сак":
Предлагам да си скъсаш дипломата, ако имаш такава,и да завършиш нещо подходящо-защото е лесно-туризъм,, политология, европейстика и тн.


Всеки може да се обръща към прокуратурата, с предложение да атакува подзаконов нормативен акт. Дали това предложение ще бъде прието или не е съвсем друг въпрос.
Второ-и по важното-прокуратурата не дължи да доказва правен интерес. Прокуратурата може да протестира всеки подзаконов нормативен акт, защото защитава държавния интерес-да се опазва законността. Да твърдиш,че прокурор трябва да доказва правен интерес при протестиране на подзаконов нормативен акт е пУтресаваща(с у) компетентност. Такава блестяща правна мисъл е характерна за школата на ВИИ" Карл Маркс" или школата на АОНСУ, а също и за Симеоново.
Трето-да се обръща към прокуратурата може всеки, без значение какво и дали е завършил.
Четвърто-върви при джи пи то си, и поискай с приоритет направление за специалист. Предполагам,че може да ти се помогне.
3
адвокат–сак
|
нерегистриран
13 май 2018, 18:11
1
-3
До коментар [#2 #undefined] от " ":„...Затова предлагам ВадмПрокуратура да протестира въпросното удължаване с инструкция на изтекли документи, на основание ,че е нищожно(за унищожаемост е изтекъл срокът за оспорване съвсем наскоро...“
1. Вие не сте прокурор/ магистрат, не сте оправомощеното лице, което има законното правомощие да “предлага“ реализиране на протест от прокуратурата по този казус
2. Вие не сте юрист и нямате право да “предлагате“ решения, с които да задължите една прокуратура да протестира или да не протестира каквото и да е в даденият казус, защото не можете да докажете правен интерес от този протест
3. Видно е, че проявявате желание за смяна на журналистическата си професия с професията на юрист и по- специално- на прокурор от ВАП. Ами тогав, вместо да чакате, завършете юф, станете правоспособен юрист, спечелете държавния конкурс за младши магистрати- младши прокурори, завършете го, станете младши прокурор, станете след това и прокурор във ВАП и тогава и САМО тогава ще имате правомощието да давате правни съвети на колегите си какво и на какво правно основание да протестират! Ако не искате да направите всичко това и към настоящият момент не сте правоспособен юрист, с какво право и от позицията на какъв вид специалист давате “съвет“ на прокурорите от Върховна административна прокуратура как да си вършат работата?! Вие наистина имате психичен проблем- считате, че можете да давате професионални съвети на лицата, упражняващи ВСИЧКИ ВИДОВЕ ЮРИДИЧЕСКИ ПРОФЕСИИ- съдии, прокурори, следователи,съдебни помощници, чси, дси, нотариуси, юрисконсулти , адвокати - и да ги учите на “ум и разум“ и как точно да си упражняват юридическата професия и на какви правни основания!
2
|
нерегистриран
13 май 2018, 16:38
1
0
Крайно любопитно е и какво е мнението на Върховната административмна прокуратура, и дали смята тя да оспори този текст пред ВАС, и защо досега не го е направила-прокуратурата оспори доста наредби на разни "селски " общини, но не тръгва на битка в съда с МВР-то, така изглежда?
Защото-ако гражданин оспори инструкция на МВР, МВР намира начин после да си "върне" . И то по устав(например да викат периодично гражданина за "справки" по усмотрение-което е законно-за съжаление).
Затова предлагам ВадмПрокуратура да протестира въпросното удължаване с инструкция на изтекли документи, на основание ,че е нищожно(за унищожаемост е изтекъл срокът за оспорване съвсем наскоро). Ако е имало такава необходимост това може да стане със закон(макар и това да е дискисионно дали е конституционносъобразно, но хайде-тази тема да не я обсъждаме тук).


Без значение какво ще реши ВАС, при едно такова дело веднъж завинаги да се знае, дали с подзаконов нормативен акт може да се валидират невалидни документи. Считам,че е незаконно, но все пак-ако ВАС реши друго-това да влезе в учебниците, и да си знаем-МВР е над закона, МВР могат да придават и правна сила на невалидното(тоест на изтекли документи преди повече от година).


Каквото и да реши ВАС остава въпроса за последиците от невалидните карти от 1 януари 2017г- 23 март 2018г.
1
|
нерегистриран
13 май 2018, 16:23
2
0
В параграф 4 ал2 от въпросната инструкция са записали:
2) Поставените върху служебните карти контролни холограмни стикери за 2016 г. могат да се ползват до 30.06.2018 г.
Крайно дискусионно е дали това е законен текст. Кой закон дава право на МВР да удължава срока на документ с изтекла валидност? Няма такъв, МВР над закона ли са? Поради дописването на закона този текст подлежи на оспорване пред ВАС, като ако ще оспорвате, съветвам да поискате спиране действието на инструкцията.
Второ-дори и хипотетично ВАС да кажат,че е законно МВР да валидира невалидни карти(ВАС често действа като пета колона на МВР, не малко от кадрите на ВАС идват от Симеоново, все пак)-защото са с изтекла валидност от 15 месеца, възниква въпроса какво правим с валидността на тези карти до 23 март 2018г-когато е приета новата инструкция.

Факт-хванат ли ви с лична карта с изтекла валидност-следва неизбежна глроба. Факт-в миналото е имало случай със ЗАКОН да се удължава валидността на лични карти на гражданите, които ще са с изтекла валидност в бъдеще, защото МВР нямаше потенциал да се справи с проблема с подмяната на личните карти(спомнете си денонощните опашки, спомнете си провалът на фирмата, която трябваше да подготви тези карти, и как МВР не поиска неустойка) https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/04/07/883523_mvr_shte_tursi_neustoiki_ot_simens_zaradi_trudnostite/ Въпреки написаеното в статията неустойка не е потърсена...
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име (коментирате, като нерегистриран)
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно