Какъв е срeдния годишен приход на нотариус(за да стане ясно каква сума държавата подарява на щемпелмайстора за дейност с ниска правна сложност)
Създадена от на 01 юли 2018
Започни с:    Първите | Последните
Отговор
85
По темата:
|
нерегистриран
13 февруари 2019, 17:58
0
-5
Доходите на нотариусите следва да са публично огласени.
Вижте законът за публичност на имуществото -чл 2 . Липсват нотариуси и ЧСИ-та.

Досиетата на нотариусите следва да бъдат публично огласени. Вижте Закона за достъп и разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност-чл 3-вклч са десетки хиляди лица, но не и нотариуси и ЧСИ-та. Дори и синдиците на фирми са проверявани, но не и ЧСИ-та. Нито пък нотариуси.


Трябва да има и държавни нотариуси, паралелно с частните. Колкото и лобито на статуквото да е против.
84
инфо
|
нерегистриран
13 февруари 2019, 17:50
3
0
Средномесечно доходът на нотариус е 2-3000 лв.
83
Съвет
|
нерегистриран
13 февруари 2019, 17:48
4
0
Хора, не обръщайте внимание на този трол. Просто игнор. Той се храни от това да плюе по нормалните и работещи хора. Не влизайте в спор с него. Той е трол :))) В края на деня вие знаете къде сте, но той не знае! ;)
82
нотариус
|
нерегистриран
13 февруари 2019, 17:42
6
0
Аз не разбирам как е възможно в този сайт постоянно да се публикуват изключително обидни заглавия, фрази, за нотариусите, за тяхната дейност, за техните доходи, за тяхната правоспособност, включително и за професионалните им качества. Някак си това събужда у мен мнение за обида, насаждане на омраза, дискриминация.
81
ИМПЕРАТОР
|
нерегистриран
13 февруари 2019, 13:23
1
-3
До коментар [#67 #undefined] от " ":
Чудесно предложение!
Имам още едно -
Кметовете по населени места да имат право да заверяват подписи и съдържание на двустранни договори.
80
до 78
|
нерегистриран
11 февруари 2019, 19:21
4
0
Не зная какво е PАБФАК, НИТО ПЪК ДИАМАТ Но явно 78 е мнооого добpе запознат Хайде сега да обясниш че май ченгето тук си ти
79
|
нерегистриран
11 февруари 2019, 17:54
1
-1
Крайно време е да бъдат отворени досиатата и на нотариусите. Както беше направено с десетки хиляди "общественозначими професии". Само нотариусите и ЧСИ-та минават между капките.
Убедени сме,че доносници няма. Но Ленин е казал,че проверката е Висша форма на доверие. Отворете досиетата на нотариусите, родени преди 1973г!
78
|
нерегистриран
11 февруари 2019, 17:51
0
-1
До коментар [#77 #undefined] от "нотариус до 76":
Момко, къде пише,че нотариусите трябва да бъдат "премахнати"? Не лъжи.
Ти да не завършил някой РАБФАК,, или милиционерското училище? Такива милиционерски похвати със заблуди и лъжи са грозни.


Я кажи колко имаш на изпитите по ДИАМАТ, история на БКП?
77
нотариус до 76
|
нерегистриран
11 февруари 2019, 17:22
5
-2
Ама вие тотално се объркахте. Първо пишете, че трябва да се махнат нотариусите, а после че трябва да има държавни нотариуси. Нека има държавни нотариуси, но последно да има или да няма нотариуси. Пък ако искате дайте нотариалната дейност на ненатоварения и бърз съд. Който си може, ще се оправи и без да е нотариус. Моята мечта беше да стана много добър юрист, и в моите мечти никога не са фигурирали парите. И на повечето студенти от моето поколение, това е била мечтата. Жалко за вас, ако само парите са ви в главата. Жалко и жалък!
76
|
нерегистриран
11 февруари 2019, 15:01
4
-2
До коментар [#72 #undefined] от "нотариус":
В Норвегия, където имот се продава без участие на нотариус-сигурността е доста по- висока.
По цял свят коли се продават без участие на нотариус, при завидно високо ниво на правната сигурност.
Не е редно-в цитирания от "граждански оборот" за всичко да бъдем принуждавани да ходим при нотариус. Най-малко да си продадеш колата. Смешно е, цинично е, за чужденците-необяснимо-какво общо имат нотаруси и сделки с коли. Беше даден пример-дори самолет можеш да си купиш с обикновен писмен договоро, но не и 20-годишен автомобил без височайш подпис от печатослагател.

Каквито и сделки да се извършват пред нотариус, поантата е-трябва да има и ДЪРЖАВНИ НОТАРИУСИ-събраните от тях такси ще отиват в държавния бюджет. Гражданинът да има избор къде да отиде-при държавния нотариус, или при частника, така както гражданите имат избор дали да изберат ЧСИ или ДСИ.
75
хахаха
|
нерегистриран
11 февруари 2019, 14:58
6
-3
Така е, всичко, което работи е неудобно в тази държавица. Добрите лекари - неудобни, квалифицираните работници - неудобни, нотариусите - неудобни, съдийските решения - неудобни, прокурорските акции - неудобни. Паразитите - удобни.
74
.
|
нерегистриран
11 февруари 2019, 14:56
4
-1
В действителност, агресивните нападки срещу нотариусите започнаха точно когато драстично се оразяха измамите с имоти и фирми. И в този смисъл, аз съм на същото мнение, че нотариусите вече са неудобни.
73
търтеи
|
нерегистриран
11 февруари 2019, 14:55
3
-2
ГолЕмо ниво имат няма що. Пълно с тутманици в кантората, но ако ти трябва заверка на диплома тичай да търсиш ксерокс, че у кантората нЕмало как да направят копие. За тия пари дето се изсипват там всекидневно барем един принтер със скенер да си купят. Иначе голЕми знания требат, за да отвориш сайто на МОН и да видиш дали дипломата фигурира там.
72
нотариус
|
нерегистриран
11 февруари 2019, 14:53
3
0
Темата е ролята на нотариуса в сигурността в гражданския оборот и НЕ НА ИМОТНИТЕ ИЗМАМНИЦИ! Това е темата, а иначе, за да направим сензация и да настроим хората е да напишем доходите на нотариусите. Ама ние отдавна не сме в комунизма, ако някой продължава да живее с тези идеи да отиде в Корея! Вече никой не е равен и точка! КАКВО ОЗНАЧАВА ДА СПРЕШ ИЗМАМИ ЗА СТОТИЦИ МИЛИОНИ,иДА СПРЕШ ДОХОДИ В РАЗМЕР НА 200000 ЛЕВА ГОДИШНО! НЕСЪРАЗМЕРИМО! А иначе наистина е ясно колко сме неудобни, няма нужда да го повтаряш.
71
до 69
|
нерегистриран
11 февруари 2019, 14:46
1
-3
И колко пъти ще повтаряш едно и също. Една неистина повторена много пъти не става истина. Какво ниво , каква услуга-по света не се ходи при нотариус ,като си продаваш колата. Държавата те кара да правиш паразитни декларации и заверки, и хората, подложени на администратимвен гнет-за който си плащат остава и да бъдат доволни как ги разиграват-да се заверяват договори за продажба на коли в добавка със заверки на паразитни декларации, и далеч не само-остана ли изобщо действие по ЗТР, което да не изисква заверка на подпис, или дори топлинен счетоводител да сменищ-ходиш при нотариус, да упълномощиш представител-да те представлява пред общината-и за това трябва печат от нотариус.
Къде го има това-дълги опашки пред нотариалните кантори, и необходимост за ежеседмични посещения при нотариус за заверки на преписи или подписи?

И тук темата е,че следва да има ДЪРЖАВНИ НОТАРИУСИ, и гражданинът сам да решава къде да си даде парите-на държавата, или в бездънния джоб на частника. Стотици милиони левове годищно вместо да постъпват в държавния бюджет, отиват при няколкостотин човека.
70
до 68
|
нерегистриран
11 февруари 2019, 14:37
3
-2
Твърде си незначителен, изключително деквалифициран(при силното съмнения,че изобщо някога си бил с квалификация) от слагане на печати-дейност с ниска сложност ,вършена в САЩ от магазинери-заверкаджии и в добавка твърде си невротичен, че скачаш инфантилно като ощипана мома срещу истината.
Истината боли.
69
нотариус
|
нерегистриран
11 февруари 2019, 13:35
5
-6
Как няма да ни наричат щемпелмайстор, като сме вдигнали нивото на услугите до най - високото ниво. Всеки нотариус има минимум 4ма души персонал и като дойдат клиентите, които винаги бързат, обслужването е толкова добро, бързо и професионално, че те виждат само печата, но това че хората се трудят - това няма как да го видят. Когато дойдат за прехвърляне на МПС, при което обикновено таксата е не повече от 50 лева, трима служители се заемат с това, за да се случи в рамките на 20-30 минути. Освен това сигурността в гражданския оборот се дължи единствено и само на нотариусите, и в този смисъл те наистина станаха много неудобни. Тук не става дума изобщо за приходите на нотариусите, става въпрос единствено и само, че се спряха изключително много измами и това секна т.нар. "бизнес" за стотици милиони. Ето това е "БОЛКАТА"!
68
до 67
|
нерегистриран
11 февруари 2019, 13:15
3
-4
Много ти е ниско нивото, както на изразяване, така и на мислене. Хаотично, нелогично, просто простичко. Не е редно необразованите да критикуват и да дават акъл на образованите, защото по света не е така. Моля и в България да е като по света.
67
|
нерегистриран
11 февруари 2019, 12:22
7
-2
До коментар [#66 #undefined] от "нотариус":


Къде по света автомобил се прехвърля пред нотариус? Това го няма даже в Албания, и в Сомалия го няма, и в Никарагуя го няма. Никъде . Нека да освободим нотариуса от тази тежка тегоба-да салгат печати под договори за продажби на коли-СЕГА Е МОМЕНТА ще има нов закон, третиращ реда за продажбите на коли, както знаете ЗДвП ще бъде заменен с три нови закона. Коли се продават по света чрез сложен ФС-обикновен писмен договор , и регистрация в съотвения държавен орган(далеч не е казано да е КАТ). Странно е и друго-качествен велосипед струва 3-4000 лв, и продажбата му е свободна, а трошка-автомобил на 20 г за 1000 лв се продава пред нотариус. Странно е-модерен голям телевизор струва повече от масовата кола-трошка-а се продава свободно-телевизори по 3-5000 се продават свободно, но кола на тази стойност-се минава пред печатослагател. Що не задължите да се правят и по магазините заверки-сложете на касата и по 1 помощник нотариус да удря печати, като си купувате вещ над 1000 лв.? Странно е- самолет можете да си купите с обикновен писмен договор, но кола се продава със заверка.
В добавка-факт-гражданите станахме зависими за най-елементарни действия-ще ви цитирам-в "гражданския оборот" да търсят заверки. До там,че да подадем жалба до мобилен оператор с пълномощник, операторът иска пълномощното да е нотариално заварено. Никъде по света хората не са карани да ходят при нотариуси за всякакви паразитни заверки. По света при нотариус се ходи като продаваш имот, като има държавни дори имот се продава с обикновен писвен договор, плюс вписване-например в Норвегия. Прадвната сигурност в скандиванските държави е на върховно ниво!
Като ви е трудно да плащате заплати на 4 служители-решението е-държавата да върне ДЪРЖАВНИЯ НОТАРИАТ. тя , държавата ще плаща и заплатата, и осигуровките на нотариуса, и заплатите на помощния персонал, и ще осигури помещение, техника, ще плати за нужния софтуеър.

По света при нотариус се ходи 2-3 пъти в живота, при сделки с имот, а не ежеседмично, напрактика за всичко. По света няма опашки при канторите, чужденците като видят опашките питат дали не се продава билет за опера(на запад опашки има само пред касите на операта, театрите и музеите, опашка пред нотариална кантора го няма никъде). По света на клиент се отделя индивидуално внимание, в България всичко се случва пред чакащото множество от други граждани, особено ако става дума за заверки-защото държавата ни задължава по няколкодесетки закони да търсим заверки.
А да.-в САЩ заверки на преписи могат да се правят дори в дрогериите, или от безработни. Всеки, който желае може да заверява преписи и подписи-стига да се впише в нарочен регистър ,че ще извършваш такава дейност. Ако в САЩ си безработен-почваш да правиш заверки, например.
66
нотариус
|
нерегистриран
11 февруари 2019, 11:58
4
-1
Как няма да ни наричат щемпелмайстор, като сме вдигнали нивото на услугите до най - високото ниво. Всеки нотариус има минимум 4ма души персонал и като дойдат клиентите, които винаги бързат, обслужването е толкова добро, бързо и професионално, че те виждат само печата, но това че хората се трудят - това няма как да го видят. Когато дойдат за прехвърляне на МПС, при което обикновено таксата е не повече от 50 лева, трима служители се заемат с това, за да се случи в рамките на 20-30 минути. Освен това сигурността в гражданския оборот се дължи единствено и само на нотариусите, и в този смисъл те наистина станаха много неудобни. Тук не става дума изобщо за приходите на нотариусите, става въпрос единствено и само, че се спряха изключително много измами и това секна т.нар. "бизнес" за стотици милиони. Ето това е "БОЛКАТА"!
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име (коментирате, като нерегистриран)
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно