Какъв е срeдния годишен приход на нотариус(за да стане ясно каква сума държавата подарява на щемпелмайстора за дейност с ниска правна сложност)
Създадена от на 01 юли 2018
Започни с:    Първите | Последните
Отговор
91
!
|
нерегистриран
01 март 2019, 15:26
0
0
ПРЕДЛАГАМ:
Който се интересува от обобщената справка за общите приходи от всички нотариуси(на база, това, което е декларирано за целите на данъчното облагане)-да пусне запитване по ЗДОИ- до Министъра на финансите. Въпреки,че това е ОИ, вероятно той ще откаже да я предостави(макар и в обобщена справка-общо-за всички нотариуси, а не поименно), после си обжалваш отказа, съдът гледа такива дела бързо-и вече на една инстанция, и до няколко месеца ще разполага с информацията.
Това,считам,че е обществена информация.

-------------
Въпрос на теоретична обосновка е дали нотариусите са задължен субект по ЗДОИ. Досега в съда не е имало никаква практика по темата. Все пак те-нотариусите имат публични функции... вероятно ще трябва да се отработи процедура по ЗДОИ, за да се изпробва мнението на съда-е ли е нотариуса задължен субект по ЗДОИ, или не е. Дали първосигналния отговор-че не са, е правилния?bub1b
------------------

Друг е въпросът,че законодателят следва да уреди всеки нотариус да е длъжен да декларира ПУБЛИЧНО приходите си-до стотинка, както го правят и съдиите, например-те декларират всяка стотинка която имат, или са изкарали през съответната година! Или нотариусите са над съдиите?
90
!
|
нерегистриран
01 март 2019, 15:15
4
-1
Всеки нотариус следва да декларира в публична декларация годишните си приходи и имуществото си. Както го правят например магистратите(и хиляди други лица с общественозначими професии)-те обявяват всяка стотинка, която имат, в публична, общодостъпна декларация , напълно свободна за четене интернет.
НАП следва също така да публикува обобщена справка за годишните приходи на частните нотариуси. Това не е тайна! Тези пари са платени от българските граждани, заради нормативнио вменени задължения кога да се посещава нотариус. Не е въпрос на избор дали ще ходиш при нотариус, а държавата ни задължава, и то по десетки нормативни актове(вклч и по ЗдвП-когато си продаваме колите, като никъде по света кола не се продава пред нотариус). И следва държавата публично да обяви парите, които българските граждани ежегодсно плащат към нотариусите-като обща сума.
89
Hahah
|
нерегистриран
01 март 2019, 14:45
3
-3
Незнам кой е създал темата, но работата на нотариуса въобще не е за подценяване. Има много неща на които следва да се обръща внимание и един милион справки и тем подобно. Един нотариус може да спести много разходи на клиентите си.
88
Пролет иде
|
нерегистриран
01 март 2019, 14:20
0
-1

Кой си ти звяр или птица и защо плачеш?
87
гост
|
нерегистриран
28 февруари 2019, 16:32
1
0
До коментар [#59 #undefined] от "nereg":ДА,УМНОЖЕНО ПОНЕ ПО 10 !
86
ГСТ
|
нерегистриран
28 февруари 2019, 16:28
3
0
УМНОЖЕНО МИНИМУМ ПО 10 !!!
85
По темата:
|
нерегистриран
13 февруари 2019, 17:58
5
-7
Доходите на нотариусите следва да са публично огласени.
Вижте законът за публичност на имуществото -чл 2 . Липсват нотариуси и ЧСИ-та.

Досиетата на нотариусите следва да бъдат публично огласени. Вижте Закона за достъп и разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност-чл 3-вклч са десетки хиляди лица, но не и нотариуси и ЧСИ-та. Дори и синдиците на фирми са проверявани, но не и ЧСИ-та. Нито пък нотариуси.


Трябва да има и държавни нотариуси, паралелно с частните. Колкото и лобито на статуквото да е против.
84
инфо
|
нерегистриран
13 февруари 2019, 17:50
4
-5
Средномесечно доходът на нотариус е 2-3000 лв.
83
Съвет
|
нерегистриран
13 февруари 2019, 17:48
7
-2
Хора, не обръщайте внимание на този трол. Просто игнор. Той се храни от това да плюе по нормалните и работещи хора. Не влизайте в спор с него. Той е трол :))) В края на деня вие знаете къде сте, но той не знае! ;)
82
нотариус
|
нерегистриран
13 февруари 2019, 17:42
10
-3
Аз не разбирам как е възможно в този сайт постоянно да се публикуват изключително обидни заглавия, фрази, за нотариусите, за тяхната дейност, за техните доходи, за тяхната правоспособност, включително и за професионалните им качества. Някак си това събужда у мен мнение за обида, насаждане на омраза, дискриминация.
81
ИМПЕРАТОР
|
нерегистриран
13 февруари 2019, 13:23
5
-6
До коментар [#67 #undefined] от " ":
Чудесно предложение!
Имам още едно -
Кметовете по населени места да имат право да заверяват подписи и съдържание на двустранни договори.
80
до 78
|
нерегистриран
11 февруари 2019, 19:21
6
-2
Не зная какво е PАБФАК, НИТО ПЪК ДИАМАТ Но явно 78 е мнооого добpе запознат Хайде сега да обясниш че май ченгето тук си ти
79
|
нерегистриран
11 февруари 2019, 17:54
4
-2
Крайно време е да бъдат отворени досиатата и на нотариусите. Както беше направено с десетки хиляди "общественозначими професии". Само нотариусите и ЧСИ-та минават между капките.
Убедени сме,че доносници няма. Но Ленин е казал,че проверката е Висша форма на доверие. Отворете досиетата на нотариусите, родени преди 1973г!
78
|
нерегистриран
11 февруари 2019, 17:51
4
-1
До коментар [#77 #undefined] от "нотариус до 76":
Момко, къде пише,че нотариусите трябва да бъдат "премахнати"? Не лъжи.
Ти да не завършил някой РАБФАК,, или милиционерското училище? Такива милиционерски похвати със заблуди и лъжи са грозни.


Я кажи колко имаш на изпитите по ДИАМАТ, история на БКП?
77
нотариус до 76
|
нерегистриран
11 февруари 2019, 17:22
9
-3
Ама вие тотално се объркахте. Първо пишете, че трябва да се махнат нотариусите, а после че трябва да има държавни нотариуси. Нека има държавни нотариуси, но последно да има или да няма нотариуси. Пък ако искате дайте нотариалната дейност на ненатоварения и бърз съд. Който си може, ще се оправи и без да е нотариус. Моята мечта беше да стана много добър юрист, и в моите мечти никога не са фигурирали парите. И на повечето студенти от моето поколение, това е била мечтата. Жалко за вас, ако само парите са ви в главата. Жалко и жалък!
76
|
нерегистриран
11 февруари 2019, 15:01
6
-5
До коментар [#72 #undefined] от "нотариус":
В Норвегия, където имот се продава без участие на нотариус-сигурността е доста по- висока.
По цял свят коли се продават без участие на нотариус, при завидно високо ниво на правната сигурност.
Не е редно-в цитирания от "граждански оборот" за всичко да бъдем принуждавани да ходим при нотариус. Най-малко да си продадеш колата. Смешно е, цинично е, за чужденците-необяснимо-какво общо имат нотаруси и сделки с коли. Беше даден пример-дори самолет можеш да си купиш с обикновен писмен договоро, но не и 20-годишен автомобил без височайш подпис от печатослагател.

Каквито и сделки да се извършват пред нотариус, поантата е-трябва да има и ДЪРЖАВНИ НОТАРИУСИ-събраните от тях такси ще отиват в държавния бюджет. Гражданинът да има избор къде да отиде-при държавния нотариус, или при частника, така както гражданите имат избор дали да изберат ЧСИ или ДСИ.
75
хахаха
|
нерегистриран
11 февруари 2019, 14:58
8
-5
Така е, всичко, което работи е неудобно в тази държавица. Добрите лекари - неудобни, квалифицираните работници - неудобни, нотариусите - неудобни, съдийските решения - неудобни, прокурорските акции - неудобни. Паразитите - удобни.
74
.
|
нерегистриран
11 февруари 2019, 14:56
6
-3
В действителност, агресивните нападки срещу нотариусите започнаха точно когато драстично се оразяха измамите с имоти и фирми. И в този смисъл, аз съм на същото мнение, че нотариусите вече са неудобни.
73
търтеи
|
нерегистриран
11 февруари 2019, 14:55
7
-3
ГолЕмо ниво имат няма що. Пълно с тутманици в кантората, но ако ти трябва заверка на диплома тичай да търсиш ксерокс, че у кантората нЕмало как да направят копие. За тия пари дето се изсипват там всекидневно барем един принтер със скенер да си купят. Иначе голЕми знания требат, за да отвориш сайто на МОН и да видиш дали дипломата фигурира там.
72
нотариус
|
нерегистриран
11 февруари 2019, 14:53
3
-3
Темата е ролята на нотариуса в сигурността в гражданския оборот и НЕ НА ИМОТНИТЕ ИЗМАМНИЦИ! Това е темата, а иначе, за да направим сензация и да настроим хората е да напишем доходите на нотариусите. Ама ние отдавна не сме в комунизма, ако някой продължава да живее с тези идеи да отиде в Корея! Вече никой не е равен и точка! КАКВО ОЗНАЧАВА ДА СПРЕШ ИЗМАМИ ЗА СТОТИЦИ МИЛИОНИ,иДА СПРЕШ ДОХОДИ В РАЗМЕР НА 200000 ЛЕВА ГОДИШНО! НЕСЪРАЗМЕРИМО! А иначе наистина е ясно колко сме неудобни, няма нужда да го повтаряш.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име (коментирате, като нерегистриран)
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно