Много високи обезщетения
Създадена от инж. Д. Евгениев на 05 юли 2018
Започни с:    Първите | Последните
Отговор
2
Некой
|
нерегистриран
16 юли 2018, 15:02
2
-1
Поставения въпрос е много правилен-последните години обезщетениятаособено по застрахователни дела станаха огромни суми- от порядъка на десетки хиляди, а понякога и стотици хиляди лева. Явно и предвид на упоритостта на част ВКС и съдии от тоя съд-да не се променя подсъдността по застрахователни дела и тя винаги да е в София има лоби от адвокати, съдебни експерти /вещи лица/ и съдии и затова се присъждат тия нереално високи обезщетения.
1
n
|
нерегистриран
16 юли 2018, 14:58
1
-2
Ако убият ваш близък дали въпросът ще е същия? Правете разлика между присъдено обезщетение и това, което реално ще се получи. Мед.сестрата естествено нищо няма да плати, но Ставийски например си плати цялото обезщетение. Въпрос на възможности. Това не означава, че ако подсъдимият е принципно малоимотен, пострадалите трябва да бъдат ощетени, като им се присъдят смешни обезщетения. Прочетете си статията за платените от Джонсън и Джонсън обезщетения и тогава преценете дали нашите обезщетения са много високи.
инж. Д. Евгениев
|
нерегистриран
05 юли 2018, 12:52
10
-2
На мед.сестра, ударила бебенцето Никол, присъдиха 400 000 лв. На Ембака, убил пътен служител на строежа на магистралата, присъдиха 360 000 лв. Има и други примери. Какво означават тези цифри? Някои от съдиите наистина ли живеят още във времето отпреди деноминацията, или пък вярват, че тези суми ще бъдат изплатени или отговорът е друг? Моля, който знае, да каже ! Не съм юрист, но ми се струва доста неадекватно всичко това.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име (коментирате, като нерегистриран)
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно