Приподписването на касационните жалби по АПК е безобразие.
Създадена от ... на 11 юли 2018
Започни с:    Първите | Последните
Отговор
54
до 53
|
нерегистриран
20 септември 2018, 08:46
0
0
Няма лъжи. За изключенията без приподписване-беше подчертано изрично-вж коментар 51, изрично подчертахме,че изключенията са шиироки, което обезмисля приподписването в масовия случай(прибави,че повечето дела вече няма да стигат до касационна инстанция, тоест въпрос за касационна жалба изобщо не стои-например делата по ЗДОИ).
Тъпо е да сравняваш АПК с ГПК! С АПК се "съдиш" с държавата-коректно е да го сравняваш с НПК,, където няма приподписване.
Не коментираме юридическото образование отварящо вратите юрист да си води сам делата, без да търси колега -но адвокат да му приподписва-все пак юристите са не повече от 200-300 000 човека :) -не е толкова много :) .


Всъщност много добра тема повдигаш-защо юрист ,невписан като адвокат не може да приподписва касационните жалби на роднините си, например? Може да бъде процесуален представител, но не може да приподписва? Позволено е повечето, а е забранено по-малкото, защо, законодателю? Защо, драги законодателю, юрист с правоспособност, неадвокат да не може сводобно да приподписва-примерно жалбите на съседа от блока? Със заплащане, без заплащане, това си е моя работа. Ако законодателят позволи правоспособен юрист(невписан като адвокат) да приподписва, щях да го правя като безплатна услуга на приятели без проблем, и без заплащане.
53
До 52-ри
|
нерегистриран
19 септември 2018, 23:19
0
-1
Стига лъжи, ако жалбоподателя им юрид. образование не е необходима да се приподписва кас.жалба. Същото е като в ГПК. Плюс това в новата редакция на чл. 212 ал.2 има много изключения при които не се налага приподписване.
52
...
|
нерегистриран
19 септември 2018, 19:36
0
0
По въпроса за приподписването възниква и друг въпрос-дори ако ще го има, защо не може всеки юрист да приподписва, а трябва да е непременно адвокат или юрисконсулт(очевидно по отношение на жалби на работодателя си, а не всякакви)?

Правоспособен юрист има и знанията, и квалификацията, и правоспособността-...все пак е завършил първи клас, и може да пише и се подп исва(щото други изискавания при полагане на подписа няма)
51
...
|
нерегистриран
19 септември 2018, 07:45
1
-1
Другарки и другари,

въпреки,че АПК-то е пратено в Конституционния съд, предлагам и ВАдвС съвет да сезира КС против омразното приподписване. Ние вярваме наивно,че адвокатите не искат паразитен доход от паразитно полагане на подпис под касационна жалба, която не са написали те , без да носят каквато и да е отговорност-ако съдът върне жалбата, която приподписана, поради недостатъци в жалбата , ако съдът отхвърли претенцията, ако претенцията е дори недопустима адвокатът пари няма да връща. Е за какво е тогава на страната това приподписване, освен ,че се постига сурва-сурва ефект.


Още повече, самия законодател разбира,че с това приподписване е прекалил-при определени казуси(например спорове с НОИ, здравна каса )самия законодател е позволил да остане "стария" ред -без приподписване. Тоест самия законодател не е наясно за какво е това приподписване, след като най-масовите дела на гражданите няма да бъдат приподписвани, по позволеното от законодателя изключение. Значи законодателят сам разбира ,че е най-малкото излишно.Предлагам и вписани адвокати да подадат остри протестни декларации против това омразно приподписване. Или ще полагате подписа-но с отвращение?
И ще го вършите от добро сърце-без заплащане? В крайна сметка иде реч за ...нищожно количество мастило на химикалката, и половинсекундно усилие при полагане на подписа-защото в това ще се изразява "работата" по приподписването.
50
...
|
нерегистриран
18 септември 2018, 20:10
1
-1
Публикуваха промените в "апека-т"о. Въведено е приподсване на касационните жалби(което е напълно противокоституционно). Не таксите са ви проблема. 70 лв ДТ-например не са чак такъв проблем, а "таксите" за паразитно адвокатско приподписване(без носене на отговорност от хадвуката за качеството на жалбата), по незаконната Наредба номер 1(наредба в конфликт с европейското конкурентно право).

Това приподписване не е свинщина. А е турбо-мега, гига, ултра свинщина. Паразитен доход за адвокат от нищонеправене. Страната си изготвя жалбата сама, адвокат ще полага подпис срещу стотици левове, а ако жалбата се окаже "некачествена" адвокат пари няма да връща. Е тогава-за какво е тога прип од писване.


С припосписването страната се приравнава на луд-лудите имат попечители, и в случая .в АПК се въвеждат процесуални попечители на хората, дръзнали да се съдят с държавата-ЖАЛБАТА НЯМА ДА Е ВАЛИДНО ПОДАДЕНА, АКО НЕ Е ПРИПОДП ИСВАНА, ОТ ПРОЦЕСУАЛЕН ПОПЕИТЕЛ-АДВОКАТ. Ако водиш дело срещу държавата- държавата те третира като луд,и с нужда действията ти да бъдат потвърдени от процесуален попечител-вж новата редакция на чл. 212 ал. 2-без приподпиисване не можеш да подадеш валидна касационна жалба.
49
|
нерегистриран
07 септември 2018, 18:33
1
-1

Парламентът готви удар срещу демокрацията на 11 септември
Очаква се Народното събрание сериозно да ограничи достъпа на хората до правосъдие
https://www.mediapool.bg/parlamentat-gotvi-udar-sreshtu-demokratsiyata-na-11-septemvri-news283631.html
48
47
|
нерегистриран
31 юли 2018, 17:48
1
0
Ххаха... Сладури, ама вие наистина сте били лаици в областта на правото! Що дирите тогава в юридически форум! Аре, сега, кой откъде е...
46
...
|
нерегистриран
31 юли 2018, 15:26
0
-3
До коментар [#26 #undefined] от "...":
И така,
другари и другарки,
призивът от 26 юли в този форум беше чут(няма как да е друга причината, освен този форум:) ), и вето е наложено.
45
...
|
нерегистриран
31 юли 2018, 08:04
2
-2
Другарки и другари,

вече ви казах, че промените в АПК са насочени срещу конкретен гражданин-Иван Петров. Името на Петров е конкретно , гласно и ясно посочено от депутат-че срещу него е закона(по -отдолу дадох линк). Въпросния Петров е водил десетки дела срещу СОС, по ЗДОИ-срещу много институции, срещу МВР. Има награди за активна гражданска позиция(по-отдолу-вж линк за наградата).

Гражданинът е Петров е кошмар за държавните институции. Те се опитват да го тероризират по какъв ли не начин-заради това,че пред безобразията той не мълчи. За да се убедите отново ще ви дам пореден пример за гражданската позиция на Петров, и държавния терор срещу него. Държавата вече стигна до там,че променя закона, заради него.

Ето случая:

Да се оплачеш от МВР вече е хулиганство
Когато властта използва закона за разправа, става по-опасна от закононарушителите. Такава държава се нарича полицейска
http://old.segabg.com/article.php?id=515299Казусът накратко-Иван Петров подава жалба до прокуратурата заради беззаконие в МВР. Безаконието в МВР е,че не се дава входящ номер в РПУ-тата по жалби на граждани, такъв се дава най-рано на другия ден. Сигналът е верен-всеки ,който е подавал жалрба в МВР знае за тази напълно незаконна практика-подаваш жалба, но не ти дават веднага входящ номер. Вместо прокуратурата да провери сигнала, те го правят обвиняем за...хулиганство. Той е бил хулиган-според прокуратурата, защото е ...падал жалба срещу МВР.

Естествено съдът го оправдава, и дори изнася в мотивите лекция по право до прокуратурата-че да подадеш жалба, дори срещу МВР не е престъпление.
http://old.segabg.com/article.php?id=515299Примерът е заради това,че промените в АПК са срещу Иван Петров, с който държавата намери единствения намин да се пребори-като промени закона. В съда държавата губи дела, прокуратурата се проваля да го обвинява в престъпление, което не е извършил. И държавата реши -да промени правилата на "състезанието" в съда, като промени закона.
----------------------------------------


ЧАКАМЕ ВЕТОТО!
Закон, поименно срещу конкретно лице е....незаконен.
44
От 34
|
нерегистриран
27 юли 2018, 12:53
1
-1
До коментар [#35 #undefined] от "...":

Да, загрижен съм! Ти/вие обаче, въпреки предългия пост, така и не отговори/хте за какво те/ви е грижа? Уморих се, стар човек съм вече, да чета едно и също във всичките ти/ви постове по темата!
Ще взема отношение само по новите "аргументи", а именно: "Гражданите ще могат сами да си водят делата на първа инстанция-както и досега, но с това приподписване само ще се се отказват от касационно обжалване.".

Понеже пишеш в множествено число /"Затова ще направим няколко пределно прости разяснения, като за адвокати"/, питай другите съавтори и дано поне те притежават необходимите правни знания, за да ти разяснят каква е разликата между първоинстанционното и касационното производство. Поне докато това не се случи, спри да пишеш несъстоятелни от правна гледна точка съчинения! Излагаш се, ако въобще ти пука затова!
43
===
|
нерегистриран
27 юли 2018, 12:32
0
-2
Явно за сакаджията трябва да се повтаря по няколко пъти:
1. Дали ще се обърнеш към адвокат или не е личен избор. Не може да е натрапено. Не може друг да решава дали за теб е добре да имаш адвокат или не. Лицатата имат процесуална дееспособност, и тя не може да бъде отнемана-както се случва с това приподписване по същество-няма да можеш да извършваш сам валидни действия пред съда, без наличие на височайш подпис в касационната жалба. Подписът на адвокат се превръща в процусеална предпоставка за допустимост на жалбата.
2. Това,че лице е вписано като адвокат не значи ,че е квалифицирано , подготвено , знаещо, особено ако иде реч за вписани без изпит, особено като се има предивд огромната бройка на ПУЦ-ове, на това,че милиционери получаха дипломи на юристи, на това,че има ВУЗ-ове, където дипломите по право се получават и без да си ходил на лекции, упражнения и изпити. Освен това адвокат не може да е всезнаещ, и е абсурд право да приподписват да имат всички адвокати, като има очевидно неподготвени по административно право и процес. Материята е специфична, особено по ЗУТ-изключително сложна, по ДОПК-също и не може лица, които не разбират да могат да приподписват. А законодателят ще позволи всеки адвокат да приподписва, дори и да е неквалифициран. Няма санкции, ако неквалифициран по администратимно право адвокат приподпише "некачествена " жалба, или ако алтернативно -откаже да приподпише-например качествено написана жалба. Няма и предвиден механизъм да се проверят знанията на адвоката, не е предвиден изпит, и едва ако го издържиш , да можеш да приподписваш, а ако те "скъсат" на изпита да губиш адвокатски права.
3. При приподписване адвокатът няма да носи никаква отговорност. Дори и съдът да върне приподписана жалба, ако тя не отговаря на закона, адвокатът не носи никаква отговорност.
4. Приподписването ще се заплаща по незаконната наредба номер 1, която противоречи на Общностното конкуретно право.
5. Такава законодателна промяна следваше да е подложена на обществено обсъждане , на основание Закона за нормативните актове. Такова не е провеждано-което е беззаконие. Освен това такава законозателна промяна е редно да бъде направена, ако беше предизборно обещание на дадена партия, или народен представител, за да може избирателят на избори да прецени дали да подкрепи или не такава драстична промяна. Избирателят е редно да има информиран избор. Суверенът не е парламентът, а народа, и не може Парламентът да налага промени, които избирателят не подкрепя, и са против неговия интерес и суверенен избор. По същество е нарушен чл 1 ал 3 от Конституцията като парламентът иззема народния суверенитет, и законодателства против интересите на народа, в защита на членуващи в съсловна монополна организация, а и в защита на държавните органи-цели се редуциране на случаите, при които гражданите ще се обръщат към съда, обжалването пред съд става лукс за богати-не само поради разноските за непоискан адвокат(които ще се определят като минимум по незаконната Наредба номер 1-поне 300 лв-към момента)-да приподписва, но и заради таксите. Това,че се цели редуциране на бройката на обжалванията дори не го крият-а си е записано в мотивите на проекта.
Защитата на гражданите от държавните органи ще е достъпна, ако имаш пари. Ако си без пари забрави да търсиш справедливост в съда-и то по административни дела-с които се браниш от държавния произвол. А и да имаш срества, но ако не искаш да имаш адвокат, натрапеното "СЪучастие" на адвокат в процеса е достатъчно да откаже гражданите да обжалват.


---------------------------------------------------------------

СИЛНО СЕ НАДЯВАМ ПРЕЗИДЕНТЪТ ДА РЕАГИРА , И НАЛОЖИ ВЕТО.
42
адвокат–сак
|
нерегистриран
27 юли 2018, 10:36
2
0
За мен е ирелевантен начинът на реакция на платените нпо тролове, които си въобразяват, че като лансират една неюридическа тема и я предствавят за критика на нормативен акт, то те автоматично изпълняват целта на нпо-то си- да представят гражданското общество и неговите тежнения и проблеми... Гражданското общество не се състои от невежи и необразовани хора, които дори не знаят за разрешаването на кой свой житейски проблем, какъв вид специалист да ползват. Не е налице гражданско общество там, където властва незнанието, неумението и невежството, където професионалистите са считани за профани, а профаните без задължителният образователен ценз- за професионалисти. На прост разговорен български език това се нарича “ въвеждане на джендър идеологията на всички нива в българското гражданско общество“. Защото основната цел на джендър идеологията е нормата да стане девиация, а девиацията- норма в обществото. Е- със смешните си коментари патените нпо членове постигат точно този ефект. Да им е сладко! После няма защо да се оплакват от лоши здравни, стоматологични, адвокатски и т.н. услуги. Никой професионалист не е длъжен да търпи наглостта, простащината и дебилното им поведение и директно ще им посочи вратата на кабинета/ кантората си. И понеже тези хора се считат за големи разбирачи, логично се насочват към себеподобни въздухари- лице, което твърди, че може да напише една ИМ или КЖ по-добре от 1 адвокат, въпреки, че не е нито юрист, нито цвладее в достатъчна степен книжовният български език и правната терминология; квазистоматолог, който им казва, че няма нужда да си дават парите на стоматолози- и той може да им извади зъба с подръчни средства и материали и т.н....
41
до 38
|
нерегистриран
27 юли 2018, 10:11
0
0
Абе, "сакаджията" ти верно си куку.
40
Да се чете:
|
нерегистриран
27 юли 2018, 10:07
1
0
До коментар [#39 #undefined] от "адвокат–сак": Ти си дървен философ. Нереализиран.
39
адвокат–сак
|
нерегистриран
27 юли 2018, 09:46
0
0
В коментар № 38 “До 34“ да се чете“ До 35“
38
адвокат–сак
|
нерегистриран
27 юли 2018, 09:38
2
0
До 36 “...Затова ще направим няколко пределно прости разяснения, като за адвокати...“ Кои сте тези вие, които ще направите тези “разяснения“ за мен- един прост адвокат?:) Всички вие колко сте на брой в краниума на 1 физическо лице?:) Множество отделни съзнания, събрани в съзнанието на 1 човешки индивид? А на всички вас дали ви е ясно, че това състояние се нарича шизофрения?:)
До 34 “...За загрижения номер 34 ще кажа,че днес ако гражданин "не се е справил"с касационната си жалба просто ще му бъде отхвълена претенцията в съда, а ако жалбата изобщо не отговаря на закона ще се действа по закон-тя ще бъде върната, ако не бъде "оправена" сед съобщението на съда. ...“ Значи- ПРИЗНАВАТЕ, че като окончателна правна последица от неумението, незнанието и невежеството на едно физическо лице- неюрист да напише юридически грамотно една КЖ, е ОТХВЪРЛЯНЕ на КЖ от съда?:) Това е положителна или отрицателна правна последица за касатора?:)Това отхвърляне осъществява ли обжалването на 1воинстанционното решение пред по-висшестоящ съд?:) И когато съдът върне КЖ, но лицето- отново поради незнание, неумение и юридическо невежество НЕ ЗНАЕ какъв кръг от проблеми се съдържат в понятията “нищожно, недопустимо и неправилно съдебно решение?“, какъв “пълнеж“ ще впише в жалбата? Ще впише- съд. решение е неправилно и точка, така ли?:) Хахахахахахаха:):):) Продължавайте така сам да си вредите- това ще е най- доброто ви наказание:) Не е зле и сам да си оперирате апендицита, сам да си оправите пулпита, сам да си поставяте диагнози, защото Вие сте всичколог- всичко умеете и всичко разбирате, естествено, без да имате съответната правоспособност за упражняване на тези професии:) Накрая и сам се погребете - Вие можете ВСИЧКО и за Вас не е проблем да възкръснете, да зариете сам живото си тяло в гроба и чак тогава отново да починете:D
37
корекция
|
нерегистриран
27 юли 2018, 08:42
0
-1
36
|
нерегистриран
27 юли 2018, 08:37
0
-2
Следва да се знае -защо се приемат тези промени.
Д. Кирилов(неизвестно за мен лице, явно е народен представител) тук обяснява http://legalworld.bg/72309.70-leva-taksa-za-kasacionna-jalba-vyv-vas-za-grajdani-i-et.html


Това е закон срещу гражданинът Иван Петров-поименно посочен. Това не е хипотетично име-Иван петров е реално лице, което е завело десетки жалби в съда по различни поводи-основно дела по ЗДОИ, дела срещу СОС, и дела срещу МВР.
Делата той си ги водеше сам-без адвокат. В немалко случаи напълно успешно, естествено има и загубени дела. Значи се е справял с касационните основания-и то съвсем нерядко. И отговорът на държавата, за да не бъде осъждани институциите-закон срещу Иван Петров-името е изрично посочено(в коментарите под линка е посочено конкретно кой е Иван Петров-с линк със снимка, и награда от негово постижение, за успешно водене на дела по ЗДОИ). Иван Петров е отлично познат във ВАдмС,, познат е и в столична община-с която е влизал десетки пъти в съдебен спор. Тъй като той не е юрист, очевидно или ще се откаже за води дела, ако се налага да има приподписване, или познат юрист ще му ги приподписва.

-----------------
цитат от сайта на програма прозрачност без граници "Награда „Златен ключ” се присъжда на


"Иван Петров, София – за дългогодишно използване на ЗДОИ, включително водене на съдебни дела, в резултат на което Столична община променя практиките си." "
35
...
|
нерегистриран
27 юли 2018, 07:59
0
-1
Ето това е адвокатското лоби за противоконституционните промени в АПК, което си демонстрира своята некомпетентност за пореден път. Искрено се надявам,че лобито, което като Матросов на амразурата се втурна да защитава незащитимото не е представителна извадна на това съсловие.
Хубаво е , че написаното остава за да видите каква некомпетентност лъха.
Не се прави разлика между приподписване на касационната жалба, което ще се въведе и пълномощно-"приподписвовачът" няма да е пълномощник на страната-това като безплатна консултация за оня по-отдолу. Не се познават основни понятия-например какво значи положителна процесуална предпоставка. Не се разбира,че при приподписването НЯМА УПЪЛНОМОЩАВАНЕ на адвокат-ако има такова упълномощаване няма да има нужда от приподписване. Не мога да повярвам ,че толкова елементарни неща, представляват затруднение за адвокатското съсловие във форума.Затова ще направим няколко пределно прости разяснения, като за адвокати.


Как е днес уредбата?
Днес гражданинът може сам да си води делата по касационен ред пред ВАдмС-ако желае. Гражданинът може, ако желае сам да си напише касационната жалба, и да си я внесе в съда. Не е длъжен да има адвокат-нито да го упълномощи, нито да приподписва каквото и да е. Защото гражданинът е процесуално дееспособен и може сам да си води делата, ако така желае. Жалбата, написана от гражданинът днес не се приподписва от никой. А ако гражданинът наеме адвокат-тогава нямаме изобщо "приподписване"-подписът е на самия адвокат, което не е приподсване-това би следвало да е очевидно.

Какво се предвижда да стане с лобистката промяна?
Гражданинът дори сам да си напише касационната жаба, като абсолютна процесуална предпоставка ще се налага да бъде "приподписана"(ще видим в крайната редакция дали това ще е монопол на адвокат, или на всеки юрист-не знаем засега какво е гласувано). Ако гражданинът, след промените в закона внесе неприподписана касационна жалба,, тя ще бъде върната от съда.
Ако обаче гражданинът е решил да наеме адвокат за процесуално представителство изобщо няма да има приподписване. Адвокатът ще си подписва касационната жалба, и ще легитимира действията си с пълномощно от клиента-както и досега.
Разликата е,че гражданите ,които не желаят да ангажират адвокат няма да могат да водят сами делата си, ако представят неприподписана жалба. Като процесуална предпоставка жалбата ще трябва да има два подписа-на гражданинът, автор на жалбата, и втория подпис на "припописвовавача"-който по никакъв начин не става автор на жалбата с това приподписване. Ще полага подпис,че според него жалбата е в съответствие с изискванията на АПК написана. Но -ако се окаже,че въпреки адвокатското мнение(а това значи тозии подпис), жалбата не отговаря на закона, и съдът върне жалбата-адвокатът не носи отговорност за качеството на приподписанат жалба-дали отговаря на изискванията на закона, пари няма да връща. Това доказва,че това приподписване ще е паразитна, ненужна дейност, натръпена , излишна, незаконна, дори противоконституционна-ако се намери кой да сезира КС това ще "лъсне" очевидно.
Твъърденията,че нямало да се намери адвокат , който да приподпише касационни жалби, неотговарящи на закона са голословни и неверни. Като се има предвид състояниета на адвокатурата, над 80 процента от адвокатите ще приподписват всичко. Ще има и 20 процента стриктни, които няма да полагат произволно подписа си. Никой не твърди ,че не е така, и тогава гражданинът просто ще отиде при друг. В добавка-приподписването-свързано с полагане на паразитен, излишен подпис ще се "таксува" поне по незаконната Наредба номер 1. като ако претенцията ви се окаже недопустима въпреки височайшето приподписване от адвокат(което значи да е проверил жалбата и претенцията на гражданинът, и ако са очевидно недопустими-например да откаже да положе подпис-но бъдете сигурни подписи ще се полагат),адвокат пари няма да връща. Отново въпроса-за какво е това приподписване, щом адвокатът не носи никаква отговорност за качеството на това, което ще приподписва?
Да не пропускаме,че сред правната общност има профилиране. няма лице ,което да разбира от цялото право , от всичко. Административното право и процес е специфична, и нерядко сложна материя. Но няма да има ограничение кой адвокат ще приподписва. Адвокат, който през живота си не е водил никога данъчни дела за атакуване на данъчна ревизия(или е водил, но масово ги губи...) също ще има право да приподписва касационни жалби по тази материя. Или пък-да вземем материята ЗУТ. Промяната на ПУП-ове е тежка и сложна дейност, тя се разбира от много малко хора-вклч и сред адвокатите. Но въпреки това адвокат, който през живота си никога не е вършил промяна на ПУП, не е оспорвал ПУП ще може да приподписва подобна жалба. Това само доказва,че с това приподписване се цели паразитен доход за адвоката, без значение дали разбира от дадената материя. Ако бъде установено,че адвокат е приподписал касационна жалба в материя, от която не разбира, дали ще бъде санкциониран по някакъв начинда връща пари, да му бъде наложена глоба, да бъде лишен от права? Отговорът е -категорично не. Тук един ми говори за "пълноценно упражняване правата на касатора"-само,че с приподписването това не се гарантира, след като и некомпетентни в дадената материя ще могат свободно да приподписват-щях да повярвам в искреността на законодателя, ако беше предвидено ИЗПИТ за желаещи да приподписват по админиспративни дела-по материята данъчно,, ЗУТ, общ административен процес и тн., а не всеки адвокат, вклч и неразбиращ от материята административно право и процес да може да приподписва, и да се разчита на чуждата добросъвествност, че ако е некомпетентен ще откаже да припоподписва-това няма да се случва(както и днес некомпетентни лица по граждански процес си приподписват-знаем за адвокати, занимаващи се с наказателни дела да си приподписват жалби по ГПК-кой адвокат отказва поне 300 лв за нищонеправене и неносене на отговорност с подписа си).
Кой как ще си упражни и защити правата следва да е лично решение, дали ще търсиш адвокат, или ще се защитаваш сам-без паразитиращо приподписване както беше възможно досега. За загрижения номер 34 ще кажа,че днес ако гражданин "не се е справил"с касационната си жалба просто ще му бъде отхвълена претенцията в съда, а ако жалбата изобщо не отговаря на закона ще се действа по закон-тя ще бъде върната, ако не бъде "оправена" сед съобщението на съда. Така,че драма няма. Не е нужно законодателят да назначава "посредник"-приподписвовач,, който да уж "брани интереса" на гражданите-естествено не без заплащане, приподписването няма да е "от добро сърце". Гражданите сами могат да го правят-и сами да решават, както и досега дали ще имат защита от адвокат, или сами ще се защитават.
Аз не съм против участието на адвокат, а съм против то да е задължително, вклч и с това приподписване. Гражданите ще могат сами да си водят делата на първа инстанция-както и досега, но с това приподписване само ще се се отказват от касационно обжалване.
Все пак за точещите лиги да приподписват да напомним,че законодателят предвижда много дела изобщо вече да не стигат до касационно обжалване, а ще се свършват на една инстанция-вече почти по 20 закона се въвежда едноинстанционно обжалване. Не е добро законодателно решение и тук, но поне няма да се стига до въпроса за натрапване на приподписване.


В обобщение-с тези промени в АПК се "разваля" един добре работещ закон.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име (коментирате, като нерегистриран)
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно