Предоставяне на правни консултации от прокуратурата на юридически лица и граждани
Създадена от на 30 юли 2018
Започни с:    Първите | Последните
Отговор
|
нерегистриран
30 юли 2018, 08:14
1
0
Общиина Благоевград , по (не)сложен правен казус се е обърна към прокуратурата-но не със сезиране за нередност, а със запитване как следва да се действа по конкретен повод. И изразяват готовност да изпълнят изцяло "указанията" на прокуратурата.
Аз си мислех,че за това община Благоевград си има юрисконсулти, които да дадат правен съвет как следва да се действа по казуса? Но за по-сигурно питат за правна консултация прокуратурата.
https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/07/29/3288892_blagoevgrad_moje_da_prekrati_dogovora_si_s_lafka_sled/?ref=home_main_news


Чудесно. Да разбираме,че при правен проблем гражданин, пр еди да действа може да пита прокуратурата кое е законно(за по сигурно)? Така:
1.няма да се налага да плаща на адвокат, или сам да взема решението, и да носи после отговрност
2. ще действа съобразно правния съвет от прокуратурата, и после ,ако съветът се окаже примерно не съвсем точен или "правилен"-няма да рискува наказателно пресладване-защото ще каже-"вие така ми казахте".
3. Все пак може да се очаква,че съветът на прокуратурата при запитване на гражданин ще е точен и компетентен, значи гражданин ще може да си спести излишния разход за адвокат. В крайна сметка си е платил на прокуратурата да го консултира с данъците си.


Щом прокуратурата ще дава правни съвети на Община Благоевград, досежно това, кое е законно да се прави(като общината заявява,,че ще изпълни каквото бъде посъветвана-тоест си измива ръцете с прокуратурата) изводът е че, прокуратурата е длъжна да дава съвети и консултации на граждани(кое и тя прави де-лично посещение по правен проблем на гражданин в ЦУМ)


https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/07/29/3288892_blagoevgrad_moje_da_prekrati_dogovora_si_s_lafka_sled/?ref=home_main_news
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име (коментирате, като нерегистриран)
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно