Преодоляване на ветото върху АПК - мощен удар срещу демокрацията в страната ни. Ще се състои ли той, или ще му си противодейства!?
Създадена от Ivaylo Radulov на 08 септември 2018
Започни с:    Първите | Последните
Отговор
3
Ivaylo Radulov
|
нерегистриран
11 септември 2018, 09:05
1
0
До коментар [#2 #undefined] от "tr":
Аргументирай се бе анонимна госпожо ...
2
tr
|
нерегистриран
10 септември 2018, 15:11
0
-1
Promenite v APK sa pravilni.
1
bay Kolyo
|
нерегистриран
10 септември 2018, 09:49
4
0
А безправието е най мощния инструментариум в ръцете на бандитите докопали се до власти и ресурси
Ivaylo Radulov
|
нерегистриран
08 септември 2018, 14:30
2
-2
Всяка година десетки хиляди граждани, фирми и организации на граждани се обръщат към административните съдилища, за да търсят справедливост по спорове, свързани с цяла палитра въпроси за законността на държавното и общинското управление, като: неправилно определяне на данък, определяне на пенсии, право да строят, обществени поръчки, концесии, териториално устройство, кадастър, здравеопазване, образование, избори, полицейско задържане, обезщетение за вреди от държавата и общините, достъп до обществена информация, защита на личните данни, защита от дискриминация, защита от незаконно уволнение на служители, достъпна градска среда, право на здравословна и чиста околна среда, права на деца и много други. Независимо от несъвършенствата и проблемите, които съдебната система, като част от системата на държавно управление има, в голяма част от случаите тези хора и организации постигаха достойни решения, които са и единствена спирачка пред административния произвол, ароганттността на власт имащия, местния феодализъм, полицейщината, авторитарното управление, кражбите от народа и корупцията на властта. Така административното правосъдие се изгради като основен инструмент за демокрация, равни възможности, развитие на гражданското общество и пазарната икономика, честно разпределение на доходите и увеличение на благосъстоянието.
На 11.09 българските законодатели се готвят да вземат решение, което ще се отрази трайно негативно на правовата държава у нас. Става въпрос за прокарването на промените в Административнопроцесуалния кодекс (АПК) въпреки наложеното президентско вето. Тези промени са изцяло в ущърб на гражданите и бизнеса и са в полза единствено за олигархията.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име (коментирате, като нерегистриран)
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно