Какво става със случая с отряд Сигма от МВР, или всички са абсолютно невинни?
Създадена от на 23 януари 2019
Започни с:    Първите | Последните
Отговор
1
Кой ще ни пази от милицията?
|
нерегистриран
23 януари 2019, 16:38
0
0
След днешния случай за ОПГ от милиционери -рекетьори http://legalworld.bg/77391.arestuvaha-petima-policai-ot-stolichnoto-chetvyrto-rpu.html възниква въпросът СПЕШНО да бъде създаден държавен орган, където гражданите да могат да се жалват от милицията, орган с правомощия да разследва и арестува милиционери, и да дава закрила на гражданите от милицията-вклч и с физическа закрила(организация , издала фалшив паспорт на наркотрафикант-Куювич определено застрашава правовия ред, и правата и сигурността на гражданите , спазващи закона, и е редно гражданите да бъдат защитени) . Днес ситуацията е абсурдна-ако имаш жалбла срещу милицията-подаваш жалба в... милицията. Тя се самопроверява. А после ти врътват делце за набедяване.
Не е препоръчително и да подадете жалба в прокуртурата-предвид топлата връзка прокуратура-милиция нещата се обръщат срещу гражданинът, който се оплаква(тук отново възниква въпроса,че мястото на прокуратурата не е към съдебната власт, а е към МВР).


Държавата се напълни с органи, с правомощия да репресират граждани, и е време да се създаде орган, който да пази гражданите от репресивния апарат, при беззакония. Днес такъв държавен орган липсва, определено прокуратурата не е мястото, където гражданин може да получи закрила, подкрепа, защита срещу беззакония на държавни оргави(пример-пребития от милиционери Р.Б. , въпреки ,че беше изпоторошен от бой, беше направен... подсъдим, и оправдан след 5 годинишен наказателен процес-толкова по въоп роса,дали при конфликт репресивен апарат-гражданин, има ли кой зда защити гражданина-няма кой).Да напомня, че през 1989г дори Тодор Живков беше ужасен от милиционерското насилие, и той заяви "ЩЕ СЪЗВАМ ВТОРО МВР, ЗА ДА ПАЗИ ГРАЖДАНИТЕ ОТ МВР". Само времето не му стигна да изпълни намеренията си.

РЕДНО Е ДА ИМА ДЪРЖАВЕН ОРГАН, КОЙТО ДА ПАЗИ ГРАЖДАНИТЕ, АКО РЕПРЕСИВНИЯ АПАРАТ ВЪРШИ БЕЗЗАКОНИЯ. Държавен орган, който да няма право да разследва граждани без власт, а с правомощия да разследва, както и да задържа органи на власт, репресивен апарат, по сигнали на граждани, или служебно.
|
нерегистриран
23 януари 2019, 08:03
1
0
Ако сте забравили-ето да четете, има и много други статии от тогава. След оповестените сензационни арести на лица от отрядъта, и описание на схемите в медиите изведнъж настъпи медиина тишина. Предлагам Правен свят да пише по темата.

"Парола Василев - как отрядът “Сигма” работеше като организирана престъпна група
https://www.24chasa.bg/novini/article/4938875
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име (коментирате, като нерегистриран)
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно