Законопроект: Държавата щяла да плаща адвокат на подсъдими и обвиняеми мевереици?!
Създадена от на 27 януари 2019
Започни с:    Първите | Последните
Отговор
5
+-
|
нерегистриран
31 януари 2019, 09:25
0
0
До коментар [#3 #undefined] от "държавата ще отмени норма, която мевере отказва да спазва! Или законно ли е да не се спазва законът?":
Да бяхте прочели свързаното с тази норма в ЗМВР, преди да пишете кой какво отказвал да спазва.
До коментар [#3 #undefined] от "държавата ще отмени норма, която мевере отказва да спазва! Или законно ли е да не се спазва законът?":
4
RRR
|
нерегистриран
31 януари 2019, 08:44
0
-1
Какъв случаен подбор при разследващите, след като мога да го сменя когато си пожелая.
3
държавата ще отмени норма, която мевере отказва да спазва! Или законно ли е да не се спазва законът?
|
нерегистриран
31 януари 2019, 08:01
0
-1
Законопроектът е пълно недомислие, и висша форма на безобразие. Друг проблем: проектът предлага да отпадне чл 16 от ЗМВР. В чл 16 е въведен принципът на случайния подбор при разпределението на досъдебните производства. ДА ГО КАЖЕМ ДИРЕКТНО-мевере тотално БОЙКОТИРА, ОТКАЗВА ДА СПАЗИ ЗАКОНА-досъдебните производства, в нарушение на закона не се разпределят случайно. Прокуратурата добре го знае това-но не реагира-очевидно предвид топлата връзка-милиция-прокуратура. Защо прокуратуро траеш пред това милиционерско беззаконие-тотално да откажат да спазят закона-в случая чл 16 от ЗМВР-към момента чл 16 все още не е отменен. И вместо да бъдат наказани виновните, вместо да бъде принудена милицията да спазва закона(то това трудна, дори невъзможна цел), ГОСПОДАРИТЕ решават да отменят нормата, която им пречи. Това е огромен скандал-нагаждане на закона за да бъде в унисон със закононарушението. Под мълчаливите аплодисменти на прокуратурата.


Как е възможно-знае се за БЕЗЗАКОНИЕТО-делата не се разперделят случайно, на принципа на случайния подбор, и вместо меверето-да бъде принудено да спази закона, те отменят пречещата им норма? Алооооооу, прекалявате!
2
!
|
нерегистриран
28 януари 2019, 19:41
1
-1
По долу последното изречение да се чете правоохранителни професии. Извинявам се за грешката.
1
!
|
нерегистриран
28 януари 2019, 19:38
1
-2
Мани това ами предвиждат и 2 000 лв. глоба за всеки който наруши "неприкосновеността на полицай"- създава се нова ал.2 на чл. 257 ЗМВР. Т.е. става като във баскетбола всяко докосване е нарушение в случая е и предвидена глоба от 2 000 лв. като това го няма в другите правохранителни провесии-ДАНС , ГДО, ГДИН, ВП и т.н.явно полицаите стават като свещени крави-много привилегии и малко отговорности.
|
нерегистриран
27 януари 2019, 08:37
4
-3
Публикуван за обществено обсъждане е законопроект за изменение на ЗМВР. Между немалкото сбъркани и лобистски текстове в проекта се е намърдал и следния проектотекст:

"§ 37. Създава се чл. 184а:
„Чл. 184а. Средствата за адвокатска защита на служители на МВР, срещу които е
образувано наказателно производство във връзка с упражняването на техните правомощия,
извън случаите когато е назначен служебен защитник, могат да се заплащат от бюджета на
МВР, след сключване на споразумение, в размер, не по-голям от определения по реда на чл. 37
от Закона за правната помощ."


Текстът е изначано сбъркан, лобистки, противоконституционен. В Конституцията не се допускат привилегии на база обществено и служебно положение. Няма аргумент мевереец да получава безплатен адвокат на разноски на данъкоплатеца, да не би другите професии получават такъв(малко ли са привилегиите за МВР-то,че сега и безплатен адвокат ще
получават). Излиза,че потърпевшите от полицейско насилие, например с данъците си ще плащат и адвокатът на
насилниците си. Забележете- в проектът не е предвиден безплатен адвокат за потърпевши от полицейски беззакония-пребити , изнудвани, рекетирани от милиционери сами ще си плащат за адвокат. Така или иначе законодателството е предвидена засилена защита за полицаи(например-чл 78а НК се прилага спрямо полицаи, но не се прилага, ако потърпевш е полицай, или за телесна повреда НА полицаи е предвидена утежнена наказателна отговорност, но ако
нападател е полицаят-не е предвидена завишена отговорност и тн). Освен това прокуратурата се явява и като адвокат на безазконията в МВР, съвсем нерядко-например като Бююк беше незаконно "отведен" от МВР-то и предаден в лапите на тези, от които бягаше, въпреки две съдеблни решения на български съд прокуратурата не реагира, нито пък имаше реакция при беззаконията от 3 и 4 ноември 2015г. Проектът значи, и че например задържаните наскоро полицаи от организираната група за полицейски рекет(от нашумелия от два дни случай, изнесен и в медиите) ще получат адвокат на разноски на
МВР, а рекетираните са оставени сами да се оправят с осигуряване на средства за адвокат, ако проектът бъде приет.

Ситуацията е абсурдна и от друга гледна точка. Разследването се върши в МВР, то, и същото това МВР ще осигурява пари за адвокат на разследваните от него?! Тоест гражданите , търсещи справедливост, потърпевшите от беззакония и насилие граждани да оставят всякаква надежда за справедливост-мевере се саморазследва, а ако мевере-то по изключение самопризнаят,че са виновни ще платят защитата на обвиннения от самото мевере-мевере обвинява, мевере разследва, мевере защитава с безплатен адвокат обвинените, но ако са от "системата".

Направо в закона да предвидят, и че за виновността на полицаите се произнася шефа на РПУ-то! Така или иначе, при

конфликт гражданин -мевереец прокуратурата в 99 процента от случаите е на страната на мевере, а мевере се, както казахме се- саморазследва и самопроверява, а и сега мевере ще плаща с пари на данъкоплатеца и адвокатската защитата на "своите" кадри.


ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име (коментирате, като нерегистриран)
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно