В общинските болници заплатите на ЛЕКАРИ са 560-700 лв, срвн-в съдебната система 3000лв, бонусите -отделно
Създадена от .!. на 08 февруари 2019
Започни с:    Първите | Последните
Отговор
26
Нерегистриран
|
нерегистриран
14 януари 2020, 14:58
5
-6
До коментар 24 - Информацията ми е от точна по-точна. Така е в съдебната систем. Това е истината , от която много ви боли. В нито една сфера няма такива заплати, такива рангове, такива придобивки. Не може една чистачка в съд да получава два пъти повече от мед. Сестра. Не намесвайте специализираната администрация , който не е работил не може да изказва мнение. Там нещата са други -много работа, много отговорност, много стрест. Говоря за другите хайлази, които по цял ден се чудят къде да се скътаят.
25
мнение
|
нерегистриран
14 януари 2020, 10:03
5
-2
До коментар [#23 #undefined] от "1111111111":
800 заплата, ако е така, наистина е малко. Но в темата се сравнява заплатата на магистрат, със заплата на лекар от общинска болница. Разликата е нередна. В общинските болници наистина заплатите на лекари са много ниски, не говорим за частните, или за университетски болници.
24
фтйгймьгс
|
нерегистриран
14 януари 2020, 09:51
1
-2
До коментар [#22 #undefined] от "Нерегистриран": Актуализирайте си инфото, пък тогава плюйте, бе! Аман от празни драскачи, къде какво чули, какво разбрали...и дай да плюем на общо основание... :@ Очаквайте си промени тогава и да ви става по-добър живота! Как, бе, алънколу, като освен да зяпаш в чуждата паница, друго не правиш?! Какво направи лично ти, че да допринесеш с нещо добро, а?!
23
1111111111
|
нерегистриран
14 януари 2020, 09:37
6
-3
В съдебната система отдавна не вземат хубави заплати- от около 2009 г., скоро ще се изравнят с минималната такава, не си мислете, че там всичко е о.к. Работа много , отговорности много, съдии които те навикват, а парите не стигат за нищо , ако смятате че 800-900 лева е нормална заплата. Но да уточня тук говорим за съдебната администрация която работи или така нарачената специализирана администрация. Що се отнася да общата администрация - счетоводители, административни секретари и разни такива, там вземат много, но не работят , но не знам защо на тях заплатите са тройно по голями от тези на уж специализираната администрация. И на практика се получава така,че тези които работят, имат отговорност, секретарки, деловодителки - полечават малко, а тези които се мотат напред - назад като счетоводителки, адм. секретааки и разни такива вземат доста повече не мога да кажа колко но предполатгам че е над 2500 - 3000 . Това дали е справедливо.не знам но в систематани е така , който не работиполечава добир възнаграждения, а тези които наистина са в системата, тези които наистина работят,тези които изнасят работата получават малко..... Защо ли е така. Не знам . Някой ако има отговор да ме светне.
22
Нерегистриран
|
нерегистриран
13 януари 2020, 17:21
8
-9
Посочете къде мед.сестра взема такава заплата ! На луната сигурно. А в съдебната система чистачките вземат два пъти повече от една мед.сестра. И за какво отговарят - никаква отговорност, разнасяне на разни книжа , с плаващо работно време - кога дошли, кога са си тръгнали , с всички привилегии- 2400лв. За облекло, 2 % за всяка прослужена година стаж, 10 работни заплати при пенсиониране, подобаваща отпуска , с допълнително застраховане , неплащане на всякакви осигуровки , освен дянък общ доход. ЗА КАКВО ГОВОРИМ ? Напускайте като са ви малки заплатите !!!!! Само, че не ви стиска ! В нито една сфера няма да получавате тези заплати, с килийното си образование !!!!!
21
1
|
нерегистриран
13 януари 2020, 09:03
14
-9
Такива заплати от 500-600 лв. вече няма в здравеопазването. Толкова може да получава една санитарка, но извинявайте санитарката е чистачка. Колко да получава? Медицинска сестра в хирургия получава 1800 лв. заплата. Спрете да пишете глупости! Заплатите в съдебната система отдавна не са атрактивни. Затова масово напускат служителите.
20
RRR
|
нерегистриран
12 януари 2020, 09:47
6
-1
Клишета, клишета.....
19
|
нерегистриран
09 януари 2020, 08:00
3
-7
До коментар [#18 #undefined] от "RRR":
Да не си мерим дипломите, най-вероятно ще загубиш.
Прокурор няма да стана-нито пък някога съм имал такива мераци, не само поради схемите, които се изискат за да влезеш в системата-видно точно от 2006 и от 2015, а и от времето на безконкурсието преди това, не само защото нямам обвинителен уклон , нито пък одобрявам практиката подсъдими да стават потърпевши от престъпления(пример: пребитият п ред НДК от милицията стана подсъдим, а не биячите му,), а и защото не желаея да стана част от до/ре организирана група, голяма част от която трябва да бъде третирана по румънски образец, ако един ден станем нормална държава де–(тоест можеш да си спокоен-няма да се случи)

А репликата ти е на типичен Бай Ганьовски хитряга. тоест-ще растеш в...организираната група.
18
RRR
|
нерегистриран
08 януари 2020, 19:59
10
-7
Кой за каквото учил и където се уредил.Ако имаш проблеми, помогни си сам.
17
|
нерегистриран
08 януари 2020, 16:32
5
-10
До коментар [#16 #undefined] от "Дзвер":
Първо-как се става магистрат, видяхме на прокурорските конкурси през 2015 и 2006г. Или схемите са за прокурорския конкурс, а пр и съдиите е различно-без съмнение е съвсем различно, а! А преди 2006, преди конкурсите известен бивш прокурор в интервю за труд разказа как става влизането в системата... Че то дори да станеш съдебен помощник в най-селския съд е въпрос на извънконкурсни фактори...
Второ-повече от 8 часов работен ден е извращение, и е нередно. Но въпреки това е невярно,че съдия не може да има други доходи, и то законно(не си и помислям,че смяната на ПУП-ове край морето се отразява благоприятно на материалното добруване). Съдия може да е преподавател. Може да се занимава с научна работа. Покажи ми забрана съдия да е арбитър? Съдия може да кандидатства по еврофондове-ръководството на цял съд имаше напълно законни доходи по европроект... Обученията в НИП-особено в чужбина, в случаите когато се плащат и командировачни,а и дори и да няма такива-самото пътуване до чужбина, ама съвсем не е екскурзия за сметка на държавата, нали. Неплащането на осигуровки-това не е ли доход? 20-те заплати при пенсиониране-това е кеш от над 100 000, за лекар са 6 заплати. Възможността да получат парцел, като крайнонуждаещи се бедняци.Цял квартал има в несебър -кв черно море с парцели за магистрати, чиновници, полицаи, бедни бизнесмени, а ив Приморско-стана ясно,че не всички върнаха имотите... Възможността да има публикации-няма забрана да публикуваш. Безотчетните пари за дрехи-тези 2000 лв са 10 средни пенсии.
Трето-айти специалистите недостигат. А юристи има предостатъчно-на конкурси за съдии , особено като младши за място в София се борят по 200 кандидати. Толкова са много юридическите факултети и отпечатаните дипломи на йюристи,че има съдии, дълбоко убедени, и изписали го в съдебно решение,че договор за наем учредявал право на ползване, или че е възможно непредпазливо деяние при съучастие.
четвърто-ами лесно е това образование...Може да бъде завършено и без ходене на лекции, изпити и упражнения, присъмнително явяване на изпити, идиректно записване в горен курс.
16
Дзвер
|
нерегистриран
08 януари 2020, 15:31
16
-5
Първо - съдия се става доста трудно - имаше други теми за начините и естеството на трудностите, няма да коментирам като не съм участвал.
Второ - съдията трябва да работи само като такъв, лекарят няма забрана да работи на колкото договора си иска.
Трето - двете системи нямат база за сравнение, в тая насока може да сравниш с ай ти специалистите - даже не ти трябва висше, пък доста пъти повече взимат.
Четвърто - катo мислиш, че е лесно, завърши право, стани съдия - никой не ти пречи.
15
Не ама да
|
нерегистриран
15 декември 2019, 11:52
2
-8
До коментар [#14 #undefined] от "фалшиви новини":
Съдиите -неюристи (тоест магистратите в Англия)са решаващия орган в първоинстанционните магистратски съдилища-това са масовите съдилища в Англия, нещо каето нашите Районни съдилища. И друго-в Англия обжалването на съдебен акт е крайно нетипично-почти всички дела приключват в първата инстанция. Англрийските магистрати не са жури, нито са съдебни заседатели в българския смисъл. А са точно съдиите.

https://en.wikipedia.org/wiki/Magistrates%27_court_(England_and_Wales)
Те решават масовите наказателни дела, от "нетежък характер", административно-наказателни дела(глоби нагложени от английския "КАТ"), и някои граждански дела.


14
фалшиви новини
|
нерегистриран
15 декември 2019, 11:10
3
-5
Magistrates в Англия и Уелс съответстват на съдебните заседатели в България.
И в България съдебниte заседатели нямат юридическо образование. И в България съдебните заседатели получават ниски възнаграждения. И в България съдебните заседатели се занимават само с наказателни дела.
Magistrates deal with less serious criminal cases, such as common assault, minor theft, criminal damage, public disorder and motoring offences. They also send serious cases such as rape and murder to the Crown Court for trial, determine applications for bail, enforce the payment of fines, and grant search warrant and right of entry applications to utility companies (e.g. gas, electricity). Magistrates' powers are limited to imposing six months' imprisonment (or twelve months aggregate sentences for triable either-way offences), or fines not exceeding £5,000 per offence. They also have a civil jurisdiction, in relation to family work, and the enforcement of child support and council tax payments.
https://en.wikipedia.org/wiki/Magistrate_(England_and_Wales)
13
RRR
|
нерегистриран
15 декември 2019, 10:56
5
-1
Ти си пиши, не пречиш, поста ми е към нормалните, да не се връзват.Даже и сега поработвам, да има някой лев за 2020-а година.
12
.!.
|
нерегистриран
15 декември 2019, 07:14
2
-9
До коментар [#11 #undefined] от "RRR":
Абе момко-видяхме как се става "инсайдер" , как се влиза в системата-с раздадени казуси и връзки. А хапчета явно ти взимаш-няма тема, по която да не си се изказал. Вземи си направление, да те пратят при спецзиалист, и удвоят дозата. Щото явно ти е недостатъчна.
А темата е сто проценто вярна. Заплатите в съдебната система, бонусите са абсурдни и незаслужени. Редно ли е в незаконните специализирани съдилища бонусите да са до 6 годишно, конкретно до 3 за ЧНГ? А парите за дрехи-безотчетни? Излиза,че има законова възможност за 7 заплати бонус. А да-ма то 2000 лв не са заплата, това е ресто в съсдебната система.
Сигурно има инсталирани, които ще полумат уртикария като разберат,че в Англия съдиите не получават заплати, а и са неюристи. https://www.gov.uk/become-magistrate/can-you-be-a-magistrate
11
RRR
|
нерегистриран
13 декември 2019, 22:59
13
-10
Какво му се връзвате на този неуспял аутсайдер.Като пропусне хапче и зачесва екрана.
10
Кирил
|
нерегистриран
13 декември 2019, 20:53
28
-2
Да бе , лекарите живи да ги ожалиш . Дори и в най-затънтения град яко се взема под масата и дори не се смята за подкуп , а за почерпка и доплащане . Много лекари работят на 2-3 места , имат фирми , аптеки и какво ли не . Ако съдия почне да взема подкупи , ще го хванат в рамките за максимум година . Всички адвокати , прокурори , полицаи го следят и мечтаят да го наклепат . Доста е тъпо да сравняваш твърди заплати с безкрайни възможности за няколко заплати , хонорари , бизнес и пр. Но явно такова ти е нивото .
9
Нерегистриран
|
нерегистриран
13 декември 2019, 20:19
11
-14
Много точно казано, само, че няма кой да го прочете. Те не се лекуват в България. Простолюдието да му мисли, тяхната е подредена всякак. Високи заплати, 13 заплата, няколко хиледарки на година за облекло, 20 заплати при пенсиониране, здравни и пенсионни осигуровки за сметка на държавата.
9
Нерегистриран
|
нерегистриран
13 декември 2019, 20:19
10
-15
Много точно казано, само, че няма кой да го прочете. Те не се лекуват в България. Простолюдието да му мисли, тяхната е подредена всякак. Високи заплати, 13 заплата, няколко хиледарки на година за облекло, 20 заплати при пенсиониране, здравни и пенсионни осигуровки за сметка на държавата.
8
|
нерегистриран
13 декември 2019, 18:54
13
-18
Лекар в общинска болница в провинцията-под 1000 лв заплата. В специализираните съдилища и прокуратури-през декември-текуща заплата , и още до 3 заплати бонус-тоест общо до 4 заплати за декември. Аз знам, а и вие знаете какви са заплатите там, хайде умножете по 4.
На който му се наложи да си оперира апендисита-да ходи в специлиализирания съд съдия да го оперира. Явно са десетки пъти по-нужни от лекарите, след като е тава разликата в заплатите.
С/амо че-юристи много-над 200 000, но лекари недостигат. Щото е трудно обучението. А право може да бъде завършено и без да ходиш на лекции, упражнения и изпити.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име (коментирате, като нерегистриран)
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно