Може ли на ОС на адвокатите от страната да присъства(и се изказва) адвокат-неделегат?
Създадена от ? на 19 февруари 2019
Започни с:    Първите | Последните
Отговор
6
Суверена
|
нерегистриран
02 март 2019, 14:42
0
0
Когато отвсякъде своите започнат да ти искат оставката,ако си достоен,се отстраняваш.Оставяш зам.председателя да ръководи временно.Поправяш грешките си и искаш извинение.Как.Ами като признаеш свободата на изразяване на всеки колега.И без да се вторачваш в буквата на ЗА ,обявиш на широка публична кръгла маса обсъждане на всички проблеми на Адвокатурата.Защото мъдреците се поправят и споразумяват,а глупците искат да бъдят съдени.Всички адвокати са равни,а техните правни и оценъчни съждения_ изключителни. В ЕС достойството на Човека е фундамент на всички права.Не може да се засяга достойнството и на Адвокатите , и то от достоен наш Колега,макар и да е председателя. Зная,че ТОЙ ще се поправи...
5
Защо делегатите не подкрепиха адвокатите-неделегати, но желаещи да присъстват като наблюдатели на обото събрание
|
нерегистриран
25 февруари 2019, 06:04
4
-1
Както вече сте разбрали желаещи да присъстват адвокати, но неделегати не бяха допуснати да присъстват като наблюдатели на общото събрание, КАТО НЕ ИМ БЕШЕ ДАДЕНО ОБЯСНЕНИЕ ЗАЩО, КОЙ Е НАРЕДИЛ, КАКВО Е ПРАВНОТО ОСНОВАНИЕ:

Въпроси:
-Защо присъстващите делегати мълчаха , и не защитиха колегите си-МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕХТЕ КАКВО СЕ СЛУЧВА ПРЕД 272 АУДИТОРИЯ? Особено, като се има предвид,че вероятно над една трета от делегатите, а и повече изобщо не благоволиха да отидат. А ноторната 272 аудитория има предостатъчно места.
И миналата година адвокати-неделегати, поискали да присъстват на Общото събрание на адвокатурата не бяха допуснати, а присъстващите вътре делегати мълчаха по темата. Що не защитихте колегите си. Адвокат-неделегат втора категория адвокат ли е, късе пише,че не може да е наблюдател и присъстващ без право на глас на общото събрание. Адвокат, неучастващ в началнически структури в адвокатурата по-малко адвокат ли е? Неговото мнение-без значение ли е?

-Кое е правното основание адвокат -неделегат да не бъде допуснат като наблюдател, в т.ч. -и да се изкаже -защо не. Общото събрание на делегатите секретна сбирка ли е. Делегатите нещо повече ли са от неделегатите?

-Твърдя,че дори и юрист-неадвокат има правото да присъства на Общото събрание на адвокатите, и дори да се изкаже. Защото решенията на адвокатурата засягат и юристи-неадвокати-например, по отношение с беззаконието с произволно наложените, и не подлежащи на оспорване пред съд встъпителни вноски, с беззаконието с незаконното събеседване за прием в колегията, с беззаконето гражданин да трябва да плаща "наказателна " такса, ако иска да подаде сигнал срещу адвокат(но същата такса адвокатурата не посмя да наложи за сигнали, подадени от съдебната власт...). Кога и къде, ако не на общото събрание могат да бъдат обсъдени и тези въпроси,като се има предвид,че спорни решения в адвокатската организация не подлежат на съдебен контрол(например таксата, събирана за подаване на сигнал до САС , встъпителната такса-и към САК, и към ВАдвС)
4
Орси
|
нерегистриран
24 февруари 2019, 17:46
3
-1
Всеки да изпрати искане за оставка на т.н."висш адвокатски съвет".Ако не го сторят тогава лично в кантората на всеки от тях.
3
alo alo
|
нерегистриран
22 февруари 2019, 11:06
5
-1
ВАдвС мълча почти година за ЗМИП. Опитите за изменения в закона за адвокатурата са неуспешни заради пасивността на Висшия адвокатски съвет.От 21.01.2015г. Зид на ЗА в НС ...........сега сме 22.02.2019г.Нов гаф на ВАдвС от 21.02.2019г. Проекта на Закона за изменение и допълнение на Закона за адвокатурата изготвен от Висшия адвокатски съвет , който е изпратен на Софийски адвокатски съвет за получаване на становища от членовете на Софийска адвокатска колегия.Текстът на проекта е орязан и цензуриран.Видно е че ВАдвС гледа интересите на брокерите на имоти,счетоводителите,нотариусите и др., но не и на Адвокатите.След години на надежда за рефорна ............а бе просто казано, да те е срам да си Адвокат. Делегатите да искат оставката на целия ВАдвС. Ооостааавка....Ооостааавка...
2
|
нерегистриран
20 февруари 2019, 20:20
5
-2
До коментар [#1 #undefined] от "ivan":
Елате на общото събрание на адвокатите и го кажете-искрено и лично! Дори и да не сте делегат! Сега е момента-на абонамента! Сега ще е общото събрание! И ако се опитат да не ви пуснат на общото събрание -се дръжте като адвокат! Изобщо няма да си правя труда да измислям аргументи защо трябва да ви пуснат. Вие, като адвокат сам можете да мотивирате защо следва да ви пуснат на ОС, и какво да правите, ако все пак не се случи.


В добавка-поискаите оставката на адвокатската номенклатура-писмено с вх номер в регистратурата на ВАдвС! Или ви е страх милицията в адвокатурата да не се разсърди?

Втора добавка-ВАдвС е изобщо ненужна паразитна структура. Както и съсловната монополна адвокатска организация, крайно време е законодателят да позволи да си адвокат, и без да си задължително "сдружен ".
1
ivan
|
нерегистриран
20 февруари 2019, 13:13
8
-1
Oставка на целия ВАдвС.ВАдвС мълча почти година за ЗМИП. Опитите за изменения в закона за адвокатурата са неуспешни заради пасивността на Висшия адвокатски съвет.Ooooстаaaaaвкаaaaaaaaaa.
?
|
нерегистриран
19 февруари 2019, 10:19
7
0
Считам,че може -защото:

1. Липсва изрична забрана
2. ОС е най-висш орган на адвокатите. Кога, ако не на ОС адвокат-неделегат може да постави за обсъждане проблеми в адвокатурата(а те наистина са многобройни-проблемите около ЗМИП, и мълчанието на началниците в адвокатурата-над година, откакто се появи ЗМИП са капката, която преля чашата).
3. Делегатите са само представители. А представлявания може и да действа сам, и без представител, ако желае.


Естествено- адвокат-неделегат няма да има право да гласува. И какво от това, така или иначе ОС няма никакви правомощия, освен да слуша доклади-вж З за адвокатурата(дори не може да отмени решения на ВАдвС). Смисълът на присъствието е да бъдеш чут и изслушан от началниците в адвокатурата, на най-висшия форум -Общото събрание.
Въпреки,че законът смазващо принизява значението на ОС на адвокатите.


Силно вероятно е, че началниците в адвокатурата ще поддържат,че неделегати не могат да присъстват, нито да се изказват. И какво-ако адвокат-неделегат отиде няма да го пуснат в залата ли, а ако го пуснат, няма да му дадат думата ли?


Напомням,че на миналото общо събрание немалко от делегатите не благоволиха да отидат на ОС. Слабост в Задв(поредната) е, че не е предвидена санкция за неуважително отстъствие на делегат. Като не искаш да си делегат-що си ходил на избори за делегати?
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име (коментирате, като нерегистриран)
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно