Отказ от наследство в чужбина
Създадена от Гергана на 12 септември 2019
Започни с:    Първите | Последните
Отговор
4
Гергана
|
нерегистриран
16 октомври 2019, 17:05
0
-1
Само за сведение. Сестра ми е посетила лично СРС. Там са й обяснили, че отказът трябва да е на български език, само подписът трябва да е удостоверен от американски нотариус. По същия начин и с пълномощото да подаде документите. Не са необходими апостили. След като се подадат документите съдия разглеждал делото по случая и се произнася. Интересното е, че имало различни решения, според това при кой съдия се падне. :) Ако откаже да го впише може да се обжалва решението. По - вероятно било да приемат документите и да впишат отказа. Възможно било и да откажат получаването на удостоверението дори и с пълномощно, но и това можело да се обжалва. Ха дано имаме късмет!
3
вариант
|
нерегистриран
17 септември 2019, 06:33
0
0
Ако между вас и сестра Ви има конфликт на интереси (като се откажете Вие, получава тя), може би е по-добрият вариант е личен отказ на български (а може двуезичен) + апостили и преводи на заверката на американския нотариус.
2
Гергана
|
нерегистриран
14 септември 2019, 23:30
0
0
Изключително полезно, а и звучи по - лесно отколкото очаквах. Благодаря Ви за отговора. Въпреки това, тъй като на телефоните на гражданската регистратура на СРС и на информационния център след над 15 обаждания не можах да се свържа с никого измислих да изпратя сестра ми да попита на място на гишето, което приема документите. Ако има разминаване между вашия съвет и реалната ситуация в СРС ще пиша. Може пък да е полезно на някой в същото положение.
1
AZ
|
нерегистриран
13 септември 2019, 08:12
0
0
Здравейте, отказът ви от наследство може и да е на български език, тъй като съгласно българското законодателство се изисква само удостоверяване на подпис, тоест американския нотариус следва да удостовери че вие сте подписали документа. Пълномощното за сестра ви по същия начин - упълномощете я да ви представлява пред СРС- да попълни заявление за подаване на отказ от наследство, да получи издаденото удостоверение и т.н. Надявам се да съм била полезна.
Гергана
|
нерегистриран
12 септември 2019, 17:13
0
0
Здравейте, запознах се с процедурата, но не ми става ясно как мога да откажа от наследство без да идвам в България. Спазени ли са изискванията ако при американски нотариус подпиша преведени на английски заявление за отказ от наследство и пълномощно на сестра ми да ме представлява пред СРС с апостили, тя тук да преведе и легализира превода с агенция за преводи и да подаде от мое име и да получи удостоверение за вписването? Или може би трябва да подпиша документите на български, а американският нотариус е достатъчно да потвърди, че подписът е мой? Какво искат на гишето в СРС в този случай? В консулството разбрах, че не приемат частни документи, а и е доста скъпо да пътувам до там.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име (коментирате, като нерегистриран)
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно