Проектът на ВСС за оптимизация на съдебната карта и изграждане на ЕИСС е преполовен
Създадена от анализатор на 22 септември 2019
Започни с:    Първите | Последните
Отговор
8
нерегистриран
|
нерегистриран
04 ноември 2019, 19:17
4
-2
Е нищо не става, какво очаквате да стане, нищо няма да стане.Това да не е толкова лесна работа, вече трети поред ВСС се поти върху този проблем и този ВСС няма да го реши, ако ли и да са висши кадровици. В съдебнната система и така сме си много добре, защо да се прекрояваме. В недалечното минало е имало и по-добра и ефективно работеща структура на съдебната система, но в настоящият момент- по-добра от сегашната няма.
7
нерегистриран
|
нерегистриран
24 октомври 2019, 05:42
6
-21
Какво става сега със съдебната карта след отпадане на мониторинга върху съдебната система, реформите спират... не че е имало някакви, но поне ВСС демонстрираше пред обществото, че нещо прави, но то е "нищоправене-въртене в кръг и никакво движение напред". Единатвено което се движи в съдебната система е гарантираното увеличение на заплатите ежегодно, понякога по два пъти на година!!!
6
Докога
|
нерегистриран
26 септември 2019, 21:32
33
-3
Проблема е на ниво районно. Единствената преследвана цел до сега е изравняване на натоварването между районните съдилища. С последните врътки ВСС стана за смях. Слезте на земята! Един месец на районно ниво командироване за опресняване. Състава на районно ниво застарява, няма възможности за кариерно развитие. Обаче нивото и изискванията растат. А да сме чули за бази за почивка.....НЕ.А да сме чули районен съдия да почива там... Не. Иначе броим..... Атестираме.... Създаваме обективни критерии за конкурси... Класираме....
5
RRR
|
нерегистриран
25 септември 2019, 21:23
22
-2
Прокуратурата я оправиха с ликвидацията, сега съдът е на топа.
4
неригистриран
|
нерегистриран
25 септември 2019, 11:22
31
-1
С тази съдебна карта искат да объркат цялата система. Никой няма и представа как се работи в районните съдилища, да не говорим, че в някои такива се работят повече дела от ОС. Има ли система в България да не е объркана от управляващите, които нямат хабер от работата по места. И като качество ще падне работата, а не обратното. Така, че ВСС мислете преди да ни кроите шапката. По-добре помислете затова, че минималната заплата се доближи до нашите основни заплати. Къде сте синдикати, стига сте се били в гърдите, че нещо вършите? Размърдайте се като учителските и правете искания, а не само да се хвалите и да ни заблуждавате, че нещо вършите, ние нищо не усещаме.
3
Зле
|
нерегистриран
24 септември 2019, 07:31
20
-3
Като гледам от ВСС как "тормозят" ИО-Варна с разработване и "слепване" на разни модулчета към деловодната програма, и как после се бият в гърдите, че постигнали велики постижения в електронизацията, отсега ми е ясно как ще прекроят съдебната карта...
2
учуден
|
нерегистриран
22 септември 2019, 18:35
18
-6
До коментар [#1 #undefined] от "RAEN":И какъв е смисъла от тази шапка - само да имитираме реформи ли.Делата ли ще станат по-малко или ще се решат по-бързо, а може би служителите от областния съд ще се справят с цялата натурия.Това просто е несериозно!Да не говорим,че има съдилища с повече дела и натоварване от областния съд - ами интересувайте те се все пак-има статистика!
1
RAEN
|
нерегистриран
22 септември 2019, 15:41
20
-18
Няма нищо лошо в оптимизацията на съдебната карта, има много малки съдилища, които могат да са под шапката на областните градове, но ВСС трябва да работи с по-високи темпове.
анализатор
|
нерегистриран
22 септември 2019, 08:49
24
-7
Освен да демотивира хората да работят и изпълняват служебните си задължения,проектът слугува на Европа без да се съобразява с много различната житейска ситуация и бита на българина.Никой не е против въвеждането на иновации в системата ,но хаотичното представяне на всички възли с електронизацията всява ненужна неяснота.Обединяването на структури - това пък е поредната недомислица.Рущи се пак нещо създавано с години и добра или лоша съдебната система работи.Спрете и се замислете!
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име (коментирате, като нерегистриран)
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно