И Словакия отхвърли Истанбулската конвениция
Създадена от Лаик на 26 февруари 2020
Започни с:    Първите | Последните
Отговор
4
До от 1
|
нерегистриран
27 февруари 2020, 11:00
4
-1
ИК дефинира пола /джендъра/ като социално конструирани роли. ИК прокарва недискриминация по признаци sex(сиреч биологичен пол), джендър (социален пол), и, забележи, джендърна идентичност. Джендърна идентичност това е медицински термин и означава полът, с който се идентифицираш. Джендъената идентичност може да съвпада, но може и да не съвпада с биологичния пол. Когато не съвпада, имаме болестта джендър дисфория. Подчертавам, че това е клинична диагноза. Но не е само в това проблемът.
ИК прокарва изключително широки и трудно доказуеми на практика дефиниции за насилие и сексуаален тормоз, едностранциви промени при съдебните дела в полза на ищцата, наднационални структури като ГРЕВИО, джендър обучение в училищата. Не е хубаво да се лъже!
3
от 1
|
нерегистриран
27 февруари 2020, 09:16
0
-5
Конвенцията е правен документ и като такъв има ясно дефинирани цели и обхват /член 1 и 2/. Оттам десетте всякакви интерпретации в посока, че тя прокарвала разбираш ли идеи за някакъв трети пол са правно несъстоятелни.
Следва ли отново да се коментира, че станахме смешни пред развитите демократични общества с безумното решение на КС /прието с такъв диспозитив/, чу конвенцията регулираща проблемите с насилие над жени противоречи на КРБ?
2
Лаик До ?
|
нерегистриран
26 февруари 2020, 21:22
2
0
Защо според теб това е въображаем проблем?
1
?
|
нерегистриран
26 февруари 2020, 20:37
0
-2
Нямате ли си друга работа, че пак за тая т.нар. "Истанбулска конвенция" пишете?
Айде стига с тези простотии. За да върви нагоре това общество трябва да решава реалните си проблеми, а не да си чеша езика с въображаеми такива.
Лаик
|
нерегистриран
26 февруари 2020, 13:19
1
0
Въпреки това ЕС като самостоятелен субект е поканен от Съвета на Европа да я ратифицира. Означава ли това, че тя може да бъде наложена на отделните страни членки дори не всички от тях да са я ратифицирали /гласували в за ИК в собствените си парламенти/?
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име (коментирате, като нерегистриран)
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно