Четири нови щата за спецпрокуратурата заради много СРС
 
11 януари 2017, 14:32 | Правен свят | Видяна: 780
 
 

Обемът на работа на служителите, които отговарят за специалните разузнавателни средства в Специализираната прокуратура, е толкова голям, че се наложи разкриването на още 4 нови щатни бройки. Това стана ясно на днешното заседание на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет.

Кадровиците увеличиха щата на спецпрокуратурата с две позиции за "старши специалист класифицирана информация" и с две за "съдебен деловодител класифицирана информация".

Решението бе взето след писмо от председателя на Националното бюро за контрол на СРС Бойко Рашков. От думите на главния прокурор Сотир Цацаров стана ясно, че проверка на бюрото в спецпрокуратурата установила не толкова недостатъци в дейността на самия орган, колкото обемът на работа, който бил такъв, че служителите не може да се справят.

Магдалена Лазарова, която докладва предложението за увеличаване на щата, добави, че са били констатирани пропуски в служебните дейности заради голямата натовареност на служителите, имало и недостиг на кадри.      

Днес Прокурорската колегия увеличи с половин бройка за чистач щата на администрацията в Районна прокуратура-Провадия. Оказва се, че там нямало предвидена място за чистач и служителите се редували, за да изпълняват и това задължение.