Четирима останаха в ареста за дръзкото нападение на "Тракия"
 
21 април 2017, 08:05 | Правен свят | Видяна: 248
 
 

Четирима от задържаните за нападението над журналисти на магистрала "Тракия" остават в ареста. Те са обвинени за хулиганство, извършено с особена дързост и цинизъм, съобщи "Нова телевизия".

Журналистите Мария Милкова и Огнян Пенев бяха нападнати преди седмица от 6-7 мъже, защото колата им "пречела" на техните два автомобила, движещи се с много над разрешената скорост. Мъжете изкъртили дръжката на едната задна врата, взели телефона на Милкова, за да не може да се обади и да повика помощ. Удряли Пенев, докато Милкова не казала, че са журналисти от "Нова тв" и ще се разчуе за нападението. Тогава спрели, качили се в колите си и изчезнали.

Димитър Тонев и Християн Лалев остават в ареста, защото са шофирали двете коли и са изблъскали от пътя колата, в която са пътували журналистите. Марио Гинев и Александър Георгиев остават в ареста, защото са видели какво се случва и не са се намесили. 

Четиримата мъже се предадоха сами в полицията - три дни след инцидента. Признават, че проблем на магистралата е имало, но отричат да са удряли някого. Не казват къде е втората кола и кой е пътувал в нея.

Двама все още се издирват. Един от тях е този, който е отнел телефона на Мария Милкова. Според прокуратурата това е Размиг Чакърян. Прокурорът по случая обясни, че той сам се обадил в полицията и казал, че е взел и изхвърлил телефонът на Мария.

Издирва се и човекът, който е ударил в лицето Огнян Пенев. Първоначално посоченият Румен Мишев беше освободен, след като стана ясно, че по време на инцидента е бил в Сърбия. При очна ставка с двамата пострадали, те също обяснили, че не е това нападателят.