Мнозинството в парламента реши:
Няма да изслушват финансовия министър дали е имало натиск от страна на НАП върху магистрати
Искането на левицата бе Горанов да осветли повече темата за доклада от бюрото в Бургас
 
06 декември 2017, 12:11 | | Видяна: 158
 
 

Народните представители отхвърлиха искането на ПГ на левицата за изслушване на финансовия министър Владислав Горанов относно съмнения за натиск на Националната агенция по приходите (НАП) върху съдии, адвокати и счетоводители.

"Всеки има право да е недоволен от едно или друго решение на съда, но има начин, по който те да се оспорват на по-горната инстанция", коментира заместник- председателят на ПГ на "БСП за България" Крум Зарков. По думите му НАП "не трябва да се използва за средство за репресии над инакомислещите и тези, които упражняват свободни професии".

Миналата седмица в декларация от парламентарната трибуна от левицата изнесоха информация за доклад от НАП-Бургас до Централното управление на Агенцията, в който се предлага да се извърши селекция на счетоводните фирми и адвокатските дружества, за които има информация, че правно обслужват заинтересованите лица, на които са издадени принудителни административни мерки - запечатване на обект, а също така и на съдии от Бургаския административен съд и членове на техните семейства.

За периода 11 август - 31 октомври 2017 г. на териториалните дирекции на приходната агенция в цялата страна са възложени общо 39 броя проверки и ревизии на физически лица с професия адвокат, съдия или счетоводител, от които 25 са на територията на НАП-Бургас, цитираха от БСП отговор от НАП на тяхно запитване.