Преди старта на делото срещу Цветан Василев за фалита на КТБ
Главният прокурор на посещение в Сърбия
Държавните обвинения на двете страни подписват Меморандум за разбирателство и сътрудничество
 
07 декември 2017, 13:00 | | Видяна: 345
 
 

Главният прокурор Сотир Цацаров заминава на двудневна официална визита по покана на сръбския главен прокурор Загорка Доловац, съобщиха от прокуратурата в четвъртък. Цацаров е придружаван от заместник-главния прокурор Ася Петрова и от завеждащия отдел "Международен" Цветомир Йосифов.

По време на посещението ще бъде подписан Меморандум за разбирателство и сътрудничество между българската и сръбската прокуратури. В разговорите ще бъдат обсъдени и други теми и въпроси от взаимен интерес. В програмата са предвидени срещи на българската делегация с представители на сръбската прокуратура и в парламента на Република Сърбия, става ясно още от съобщението.

Визитата на Цацаров в Сърбия се провежда по-малко от седмица преди началото на делото срещу Цветан Василев и още 17 лица за фалита на Корпоративна търговска банка. 

Василев ще бъде съден задочно от Специализирания наказателен съд, тъй като живее в Белград. От три години българската прокуратура иска от сръбските власти предаването на основния подсъдим за банкрута на четвъртата по големина българска банка. 

Към момента сръбското правосъдие отказва да върне Василев на българските правоохранителни институции.