http://focus-news.net/news/2018/03/28/2504837/the-independent-britanskoto-pravitelstvo-e-spodelilo-bezpretsedentna-razuznavatelna-informatsiya-za-da-ubedi-drugite-che-rusiya-e-izvarshila-atakata-s-himichesko-orazhie.html
Британското правителство е споделило "безпрецедентна разузнавателна информация", за да убеди другите, че Русия е извършила атаката с химическо оръжие
 
28 март 2018, 08:00 | | Видяна: 121
 

Британското правителство е споделило "безпрецедентна разузнавателна информация", за да убеди другите, че Русия е извършила първата атаката с химическо оръжие в Европа след Втората световна война, пише британският вестник The Independent. Това е било необходимо за да бъдат убедени 23 страни и НАТО да изгонят руски дипломати.

Материалите, които са представени включват "чувствителни" доклади от военната изследователска лаборатория в Портън Даун, както и обяснения как са били получени.

Свръхсекретната информация, която обикновено се споделя обикновено само между "петте чифта очи": Великобритания, САЩ, Австралия,Нова Зеландия и Канада, този път е представена и на други съюзници. На някои страни е било споделено различно количество от тази информация. Тези данни са представени и на лидера на лейбъристите Джереми Корбин, който искаше повече доказателства за вината на Русия.

 
Агенция "Фокус"