Изданията "Телеграф" и "Монитор" са казали истината за Елисавета Панова
Съдът: Черния лебед е с криминална регистрация
Член на ръководството на "Да, България" – адвокат на съпругата на председателя на ВКС
 
12 април 2018, 22:29 | | Видяна: 1678
 

Факсимиле от решението на СРС, снимка: Монитор

 

Криминалното досие на съпругата на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов – Елисавета, е факт. Това е решил състав на Софийския районен съд, с председател Мария Запрянова, съобщава Агенция "Монитор". С решение от 9.4.2018 г. магистратът е отхвърлил исковете на съпругата на председателя на ВКС Лозан Панов против вестниците "Телеграф" и "Монитор", пише Агенцията. Приложено е факсимиле от решението.  

От публикацията се разбира още, че Елисавета Панова е твърдяла, че публикацията "Черния лебед на Лозан с кримидосие" от 12.4.2017 г. е невярна, тъй като тя нямала криминална регистрация, а статията сериозно увреждала нейната професионална репутация, накърнявала доброто й име и честта й. Претенцията на Панова е била за общо 30 000 лв., но по делото "безспорно се доказа, че криминалната регистрация на съпругата на председателя на ВКС е факт", уточнява "Монитор". В съдебната зала е станало ясно още, че Черния лебед (както я нарича съратникът на мъжа й Христо Иванов – бележката е на "Монитор") е регистрирана в масивите на МВР за хулиганство, придружено със съпротива на орган на властта, които Панова е извършила през 2004 г.

С решението на съда се потвърждават и няколко други скандални факти около семейството на Панов, коментира Агенция Монитор."Разбира се, това, че съпругата на най-висшия съдия в страната има криминална регистрация, е повече от недопустимо, но по-важното в случая е, че двамата до последно отричаха публично това обстоятелство. Нещо повече - без съмнение олигархичното задкулисие, начело с кръга "Капитал", е знаело за кримидосието на Елисавета Панова и очевидно е държало в зависимост председателя на ВКС и чрез тази тайна. Истината беше разкрита миналата година в станалите публични стенограми "АРГО-гейт", в които бившият правосъден министър Христо Иванов, в присъствието на Иво Прокопиев, нарича Елисавета Панова "Черен лебед" в контекста на обсъждане на кандидатурата на Лозан Панов за президент", припомня изданието. 

По делото на Елисавета Панова против "Телеграф" и "Монитор" за пореден път картите бяха свалени на масата, защото адвокат на съпругата на Лозан Панов се оказа не кой да е, а лично Георги Атанасов, който е член на Националния съвет на партия "Да, България", съобщава още "Монитор". 

"Политическата зависимост на Панов от олигархичното задкулисие и досега беше основание за незабавната му оставка от най-висшия съдийски пост в България, но след решението на съда от 9.4.2018 г. по делото на Черния лебед против "Телеграф" и "Монитор" оставането на Лозан Панов на поста председател на ВКС вече се превръща в откровена обида към българските граждани, искащи независима съдебна система и справедливо правосъдие. Защото ако самата Елисавета Панова в интервюто си този месец пред вестник "Капитал" заявява, че живеем в "похитена държава", сега вече няма никакво съмнение от кого е похитена тя – от хора, които държат в зависимост съпруга й", коментира още Агенция "Монитор".