Кръстникът на руската мафия е арестуван от московската милиция
Юрий Есин - Самосвал е един от най-големите криминални "авторитети"
 
09 август 2018, 18:25 | | Видяна: 269
 

Юрий Есин - Самосвал, снимка: Канал 3

 

В Москва е задържан един от най-големите криминални "авторитети" по прякор Самосвал. Юрий Есин е бил арестуван от сътрудници на московската милиция и Федералната служба по безопасност по обвинение за изнудване и мошеничество. Заедно с него са задържани още шест души, членове на организирана престъпна група, оглавявана от Самосвал. 

Юрий Есин се смята за кръстник на руската мафия. Първото си наказание той получава още, докато е на 14 години през 1965 година. Тогава той е осъден на четири години излежаване на наказанието в колония за непълнолетни. Междувременно създава собствена банда, която става известна сред полицията под името "Трета смяна". Бандитите, начело с Есин, ограбвали работници, които се прибирали от вечерните си смени. 

В началото на 90-те години мафиотът напуска Русия и се мести в Европа, където нееднократно е задържан по обвинения за връзки с руската мафия. След поредния арест в Италия през 1997 година по обвинение в "изпирането" на 6 млрд. долара от престъпни доходи Есин се връща отново в Русия. 

Към настоящия момент се извършват оперативно - следствени мероприятия.