Въпреки обжалването пред ВАС
Апелативният прокурор на Варна встъпи в длъжност
Владимир Чавдаров бил поздравен от трима заместници на главния прокурор
 
10 август 2018, 16:57 | | Видяна: 619
 

Владимир Чавдаров встъпи в длъжност като апелативен прокурор на Варна

 

Владимир Чавдаров встъпи в длъжност като "Административен ръководител - апелативен прокурор" на Апелативна прокуратура Варна, съобщиха от държавното обвинение. Прокурор Чавдаров е подписал акта за встъпване пред Пенка Богданова, Мария Шишкова и Иван Гешев - заместници на главния прокурор при ВКП, които му пожелали "здраве и професионални успехи", уточняват от прокуратурата.

Владимир Чавдаров е назначен на длъжността с решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 15 от 06.06.2018 г., след  спечелен конкурс за назначаване на длъжността  "Административен ръководител – апелативен прокурор" на Апелативна прокуратура гр. Варна.

Решението на прокурорската колегия бе обжалвано от двамата конкуренти на Чавдаров за поста – прокурорите от Варненската апелативна прокуратура Стефка Якимова и Вилен Мичев. Миналата седмица, обаче, с решение на Върховния административен съд е допуснато предварително изпълнение на решението на кадровиците.

В органите на съдебната власт прокурор Чавдаров има над 20 години юридически стаж. Кариерата му като магистрат започва през 1999 г., когато е назначен на длъжност "Военен следовател" във Военно-окръжна прокуратура – София.

В периода от 2000 до 2004 г. прокурор Чавдаров е заемал длъжността заместник административен ръководител на ВОП-София, след което е административен ръководител на ВОП-Варна. 

Владимир Чавдаров има и два мандата като административен ръководител на Окръжна прокуратура гр. Варна.